Az Év hüllője: Kaszpi haragossikló

2024. 01 18. 09:43

Hazánk egyik legveszélyeztetettebb hüllője.
Fotó: Izsákné Simon Adrienn

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya 2024-re a kaszpi haragossiklót választotta az év hüllőjének. 2012 óta évente váltakozva egy-egy hazai hüllő- vagy kétéltűfajra irányítják a figyelmet azzal, hogy megnevezik az Év fajaként. Az idei évben az Év hüllőjének megválasztása volt aktuális, így 2024-ben a kaszpi haragossiklót üdvözölhetjük az Év fajai közt!

tovább olvasom...

Almavásár a kilimáni almáskerti hűtőháznál

2024. 01 18. 09:25

tovább olvasom...

Kiszólt a gödörből

2024. 01 18. 09:17

Hogy ki a szánalmas, az már azon a bizonyos miniszterelnök-jelölti komédián kiderült.
Fotó: Marjai János

Szánalmasnak nevezte közösségi oldalán Navracsics Tibort az évekkel ezelőtti önjelölt miniszterelnök-jelölt, Lattmann Tamás. Azon akadt fenn az alkalmi illemtanár, hogy a közigazgatási és területfejlesztési miniszter a minap arra kérte Miskolc polgármesterét, az ellenzéki pártok által támogatott, független Veres Pált, brüsszeli kapcsolatai révén támogassa az Erasmus- és Horizont programok újraindítását. (Ismeretes, az Európai Bizottság tavaly januárban bejelentette, kizárja az alapítványi modellre váltó magyar egyetemeket az Erasmus- és Horizont programjaiból, mert a kuratóriumok működését az uniós szabályokkal összeférhetetlennek tartja.) Nos, ezen a kérésen kapta fel a vizet Lattmann Tamás nemzetközi jogász és illemkódex-szakember:

tovább olvasom...

Zalakarosi Fürdő

2024. 01 18. 09:06

tovább olvasom...

Gáz (nem) volt Pacsán

2024. 01 18. 08:56

Közérdekű üzem működésének megzavarása miatt nyomoz a rendőrség

A nyomozás még tart.
Fotó: illusztráció

Nemrég Pacsán a gázfogadó-telepen elzárták a kimenő vezeték tolózárját. Ezért több, mint 400 fogyasztónál átmenetileg nem volt szolgáltatás. Az eset után – közérdekű üzem működésének megzavarása miatt – feljelentést tettek a rendőrségen.

tovább olvasom...

Gyenesdiási programok

2024. 01 18. 08:29

tovább olvasom...

A Tartuffe bemutatója Zalaegerszegen

2024. 01 18. 08:25

Helvaci Ersan David (b) Valér, Támadi Anita (k) Dorine és Kováts Dóra (j) Mariane szerepében.

Január 19-én, pénteken mutatja be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Moliére Tartuffe című színművét. A darabot Farkas Ignác rendezésében láthatja a közönség.

A felvételek január 16-án készültek a fotóspróbán.

tovább olvasom...

Gyenesdiási program

2024. 01 18. 08:09

tovább olvasom...

Nem haver a Vera

2024. 01 18. 08:04

Vera Jourová, az unió átláthatóságért és értékekért felelős biztosa. Nem kedveli a magyar kormányt.
Fotó: Anadolu Agency via AFP

Vigasztalhatatlan a Lidové Noviny cseh portálnak nyilatkozó Vera Jourová, az unió átláthatóságért és értékekért felelős biztosa, mert, mint mondja, nem sikerült a magyar kormányt és a magyar politikai képviseletet elvezetnie a demokráciához. – A választásokon győztes kormányzat sem vihet mindent, a győztes mindent visz elvnek nem szabad érvényesülnie, Orbán Viktor azonban mindent vitt – kesereg a brüsszeli nagyasszony –, a média befolyásolását, az akadémiai szabadságjogokat, most meg egy olyan törvényt akar, amely élesen a civil szervezetek ellen irányul. Ráadásul az év második felében ideiglenesen még az Európai Tanács elnöki tisztségét is betölthetné. – Jourovának viszont rövidesen lejár a megbízatási ideje, harangoznak. Ez a méreg, nem a ciánkáli.

tovább olvasom...

Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő

2024. 01 18. 07:55

tovább olvasom...