Őszirózsák, koszorúerdők

2023. 10 06. 08:31

A 13 tábornok és a miniszterelnök emlékezete szent

Thorma János Aradi Vértanúk festményének részlete.

A történelmi emléknapok legtöbbjét saját arcához igazítja a napi politika, olykor kurzusonként változik a hivatalos álláspont – az aradi mártírhajnal emlékezete ritka kivétel. A 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom tábornok emlékezete szent.

tovább olvasom...

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt

2023. 10 05. 14:04

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke (b) és Orbán Viktor kormányfő tárgyal a spanyolországi Granadában 2023. október 5-én.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök a spanyolországi Granadában Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével folytatott kétoldalú tárgyalást csütörtök délelőtt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

tovább olvasom...

A bejelentésben első lett

2023. 10 05. 11:23

Beszélgetés ifj. Koltai Tiborral (2.)

Ifj. Koltai Tibor: – Nem vitatom Zalaegerszeg fejlődését, de van hiányérzetem.
Fotó: Zalatáj

Interjúnk első része közvetlenül jelen írásunk alatt olvasható, így az időt nem pazaroljuk az előzmények felidézésére. Ifj. Koltai Tibor azt mondta, hogy nem vitatja Zalaegerszeg fejlődését, de vannak olyan területek, ahol hiányérzete van.

tovább olvasom...

Egervári Ipari terület fejlesztése

2023. 10 05. 09:49

tovább olvasom...

Cserbenhagyás vétsége a vád a zalaszentiváni férfi ellen

2023. 10 05. 09:35

A friss jogosítvánnyal rendelkező vezető többszörösen megszegte a KRESZ-t.
Fotó: Zalatáj

Szabálytalanul előzött személygépkocsijával Zalaszentiván irányából Zalaegerszeg felé közlekedve 2023 júniusának egyik délutánján az a friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalember, aki miután lesodorta az úttestről az előtte haladó autóst, megállás nélkül haladt tovább.

tovább olvasom...

A belvárosi képviselő

2023. 10 05. 09:12

Beszélgetés a zalaegerszegi dr. Káldi Dáviddal (1.)

Dr. Káldi Dávid: – Zalaegerszeg belvárosa fókuszban van.
Fotó: Zalatáj

A zalaegerszegi belváros jelentős része tartozik a vármegyeszékhely hármas számú választókörzetéhez, amelynek képviselője dr. Káldi Dávid. Polgári foglalkozását tekintve ügyvéd, ami egyrészt megkönnyíti, másrészt meg is nehezíti munkáját, de erről majd később. Vele beszélgettünk.

tovább olvasom...

Most zászlót lobogtat

2023. 10 05. 08:40

Gelencsér, az államférfi…

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke. Nem veszélyezteti a fennálló IQ-rekordokat.
Fotó: Teknős Miklós

Nincs javulás Gelencsér Ferenc állapotában. A Momentum-elnök májusi megválasztása óta számos alkalommal adta jelét, hogy elődeihez hasonlóan ő sem veszélyezteti a fennálló IQ-rekordokat. Pár nappal azután, hogy a magát államférfiként jegyző pártvezér saját parlamenti felszólalását – mint utóbb közölte – elb…szta, ezúttal közösségi oldalán számolt be csapatának kétségbeejtő mentális állapotáról:

tovább olvasom...

Ahogy az ÉVE frakcióvezetője látja

2023. 10 05. 08:02

Nagykanizsai beszélgetés dr. Fodor Csabával (1.)

Dr. Fodor Csaba: – Kanizsa és Egerszeg kapcsolata lehetne sokkal jobb is.
Fotó: Zalatáj

Sokszori egyeztetés után végre összejött a találkozó Nagykanizsa Vármegyei Jogú Város képviselő-testületének egy fős többségében lévő Éljen VárosuNk Egyesületének (ÉVE) frakcióvezetőjével, dr. Fodor Csabával. Sokan megkérdezték előzetesen – mert tudtak róla korábban megjelent cikkünk alapján, hogy készülök Nagykanizsára -, mi értelme van ennek a találkozónak. Egy próbát megér – mondtam, hiszen addig nem ismerjük pontosabban az ÉVE politizálásának mozgatórugóit, amíg nem beszélünk erről azzal, aki – véleményem szerint – ezt a „szerkezetet” működteti. Dr. Fodor Csaba érvelését, válaszait természetesen tiszteletben tartva nem azonosulhatunk minden megállapításával, de úgy gondolom, hogy ezzel az interjúval közelebb kerülhetünk Nagykanizsa jelenlegi közéleti helyzetének megértéséhez.

tovább olvasom...

Alma- és körte vásár a kilimáni almáskerti hűtőháznál

2023. 10 04. 11:15

tovább olvasom...

Áder János előadása Nagykanizsán

2023. 10 04. 10:21

Áder János fenntarthatósági témájú előadást tart a nagykanizsai, vajdasági és erdélyi óvodák részvételével zajlott, Erasmus+ program KULCS – Kompetenciák, utak, lehetőségek nemzetközi csapatmunkában elnevezésű projekt zárókonferenciáján a nagykanizsai a Medgyaszay-házban 2023. október 3-án.

A klímaválság összefügg az emberi tevékenységgel, az elmúlt 150 évben tapasztalt fosszilisenergia-felhasználással, mindezek következményeit pedig a bőrünkön érezzük – jelentette ki Áder János volt köztársasági elnök kedden Nagykanizsán.

tovább olvasom...