Jó ebédhez ZTE-pontok?

2024. 02 23. 08:11

Megerősítheti pozícióját az egerszegi csapat

2023. október 28.-án a Kecskemét hazai pályán 3-1-re nyert a ZTE ellen.
Fotó: Reti Attila

Szombaton délidőben kezdődik a ZTE-Kecskemét mérkőzés az OTP Bank Liga 22. fordulójában. Az egerszegi csapat nagyszerűen kezdte a tavaszi idényt, három győzelem mellett egy döntetlent ért el, így eltávolódott a kieső helyektől. Esetleges szombati győzelmével tovább erősítheti pozícióját.

tovább olvasom...

A pacsai gyógyszerész sikere

2024. 02 22. 09:29

A fotón balról jobbra dr. Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének tiszteletbeli alapító elnöke, Torjai Gábor, a pályázatot lebonyolító NERO Solutions Kft. ügyvezetője, dr. Lekszikov Gábor, Lukácsné dr. Fodor Enikő, a Magánygyógyszerészek Országos Szövetségének elnöke.

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége, a Magyar Gyógyszertudományi Társaság, valamint a Magyar Gyógyszerészi Kamara összefogásával az elmúlt évben tizenharmadik alkalommal hirdettek meg pályázatot az Év gyógyszerésze címre.

tovább olvasom...

Művelődési programok, kulturális rendezvények Gellénházán

2024. 02 22. 09:22

A pályázati lehetőségeket is kihasználják

Telt ház a művelődési házban.

Gellénháza adottságai kiválóak az aktív kulturális élet biztosítására. Saját forrásból, a már évek óta hagyományt teremtő rendezvények mellett, a település vezetése folyamatosan keresi az új, pályázati forrásból megvalósítható programokat is.

tovább olvasom...

Lemázolták Tímeát

2024. 02 22. 09:17

„Szabó Tímea lakóparkja”. Pár perc alatt eltűntették a haragos feliratot.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Unalomig ismert a rémtörténet: a Római-parton a lakók többszöri kezdeményezése ellenére sem épült védőgát, holott a kampányban sok más mellett ezt is megígérte a Karácsony Gergely, Kiss László, Szabó Tímea trió (a főpolgármester, a kerületvezér és a körzet parlamenti képviselője). Így aztán pár hónapja, a Duna magas vízállása idején az itt élők, ahogy szokták, maguk szervezték meg a védekezést; töltötték, lapátolták, cipelték a homokzsákokat.

tovább olvasom...

Törvény a magyar építészetről

2024. 02 22. 09:13

A legfontosabb részletekről adott tájékoztatást Lengl Zoltán állami főépítész

Lengl Zoltán: – Már a törvényjavaslat koncepcióját is széles körű szakmai egyeztetés előzte meg.
Fotó: Zalatáj

Az Országgyűlés 2023. december 12-én elfogadta a magyar építészetről szóló törvényt. Az új jogszabály több törvényt vont össze: a mérnöki és építész kamarákról, az épített környezet alakításáról és védelméről, a településkép védelméről, a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásokról szólót, valamint a kulturális örökség védelméről szóló törvények műemlékekre és műemlékhelyekre vonatkozó fejezeteit.

tovább olvasom...

Disznóságok

2024. 02 22. 08:34

Közösségi disznóvágás Nemesapátiban.
Fotó: Zalatáj

Mondják, egy falu erejét a disznóölések számával kell mérni. Ahol még vágnak disznót, ott van közösség, összetartás, de ahol már boltból vett húsokkal töltik fel a hűtőládát, ott valami nincs rendjén. Városlakó ember persze ezt nem érti, ha járt is disznótoron, legföljebb a hízó visítozása maradt meg benne, esetleg az ábrázattorzító törkölypálinka, a harsány hajnal.

tovább olvasom...

Egy élet órái…

2024. 02 22. 08:09

Interjú Preisz Józseffel (6.)

A földönjáró toronyórával.
Fotó: Zalatáj

Preisz József órásmester színes egyénisége Zalaegerszeg közéletének. Mint mondja, nagy megnyugvás számára, hogy a Göcseji Múzeum befogadta gyűjteményét.

tovább olvasom...

MEGHÍVÓ

2024. 02 22. 08:00

Szeretettel hívjuk Önt, kedves családját és ismerőseit a

Magyar Műveltség Kincsestára Szabadegyetem

tovább olvasom...

Jogosítvány nélkül, ittasan és eltiltás alatt vezetett a zalakomári férfi

2024. 02 20. 11:05

A 33 éves zalakomári, jogosítvánnyal soha nem rendelkezett férfi 2023. június 6 –án éjszaka, 01 órakor Galambok irányából Nagykanizsa irányába ittas állapotban közlekedett személygépkocsival, amikor a rendőrjárőrök megkísérelték megállítani.

tovább olvasom...

Színház, kiállítás, zene a nagykanizsai tavaszi művészeti fesztiválon

2024. 02 20. 10:13

Charlie is a fellépők között lesz.
Fotó: Facebook

Színházi előadásokkal, zenei produkciókkal és képzőművészeti kiállítással várja látogatóit március közepétől Nagykanizsán a Tavaszi Művészeti Fesztivál – közölte hétfőn sajtótájékoztatón a Hevesi Sándor Művelődési Központ (HSMK) intézményegység-vezetője.

tovább olvasom...