Számlaszámos Juhász

2024. 01 16. 09:40

Juhász Péter, az Együtt volt elnöke felszólal a tanárok béremeléséért meghirdetett demonstráción. Egyébként a nép közé jár kalapozni.

Bár nem róla szólt a sápadt műbalhé, Juhász Péter is beszédet mondott a Belügyminisztérium előtt tartott szombati diákmatinén. Az Együtt volt elnöke polgármester szeretne lenni az V. kerületben (ezúttal a Kutyapárt színeiben), ehhez pedig jó alkalom egy mikrofon előtti hercigeskedés.

tovább olvasom...

Postai szolgáltatás indul Zalaszentmihályon

2024. 01 15. 14:10

A helyi vegyesboltban üzemel majd a postai szolgáltatás.

Postai szolgáltatás indul Zalaszentmihályon, a mintegy 1000 lakosú zalai kistelepülésen munkanapokon reggel 8-órától 12 óráig lehet igénybe venni ezeket a helyi vegyesboltban – közölte a Magyar Posta hétfőn az MTI-vel.

tovább olvasom...

Őrizetbe vették a dunavecsei Szűzanya-szobor megrongálóját

2024. 01 12. 10:42

A megrongált szobor.

Őrizetbe vették a dunavecsei Szűzanya-szobor megrongálóját – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu-n.

tovább olvasom...

36 milliós zsákmány egy zalaegerszegi műszaki áruházból

2024. 01 12. 10:31

Börtönbüntetés kiszabását és vagyonelkobzást indítványoz az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat három román állampolgárságú férfivel szemben, akik 2021. október 1. napjára virradóra falbontás módszerével behatoltak egy zalaegerszegi műszaki áruházba és onnan értékes műszaki cikkeket zsákmányoltak, több mint 36 millió forint értékben.

tovább olvasom...

Az Év rovara: Sisakos sáska

2024. 01 12. 08:24

Utcát is neveztek el róla.
Fotó: Balogh Diána, izeltlábuak.hu

A Magyar Rovartani Társaság szintén online szavazást hirdetett meg az Év rovara cím birtokosának kiválasztására.

tovább olvasom...

Egy kaptafára

2024. 01 12. 08:13

Tompos Márton… Tényező szeretne lenni, de nem megy neki. Így csak Lenin-fiúcska maradna…
Fotó: Facebook

Ezeket tényleg más anyagból gyúrták. Itt van például ez a momentumos Lenin-fiúcska: Tompos Márton. Tényező szeretne lenni, de nem megy szegénynek. Pár hónapja például ilyeneket mondott az Országházban: – Minek ide kulturált, művelt emberfő, ott a tesióra meg a hittan, a rózsafüzér megvéd mindentől, ugye? Kicsivel később: – Kapaszkodjanak abba a nyamvadt bársonyszékbe, mert ha a magyar emberek egyszer végre véget vetnek az önök ámokfutásának, abba bele fog remegni az édes magyar anyaföldünk. Most a lengyelországi történések kapcsán provokál: „Figyeljetek Varsóra! Ami most Lengyelországban történik, ugyanaz lesz itthon is a kormányváltás után!”

tovább olvasom...

Szomorú zalai adatok

2024. 01 11. 11:13

Lakástűzben hárman haltak meg, szén-monoxid-mérgezésben egy ember vesztette életét

A Holub utcai tűzeset Zalaegerszegen.

Tavaly összesen 145 tűzeset keletkezett lakóingatlanban Zala vármegyében, ami a 2022-es évhez viszonyítva 13 százalékos növekedést jelent. 2023 folyamán mintegy 2500 négyzetméternyi épített környezet vált a tűz martalékává, 12 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

tovább olvasom...

Zalaboldogfai férfit keresnek

2024. 01 11. 09:16

Eltűnt Fillinger Béla

A zalaegerszegi rendőrök nagy erőkkel keresik a 79 éves zalaboldogfai férfit, aki orvosi segítségre szorulhat.

tovább olvasom...

A zalai kötődésű Hidvégi Béla világjáró magyar vadász kapta a Weatherby-díjat

2024. 01 11. 08:57

Immár mindhárom legrangosabb nemzetközi vadászati díj birtokosa.
Fotó: Hazai Vadász

Hidvégi Béla világjáró magyar vadász kapta a vadászat és természetmegőrzés „Nobel-díjaként” emlegetett Weatherby-díjat az egyesült államokbeli Dallasban.

tovább olvasom...

Kedvezményes magyarázkodás

2024. 01 11. 08:18

„Elkövetődött egy hiba”… A nyelvművelő színházi direktornál azért a Tanár úr kéremben Bauer jobban magyarázta a bizonyítványát.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

– Elkövetődött egy hiba – magyarázza az Indexnek nyilatkozó Máté Gábor igazgató, hogyan is volt az a novemberi történet, amikor a DK tagjai kedvezményes jegyeket vásárolhattak a Katona József Színház darabjára. „Elkövetődött egy hiba” – bátor (és gyönyörű) mondat, mindössze a személyes névmás hiányzik belőle: ki követte el a hibát. Máté Gábor nem, mert ő ugye ott sem volt. „Nem lehetek, és nem is akarok ott lenni mindenhol. Megbíztam a munkatársaimban. […] Külön fájó, hogy ezt a munkatársaim csinálták.” („Vezetéstudományi alapelv – írja egy kommentelő –, hogy nincs hülye beosztott, csak hülye főnök, aki megtűri.”) Érdekes, amikor az ügy kipattant, a színház közölte, nincs itt semmi látnivaló, másnak is szoktak kedvezményt adni. Ehhez képest hamarosan fegyelmi vizsgálat indult, végül egy vezető beosztású dolgozót elbocsátottak. (Még mindig jobb, mintha internálták volna, mint A tanú jegyszedőjét…)

tovább olvasom...