Projektek a Szent Rafael Kórházban

2023. 09 12. 10:56

Bár a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház soha nem tartozott az önkormányzathoz, de Zalaegerszegnek is fontos, ezért számos módon támogatja az állami egészségügyi intézményt, szakemberlakásokkal, parkolási lehetőségekkel, elektromos autókkal és jótékonysági rendezvényekkel.

tovább olvasom...

A zöld-fehér ZTE-bajnokcsapat

2023. 09 12. 10:42

Az 55 évvel ezelőtti siker története

1968-ban a ZTE labdarúgócsapata bajnok lett az NB II Nyugati-csoportjában, s így feljutott az NB I B-be.

tovább olvasom...

Valami bűzlik a Római-parti plázsnál

2023. 09 12. 10:17

Kiss László nagy hejehujázása valójában néphülyítés volt.
Forrás: Facebook

Bő esztendeje, hogy Óbuda–Békásmegyer polgármestere, a Gyurcsány-párti Kiss László örvendezve jelentette: csaknem ötven év után újra megnyitották a Római-parti plázst.

tovább olvasom...

Magyar fiatalok kiemelkedő szereplése a Szakmák Európa-bajnokságán

2023. 09 12. 10:04

Három zalai diák a díjazottak között

Hankó Balázs (elöl, b4) és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke (elöl, k) a lengyelországi EuroSkills versenyről, a szakmák Európa-bajnokságáról hazatért csapat köszöntésén a Liszt Ferenc-repülőtéren.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Büszkék vagyunk a Szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills versenyen indult magyar fiatal szakemberek teljesítményére, a magyar csapat minden idők legsikeresebb eredményét érte el – hangsúlyozta Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára hétfőn a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a magyar csapatot fogadva.

tovább olvasom...

Nyílt nap lesz a Sándor-palotában vasárnap

2023. 09 12. 09:28

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából szeptember 17-én, vasárnap ismét látogatható lesz a budavári Sándor-palota.

tovább olvasom...

Miért akadozik az átvétel a zalaegerszegi hulladékudvarban? (2.)

2023. 09 11. 11:22

 

Szeptember elsején jelent meg honlapunkon az a cikk, ami a zalaegerszegi hulladékudvarban tapasztalt kellemetlenség miatti panaszokkal foglalkozott. Mint írtuk, július elsejétől a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. a terület gazdája és felelőse. A kellemetlenséget az eddigi információk szerint az átállás nehézségei okozzák.

tovább olvasom...

Döntetlennel folytatódott a veretlenségi sorozat

2023. 09 11. 08:46

Varga Barnabás (b) és Kerkez Milos (k), valamint a gólszerző Sallai Roland.

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a cseh csapattal a vasárnapi barátságos mérkőzésen.

tovább olvasom...

Felfüggesztett börtönt kapott a gyűrűsi lótolvaj

2023. 09 08. 10:12

Az őshonos lovakból álló ménesből kötött el állatot a tolvaj.
Fotó: Zalatáj

A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, aki több köbméter akácfát vágott ki és egy lovat is elkötött.

tovább olvasom...

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter

2023. 09 08. 09:31

Kiemelik a vízből a Balatonba zuhant rendőrségi helikoptert Balatonszéplak közelében.
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter Balatonszéplak közelében csütörtök délután, a balesetnek nincs súlyos sérültje – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

tovább olvasom...

Városházi dzsungel

2023. 09 08. 09:21

A Városháza belső udvarát magára hagyták. Az „árnyékfőpolgármester” biciklisávfestéssel, méhlegelő-tervezéssel, szivárványzászló-lengetéssel múlatja az idejét.
Fotó: Metropol.hu

Már a Városháza udvarát is felveri a gyom – írja a Metropol.hu. Karácsony Gergely rezidenciáján áldatlan állapotok uralkodnak, még a főváros vezetőinek autói is méteres gazban parkolnak. Aki allergiában szenved, magára vethet… (Az épületegyüttes belső udvarára földi halandó nem léphet be, csak a Főpolgármesteri Hivatal dolgozói. A Metropol fotósai azonban a feldúlt kertészek segítségével mégis bejutottak a terepre, saját szemükkel láthatták az elképesztő dzsungelt.)

tovább olvasom...