Zelenszkijné intelmei

2024. 01 19. 10:11

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és felesége, Olena Zelenszka.
Fotó: MTI/EPA/Ritzau/Claus Bech

Az orosz invázió olyan, mint a sugárzás, túlterjed Ukrajnán, ha most nem fékezzük meg, magyarázta a Corriere della Serának adott interjúban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége. Olena Zelenszka emlékeztetett, a csernobili atomerőmű katasztrófája után a nemzetközi közösség több mint másfél milliárd eurót különített el az erőművek biztonságosabbá tételére, merthogy nyilvánvaló volt: egy sugárzás Európában mindenkit elér.

tovább olvasom...

Zala vármegye és Muraköz megye vezetői egyeztettek

2024. 01 19. 09:56

Balról Josip Grivec, Matija Posavec, dr. Pál Attila, Pácsonyi Imre és Preksen László.

2024. január 18-án egyeztetésre érkezett Zala Vármegye Önkormányzatához a szomszédos horvát Muraköz megye vezetése a két megye határon átnyúló együttműködési lehetőségeinek áttekintésére. A beszélgetés résztvevői dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, Matija Posavec, Muraköz megye ispánja, Josip Grivec, Muraköz megye alispánja, Preksen László, az MR-EGTC (Mura Régió – Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás) társelnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke voltak. A tisztségviselők megvitatták a Magyarország és Horvátország közötti határon átnyúló együttműködési program célrendszerébe illeszkedő elképzeléseiket.

tovább olvasom...

Megnyitották a Zalaegerszegi Áldozatvédelmi Központot

2024. 01 19. 09:36

Tuzson Bence: az áldozatok védelmével is foglalkoznia kell a büntetőjognak

Tuzson Bence beszédet mond.

Hiányzik ma még a bűntetőjogból, hogy az áldozatokat miként lehet megvédeni az elkövetőktől az után, ha már letöltötték a büntetésüket, ezért ezzel a kérdéssel is foglalkozni kell – jelentette ki az igazságügyi miniszter csütörtökön Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Meghalt Magyar András, a ZTE egykori kosárlabdázója

2024. 01 19. 08:36

Az első NB I-es csapat kiváló játékosa volt.

Életének 73. évében elhunyt Magyar András, a ZTE egykori kiváló kosárlabdázója. Tagja volt annak a csapatnak, amelyik 1978-ban megnyerte az NB II-es bajnokságot, s 45 évvel ezelőtt, 1979. január 13-án – még a munkacsarnokban – az Oroszlány legyőzésével mutatkozott be az NB I-ben.

tovább olvasom...

Új építésű kerékpárút valósult meg a Kis-Balaton mentén

2024. 01 18. 14:35

tovább olvasom...

Kezdődik a Mérleg tér átépítése Zalaegerszegen

2024. 01 18. 14:31

A felvétel a tavalyi sajtótájékoztatón készült.
Fotó: zalaegerszeg.hu/Seres Péter

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala tájékoztatja a város lakóit, hogy 2024. január 19-től, péntektől elkezdődnek a Mérleg tér átépítésének kivitelezési munkái. Az építés ideje alatt a Vásárcsarnok környezetében, illetve a Budai Nagy Antal utcai parkolóban a gépjárművekkel történő parkolás korlátozva lesz. A megnövekedő forgalomra tekintettel kérik, hogy a beruházás környékén közlekedjenek nagyobb körültekintéssel!

tovább olvasom...

Díszoklevél pedagógusoknak

2024. 01 18. 11:32

A Lenti Polgármesteri Hivatal felhívása

Február 29 a határidő.

A Lenti Polgármesteri Hivatal felhívja a városban élő nyugdíjas pedagógusok figyelmét, hogy a felsőoktatási intézmények minden évben – kérelem alapján – díszoklevelet adományoznak azoknak a pedagógusoknak, akik óvónői, tanítói és/vagy tanár diplomájukat 50 (arany), 60 (gyémánt), 65 (vas) vagy 70 (rubin) évvel ezelőtt szerezték, és akik az oklevél megszerzésétől számított legalább 30 évet pedagóguspályán töltöttek.

tovább olvasom...

A szentgróti buszmegállók

2024. 01 18. 10:14

Az biztos, hogy nem Zalaszentgrót látványosságai közé tartoznak.
Fotó: Facebook

Lehet ezeket a bodegákat kritizálni, lehet az utcabútor-művészet területére terelni a témát, de a célszemélyek, a buszra váró utasok szempontjából szükséges tekinteni elsősorban ezekre az „alkotásokra”.

tovább olvasom...

Az Év hüllője: Kaszpi haragossikló

2024. 01 18. 09:43

Hazánk egyik legveszélyeztetettebb hüllője.
Fotó: Izsákné Simon Adrienn

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya 2024-re a kaszpi haragossiklót választotta az év hüllőjének. 2012 óta évente váltakozva egy-egy hazai hüllő- vagy kétéltűfajra irányítják a figyelmet azzal, hogy megnevezik az Év fajaként. Az idei évben az Év hüllőjének megválasztása volt aktuális, így 2024-ben a kaszpi haragossiklót üdvözölhetjük az Év fajai közt!

tovább olvasom...

Almavásár a kilimáni almáskerti hűtőháznál

2024. 01 18. 09:25

tovább olvasom...