A „számla” csalás bűntettéről lett kiállítva

2023. 10 10. 15:02

Ingyen nyaralt a német hölgy Hévízen

Tizenegy napig élvezte a vendéglátást, majd fizetés nélkül távozott. A „számlát” utólag az ügyészség nyújtotta be.

A 37 éves német állampolgárságú nő 2020 júliusában egy hévízi szállodába foglalt szállást két főre és egy kutyára. A foglalásnak megfelelően 2020. július 26-tól 11 napot tartózkodtak a szállodában, és vették igénybe a szálloda különböző szolgáltatásait, majd 2020. augusztus 6-án kora reggel, a szálloda egyik, az étterem melletti mellékkijáratán keresztül, fizetés nélkül távoztak. A vádlott közel 800.000 forint kárt okozott a szállodát üzemeltető gazdasági társaság részére, melynek egy részét az eljárás során megtérítette.

tovább olvasom...

A belvárosi képviselő

2023. 10 10. 09:59

Beszélgetés a zalaegerszegi dr. Káldi Dáviddal (2.)

Dr. Káldi Dávid: – Az egykori MMIK sorsa a Kisfaludy utcában egyelőre bizonytalan.

Az interjú első részében a zalaegerszegi belváros egyik önkormányzati képviselője, dr. Káldi Dávid elmondta, hogy az elmúlt évek nem a nyugodt, tervszerű építkezést segítették. A Covid-járvány, az orosz-ukrán háború hatásai, az energiaválság következményei átrajzolták az eredeti költségvetést. Azonban ez sem akadályozta meg a vármegyeszékhely, Zalaegerszeg fejlődését.

tovább olvasom...

Zala vármegye szülötte is vértanú lett

2023. 10 10. 09:08

Egy hosszú október …

Csány László szobra Zalaegerszegen.
Fotó: archív

Négy nappal az aradi tábornokok kivégzése után Pesten, az Újépület melletti fapiacon, nagyjából ugyanott, ahol október 6-án sortűz oltotta ki gróf Batthyány Lajos miniszterelnök életét, két frissen ácsolt bitófa várt az eltaposott szabadságharc újabb mártírjaira. Csány László (Zala vármegye szülötte – a szerk.) és báró Jeszenák János a nemzet legelejéhez tartozott.

tovább olvasom...

Zádori Mária kapta az idei díszpolgári címet

2023. 10 09. 14:52

Ünnepi közgyűlés a vármegyeházán

A kitüntetettek a jelenlévő vezetőkkel.

Zala Vármegye Közgyűlése 2023. október 9-én (hétfőn) tartotta ünnepi ülését. A Himnusz Kolosa Tanja muravidéki pedagógus előadásában hangzott el.

tovább olvasom...

Lentiből jött a Zalatáj ellen küzdő plakátharcos

2023. 10 09. 10:38

Ami nem tetszik a Momentumnak, az hazugság. Világos, demokrácia van.

 

Több olvasónk is jelezte, hogy múlt pénteki plakátragasztó vendégünk Lentiben lakik, s a Momentum nevű, rombolásra szakosodott, pártnak nevezett szabadcsapat lelkes aktivistája.

tovább olvasom...

Kutyákat lopott a garabonci nő

2023. 10 09. 10:14

Az ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat.

Az 59 éves garabonci lakosú nő 2022. október 28-án észlelte, hogy egy lakóhelyéhez közeli ingatlan udvarán megsérült egy 3 hónapos rotweiler kutyakölyök, ezért a kutyát magához vette, ellátta, gazdájának azonban nem vitte vissza, hanem az 50.000 forint értékű kutyát elajándékozta.

tovább olvasom...

Oroszlányi oroszlánok

2023. 10 09. 09:13

Két mérkőzés, két fájó vereség.
Fotó: Zalakerámia ZTE KK honlapja/Bálizs Zsuzsa

Súlyos vereséget szenvedett a Zalakerámia ZTE KK NB I-es férfi kosárlabda-csapata október 7.-én Oroszlányban. A hazaiak oroszlánként küzdöttek, az egerszegiek viszont félénk nyusziként játszottak. A kudarc azért is fájó, mert a tv-közvetítés miatt sokan láthatták az országban. A Szeged elleni hazai vereség után újabb hidegzuhany…

tovább olvasom...

Elhunyt Sólyom László

2023. 10 09. 09:00

A felvétel 2015. november 24-én készült a budapesti Lengyel Intézetben Sólyom Lászlóról.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Meghalt Sólyom László volt köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság első elnöke, akadémikus, egyetemi tanár vasárnap – tudatta a volt köztársasági elnök titkársága az MTI-vel.

Sólyom László „óriási erővel, tevékenyen és derűvel viselt hosszú betegség után” hunyt el – áll a Landi Balázs által jegyzett közleményben.

tovább olvasom...

Megint Rutte…

2023. 10 09. 08:51

Egy bukott miniszterelnök kritizál

Futóbolonddal állunk szemben, nyugi…
Fotó: Facebook

Továbbra is rajtunk élezi a nyelvét Mark Rutte holland miniszterelnök, a liberalizmus régi bajnoka. Ezúttal az EU-vezetők granadai találkozóján tette ezt, ahol Lengyelország és Magyarország is felszólalt a migránskvóta bevezetése ellen. Rutte szerint a migránskérdés nem okoz olyan nagy vitát, mint ahogyan azt a két ország beállítja, annak folyamatos emlegetése inkább a magyar és a lengyel belpolitikai kérdésekre vezethető vissza.

tovább olvasom...

Lélegzetvétel szünet előtt

2023. 10 09. 08:40

ZTE-győzelem Mezőkövesden

A három pontot érő második gól.
Képernyőfotó: M4 Sport

A ZTE 2-1-re nyert Mezőkövesden szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

tovább olvasom...