Megkezdődött a Bajnokok Ligája csoportköre

2023. 09 20. 08:52

Kapus a kapusnak… Ezzel a góllal egyenlített a Lazio.
Fotó: Getty Images

A Lazio házigazdaként 1-1-es döntetlent játszott az Atlético Madriddal a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, kedden.

tovább olvasom...

A rendőrség a hibás

2023. 09 20. 08:42

De mi lesz a lefoglalt korrupciós eurószázezrekkel?

A korrupciós botrányba keveredett Eva Kaili görög szocialista párti képviselő, az Európai Parlament volt alelnöke az uniós törvényhozás plenáris ülésén Strasbourgban 2023. július 11-én.
Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand

Fogóddzunk erősen! Nem azt kellene vizsgálni, miként kerültek eurószázezrek Eva ­Kaili birtokába, hanem azt, honnan vette a bátorságot a belga rendőrség ahhoz, hogy az uniós parlament beleegyezése nélkül fülelje le a görög EP-képviselőt, egykori baloldali alelnököt – legalábbis Kaili ügyvédjei szerint.

tovább olvasom...

Forgalmi rend változása a zalaegerszegi Ady utcában

2023. 09 20. 08:23

Várhatóan két héten keresztül kell számolni a forgalmi rend megváltozásával.
Fotó: Seres Péter

Zalaegerszegen, az Ady utcában 2023. szeptember 21-től, csütörtöktől, előreláthatólag két héten át, csapadékcsatorna-építés befejező munkálatok zajlanak a Tompa utca és Eötvös utca közötti szakaszon, ahol a kivitelezés idején, a gépjárművel közlekedőknek a forgalmi rend megváltozásával kell számolni.

tovább olvasom...

Novák Katalin: a békének nincs alternatívája

2023. 09 20. 08:12

A magyar államfő beszéde az ENSZ közgyűlésén

Novák Katalin: „Ukrajna területén élő magyar apák és fiúk is adják életüket a lövészárokban.”
Fotó: Timothy A. Clary/AFP

„A békének nincs alternatívája” – hangsúlyozta az államfő, és megállapította: „Ez a háború, minket, magyarokat közvetlenül is érint. Nem egyszerűen a szomszédunkban van, hanem Ukrajna területén élő magyar apák és fiúk is adják életüket a lövészárokban.”

tovább olvasom...

Csomó a kákán

2023. 09 19. 09:20

Odze szerint az Orbán-féle keleti nyitás csak mese.
Fotó: Nők Lapja

Hogy sikeres lehet az Orbán-kormány keleti nyitása, az abból is sejthető, hogy igyekszik lesajnálni a kákán is csomót kereső Hírklikk.hu. Ezúttal bizonyos Odze György exdiplomata fejti ki a portálnak, miért rossz Magyarország Kína-politikája. (Emberünk a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormányok alatt Pekingben volt tanácsos; kisujjában a demagógia.)

tovább olvasom...

Haladás-ZTE a Magyar Kupában

2023. 09 19. 09:07

A felvétel egy előkészületi Haladás-ZTE mérkőzésen készült. Most tétmeccsen csap össze a két csapat.
Fotó: Szekeres Péter

A bajnokságban legutóbb bronzérmes Debreceni VSC a másodosztályú ETO FC Győrrel, a bajnoki címvédő és Konferencia-liga-főtáblás Ferencváros pedig a Puskás Akadémiával találkozik a labdarúgó MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában, amelynek tétje a nyolcaddöntőbe jutás.

tovább olvasom...

Lendvai szaporítószervei

2023. 09 19. 08:59

Egy elnyűhetetlen proletárhumorista.
Fotó: Koszticsák Szilárd

Nagyot szólt a napokban megrendezett V. Budapesti demográfiai csúcs. Nem is elsősorban a méretei miatt (négy kontinensről mintegy hatvan állam- és kormányfő, egyházi és civil szervezeti vezető vett részt az eseményen), hanem az ott elhangzott előadások kapcsán: hogyan teremthetünk biztonságos, kiszámítható jövőt a családok és a következő generációk számára.

tovább olvasom...

„Üres bölcsők világáért nem érdemes harcolni”

2023. 09 19. 08:56

Novák Katalin felszólalása New Yorkban

Novák Katalin a hétfői tanácskozás levezető társelnöke volt.
Fotó: Novák Katalin FB-oldala

A béke hiányában sok, a fenntartható fejlődés érdekében tett erőfeszítés kerülhet veszélybe, vagy maradhat eredménytelen – jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök hétfőn New Yorkban, az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok értékeléséről tartott magas szintű tanácskozásának levezető társelnökeként.

tovább olvasom...

Állóképesség, ügyesség, történelmi tudás

2023. 09 18. 11:41

Egerszegi siker a Göcsej Harci Túra vármegyei döntőjén

A képen balról dr. Böröndi Gábor, dr. Sifter Rózsa, Bene Csaba és Cseresnyés Péter.

A 16. alkalommal megrendezett Göcsej Harci Túra vármegyei döntője a zalaegerszegi Ganz-technikum csapatának sikerével zárult. Ennek értelmében tavasszal az országos haditorna verseny döntőjében ez az együttes képviselheti Zalát. Ebben az évben Zalaszabar volt a helyszín, ahol dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke mondott köszöntőt. A harci túrát dr. Sifter Rózsa, Zala vármegye főispánja nyitotta meg szeptember 14-én.

tovább olvasom...

A keszthelyi Major Veronika aranyérmes a riói sportlövő világkupán

2023. 09 18. 11:11

Major Veronika (középen) nagyszerű eredményt ért el.

Major Veronika aranyérmet nyert a 25 méter pisztoly versenyszámban a sportlövők Rio de Janeiróban zajló világkupaversenyének vasárnapi napján.

tovább olvasom...