Kovászna megyei küldöttség Zalában

2023. 09 27. 08:23

Munkamegbeszélés a Megyeházán.
Fotó: Zalatáj

Zala Vármegye Önkormányzata és Kovászna Megye Tanácsa „Gyarapodjunk együtt – Zala vármegye és Kovászna megye gazdasági kapcsolatainak erősítése” című közös projektjével támogatást nyert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt 2023. évi Magyar-magyar gazdasági kapcsolatok támogatása pályázat keretében. Ehhez kapcsolódóan Kovászna megye 8 fős küldöttsége kedden érkezett a vármegyébe.

tovább olvasom...

Újabb halálos vasúti baleset Zalában

2023. 09 26. 13:50

Ezúttal tehervonat gázolt

Három haláleset egy héten belül…

Tehervonat gázolt el egy embert hétfő este Zalaegerszeg-Andráshidán. A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól kapott tájékoztatás szerint a haláleset körülményeit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

tovább olvasom...

Novák Katalin és Elon Musk találkozója

2023. 09 26. 10:20

„Új szövetségesünk lett a családok szabadságharcában és a békemisszióban”

Novák Katalin és Elon Musk találkozója a Tesla közelmúltban átadott központjában, Austinban 2023. szeptember 25-én.

Novák Katalin a világot érintő demográfiai válság megoldási lehetőségeiről is tárgyalt Elon Musk, a Tesla autógyártó vállalat alapító-vezérigazgatójával, a cég közelmúltban átadott központjában, Austinban hétfőn.

tovább olvasom...

Nagy Bálint expozéja a Parlamentben

2023. 09 26. 09:43

Nagy Bálint expozét mond az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján Nagy Bálint, Zala vármegye 2. számú választókerületének parlamenti képviselője, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára hirdette ki a légijárművek fedélzetén elkövetett bűncselekményekről és egyéb cselekményekről szóló egyezményt módosító jegyzőkönyvet. Az államtitkár közölte: a javaslat célja az 1963-as tokiói egyezmény módosítását tartalmazó, Montreálban 2014-ben elfogadott jegyzőkönyv kihirdetése.

tovább olvasom...

Ősszel Magyarország ellenfelei egyszerre lépnek fel a követeléseikkel

2023. 09 26. 09:09

Orbán Viktor napirend előtti felszólalása az Országgyűlésben

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt szólal fel az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján, 2023. szeptember 25-én.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ősszel Magyarország ellenfelei – a Soros-birodalom, a brüsszeli bürokraták és az amerikai demokraták – várhatóan egyszerre lépnek majd fel a követeléseikkel, de ezeket nem fogadhatjuk el, mert nem akarunk visszamenni oda, ahová terelni akarnak bennünket, a Gyurcsány-korszakba – jelentette ki Orbán Viktor hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

tovább olvasom...

Ötletek az elfekvőből

2023. 09 26. 08:59

Harangozó Gábor elnökségi tag, Kálló Dániel, a Független Diákparlament képviselője, Tüttő Kata, az országos elnökség tagja és Ujhelyi István EP-képviselő (b-j) az MSZP kongresszusán, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. február 16-án.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A lecsúszó Magyarországról beszéltek az MSZP politikusai Székesfehérváron, a Jóléti Magyarország fórumsorozat újabb állomásán. Harangozó Gábor alelnök szerint rossz úton jár az ország, változásra van szükség. Még szerencse, hogy a pártja tudja, mitől lesz Magyarország jobb, mitől lesznek boldogabbak az emberek – ez pedig a skandináv modell. Ennek ugye három alappillére van, alapja az emberek megbecsülése, vagyis az erős szakszervezetek és az erős szociáldemokrata politika, amely ki tudja harcolni a magas béreket. Ha pedig a magas bérekhez ingyenes, jó minőségű közszolgáltatások kapcsolódnak, az ország versenyképes lesz. Ilyen egyszerű.

tovább olvasom...

Ismét kétirányú a Kosztolányi utca

2023. 09 25. 14:21

Közel kétmilliárdos közlekedésfejlesztés zárult Zalaegerszegen

Negyvenhét év után ismét kétirányú a Kosztolányi utca.
Fotó: Balaicz Zoltán FB-oldala

Csaknem fél évszázad után ismét kétirányúvá tették Zalaegerszeg észak-déli közlekedésének legfontosabb útvonalát, amelyet mintegy 1,8 milliárd forintból újítottak fel.

tovább olvasom...

Csodafegyver

2023. 09 25. 09:43

Az ukrán harcászati nyelvészek előtte bizonyára konzultáltak Kunhalmi Ágnessel és Bangóné Borbély Ildikóval, a kiváló magyar helyesírási szakértőkkel. Zelenszkij nyilván már alkalmazza is az újfajta „helyesírást”.
Fotó: AFP

Ukrajna minden elképzelhető módon küzd az oroszok ellen, írja a Politico. Miközben naponta katonák százai esnek el a frontokon, az Ukrán Állami Nyelvi Normák Nemzeti Bizottsága (van ilyen arrafelé) úgy döntött, mostantól az olyan kifejezések, mint Orosz Föderáció, Oroszország, Moszkva, Orosz Birodalom, Orosz Föderáció Állami Duma stb. kisbetűs írásmódja „nem jelent majd eltérést az ukrán nyelv normáitól a nem hivatalos jellegű szövegekben”. Értsd: nem számít nyelvtani hibának a kisbetűs változat használata.

tovább olvasom...

A bejelentésben első lett (1.)

2023. 09 25. 09:33

Beszélgetés ifj. Koltai Tiborral

Ifj. Koltai Tibor nem vitatja Zalaegerszeg fejlődését, de van még tennivaló szerinte.

Valamivel több, mint nyolc hónap van vissza a 2024-es önkormányzati választásokig. A június kilencediki voksoláson az Európai Parlamentbe is képviselőket választ az ország, így nagy valószínűséggel a kettős szavazáson a korábbi helyhatósági választásokhoz képest nagyobb lesz a részvételi arány.

tovább olvasom...

Utat mutat – zsákutcát

2023. 09 25. 08:58

Kedves Gábor! Már nem megy a néphülyítés.
Fotó Facebook

Magyarországon megnőtt az idegenellenesség, a kirekesztő magatartás és a harciasság, és ez hosszú távú károkat okoz ennek a kevésbé polgárosodott, gyenge identitású országnak – tájékoztatta a még hülyíthetőnek vélt olvasókat Horn Gábor SZDSZ-alapító a Hírklikk.hu hasábjain.

tovább olvasom...