Elkészült az NB I 26-28. fordulójának menetrendje

2024. 03 07. 09:00

A MOL Magyar Kupa negyeddöntőjének időrendje is ismert

Március 30-án a DVTK-t fogadja a ZTE. 2023. december 3-án 3-0-ra nyert az egerszegi csapat Diósgyőrben.
Fotó: dvtk.hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága kijelölte az OTP Bank Liga 26-28. fordulójának, illetve a MOL Magyar Kupa negyeddöntőinek kezdési időpontjait.

tovább olvasom...

Elmeállapota miatt felmentett egy késelő szlovén férfit a Zalaegerszegi Törvényszék

2024. 03 07. 08:20

A Zalaegerszegi Törvényszék döntése egyelőre nem jogerős.
Fotó: Zalatáj

Elmeállapota miatt felmentett az emberölés kísérletének vádja alól és kényszergyógykezelésre kötelezett a Zalaegerszegi Törvényszék szerdán egy szlovén férfit, aki tavaly életveszélyesen megszúrta és magára hagyta élettársát Tornyiszentmiklóson – tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

tovább olvasom...

Hajnali örömök

2024. 03 07. 08:05

Hajnal Miklós megszólalása után szem nem marad szárazon. A röhögéstől…
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ki ne ismerné a Momentum fáradhatatlan terepmunkását, Hajnal Miklóst, aki önelégült vigyorral szokott tudósítani pártjának kétségbeejtő akcióiról? (Különösen a sötétséget tudja jól visszaadni.) Először akkor láttam, amikor pár éve arisztokratikus gőggel bevonult az akkori Echo TV stúdiójába. Már az első percben át akarta venni a műsorvezető szerepét; önálló estjébe kezdett, lehazugozta a csatornát, majd távozott.

tovább olvasom...

Sulikukucskáló - Pacsai Általános Iskola

2024. 03 06. 09:47

 

tovább olvasom...

Erkölcsi tartás

2024. 03 06. 09:40

Ifjúként szkinhedek között tűnt fel, csak aztán keveredett rossz társaságba.

Befolyással üzérkedés gyanúja miatt Molnár Zsolt MSZP-s honatya mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta a Központi Nyomozó Főügyészség. 2019 elején a BKV közbeszerzési eljárást indított a telephelyeinek informatikai üzemeltetési és fejlesztési szolgáltatására; az eljárásra egy kft. tett ajánlatot. Baja Ferenc szocialista politikus, egykori miniszter pár hónapra rá találkozott egy, a társasággal kapcsolatban álló, „jelentős befolyású” férfival, akitől – tendernyerés esetére – harmincmillió forintot kért. Értesülvén a találkáról, Molnár Zsolt megkérte Baját, neki is kérjen már pénzt – negyvenmilliót – a befolyásos embertől, cserébe ő se támadja meg a szerződést. Miután a kft. elnyerte a tendert, a gyanú szerint Molnár megkapta a negyvenmilliót, ez pedig, ugye, társtettesként elkövetett befolyással üzérkedés. A szocialista ember természetesen visszautasította a vádat: hallatlan, ő nem fogadott el semmiféle kenőpénzt, koholt vádak alapján próbálják besározni.

tovább olvasom...

Elásták a holttestet Zalaegerszegen

2024. 03 05. 13:20

Az áldozat azonosítása még folyamatban van

A Zala vármegyei rendőrök három óra alatt elfogták azt a két férfit, akik úgy megverték egyik ismerősüket – akit a rendőrök még nem azonosítottak –, hogy az belehalt sérüléseibe. Kezdeményezték letartóztatásukat.

tovább olvasom...

„Te semmirekellő szarházi”

2024. 03 05. 11:03

Politikusnak üzentek a Fradi-szurkolók

Az üzenet egyértelmű…
Fotó: Szajki Bálint/24.hu

A Ferencváros-Kecskemét mérkőzésre kilátogató hazai drukkerek Tordai Bencének üzentek. A Párbeszéd politikusa védelmébe vette Fekete-Győr Andrást, akit hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt egy év börtönbüntetésre ítéltek, két év próbaidőre felfüggesztve.

tovább olvasom...

Kifosztotta, meglopta és bántalmazta hajléktalan társait a férfi

2024. 03 05. 11:00

Több bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

A 25 éves zalaegerszegi férfi 2023. március 4-én a délutáni órákban ismerősével találkozott a zalaegerszegi autóbusz pályaudvaron, majd beszélgetés közben elkísérte őt a közeli élelmiszer boltba, ahol másik férfi alkoholt vásárolt. A sértett a vádlott által is jól láthatóan, a pénztárcájából készpénzzel fizetett, majd a pénztárcáját a kabátja bal oldali zsebébe tette.

tovább olvasom...

A valóság és Oroszország

2024. 03 05. 10:26

Üzenet Macronnak és Leyennek

Leyen és Macron… Nem tanultak a történelemből.
Fotó: Mustafa Yalcin/Anadolu Agency via AFP

Emmanuel Macron francia elnök egykori történelem tanára akár üzenhetett is volna volt tanítványának azzal a kijelentésével kapcsolatban, hogy a NATO küldene katonákat Ukrajnába:

tovább olvasom...

Csak semmi anyázás!

2024. 03 05. 10:23

A kép illusztráció.
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Újabb bizonyíték, tényleg kiadták a jelszót a világ felforgatására. Az anarchisták mindig az alapoknál kezdik, s mint mondják, az egészet csupán a demokrácia és az emberi jogok kiszélesítése érdekében teszik. Első lépés mindig a hit, a család és a hagyományos férfi-női szerepek kifigurázása. Azt tesztelik, mikor szakad el a cérna, mekkora a tűrőképességünk.

tovább olvasom...