A pletyka és a valóság

2024. 02 05. 13:27

– avagy mi a helyzet a Csácsi-hegyi állatsimogatónál?

A zalaegerszegi Csácsi-hegyen lévő állatsimogató évek óta szolgál vonzó kirándulási célpontként gyermekes szülőknek, nagyszülőknek, akik csemetéikkel, unokáikkal élnek is azzal a lehetőséggel, hogy élőben tekinthetnek meg egzotikus vagy éppen hazánkban is honos, de vadon élő állatokat.

tovább olvasom...

Trianont bagatellizálja

2024. 02 05. 11:17

Ungváry Krisztián történésztől sosem áll távol a magyarság provokálása.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

„Trianonnak nem az a baja, hogy elvették az erdeinket és bányáinkat, hegyeinket, mert azok nem a mieink, hanem azoké, akik ott éltek. Speciel a trianoni békeszerződés kapcsán Magyarország nem a fejlett, hanem a fejletlenebb területeit vesztette el. Ez olyan, mintha Budapestről levágnák Kelet-Magyarországot. A budapesti adófizető sokkal jobban járna.”

tovább olvasom...

Ügyfelét csapta be és károsította meg a zalai ügyvéd

2024. 02 05. 10:58

Ügyvéd kerül a vádlottak padjára a vádemelés után.
Fotó: Zalatáj

Ügyvédi visszaélés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség a zalai ügyvéddel szemben, aki bírói végzést hamisítva csalt ki pénzt ügyfelétől.

tovább olvasom...

Véget ért egy tartalmas, aktív élet

2024. 02 05. 10:33

102 éves korában meghalt Ódry Lajos

Ódry Lajos a Pro Urbe Díjjal.
Fotó: Facebook

102 éves korában elhunyt Ódry Lajos, Zalaegerszeg Pro Urbe Díjasa, nyugállományú őrnagy, a honvédzenekar 1957-es újjáalakítója, karnagya.

tovább olvasom...

Nagyon fontos három pont

2024. 02 05. 09:10

A harmadik Fehérvár legyőzésével kezdte a tavaszt a ZTE

A mérkőzés legjobbja Antonio Mance volt.
Fotó: ztefc.hu FB oldala

A bennmaradásért küzdő Zalaegerszeg 3-1-re legyőzte a vendég és a harmadik helyen álló Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának szombat kora délutáni mérkőzésén.

tovább olvasom...

Újra kutyavásár a NAV-nál

2024. 02 02. 10:25

Utánpótlást keresnek…
Fotó: akutyaujsag.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol. Az ebeknek a következő feltételeknek kell megfelelniük, ivartól és fajtától függetlenül:

tovább olvasom...

A Zalai Táncegyüttes magas rangú állami kitüntetése

2024. 02 02. 09:13

Forrás: Balaicz Zoltán FB-oldala

Február elsején Budapesten, a Miniszterelnökség konferenciatermében ünnepélyes keretek között adta át Panyi Miklós, a Miniszterelnökség miniszter-helyettese és Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az Értékteremtő Közösségekért Díjat a Zalai Táncegyüttes részére.

tovább olvasom...

Havas a lejtőn

2024. 02 02. 09:08

Miért kell leépüléséről állandóan tájékoztatni a nagyérdeműt?
Fotó: Nemzeti Sport

Mindnyájunkban lapul egy csöpp katasztrófaturista. Megnézünk riasztó felvételeket, meghallgatunk rémtörténeteket, elolvassuk kétségbeejtő figurák agymenéseit, még akkor is, ha pontosan tudjuk, ez nem tesz jót a harmóniánknak. Én például a minap elolvastam Havas Henrik rólam és Tamás fiamról szóló Facebook-leleményét. (Hogy miképpen kerültünk „Tanár úr” célkeresztjébe? Az epeömlötteknél nincs logika.)

tovább olvasom...

Régen várt ilyen nehéz tavasz a ZTE-re

2024. 02 02. 09:00

2023. február 25-én 2-1-re nyert Zalaegerszegen a ZTE a Fehérvár ellen. Ez az eredmény most nagyon jól jönne.
Fotó: www.szekesfehervar.hu

Közel két hónap szünet után pénteken az MTK-Újpest mérkőzéssel indul újra a labdarúgó OTP Bank Liga, melynek idei első, összesítésben 18. fordulójának programjából az éllovas Paks és a negyedik Puskás Akadémia rangadója emelkedik ki.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: kiharcoltuk!

2024. 02 02. 08:46

Magyarország pénzét nem adhatják az ukránoknak!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Ulf Kristersson svéd miniszterelnök (b) az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozóján Brüsszelben 2024. február 1-jén.

Kiharcoltuk! A magyarok pénzét nem adhatják az ukránoknak! A háborúban nem veszünk részt, fegyvert nem küldünk, továbbra is a béke pártján állunk! – – írta Orbán Viktor a közösségi oldalán közzétett videójához csütörtökön.

tovább olvasom...