Orbán Viktor: Magyarország elkötelezett támogatója Georgia EU-tagságának

2023. 10 13. 08:57

Orbán Viktor magyar (b) és Irakli Garibasvili georgiai kormányfő, miután együttműködési megállapodást írt alá az első magyar-georgiai közös kormányülés után.
Fotók: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Magyarország elkötelezett támogatója Georgia EU-tagságának, amely Európa érdekét is szolgálja – mondta el Orbán Viktor magyar miniszterelnök a magyar és a georgiai kormány együttes ülését követően megtartott sajtótájékoztatón csütörtökön a georgiai Telaviban.

tovább olvasom...

Novák Katalin Fejér vármegye vezető politikusaival egyeztetett

2023. 10 12. 14:45

Novák Katalin (b4) Fejér vármegye vezető politikusaival találkozik a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban. Az államfő mellett Király András, a Sándor-palota tervezésért és elemzésért felelős igazgatója (b3) és Victor Katalin elnöki tanácsadó (b2), valamint Kun Szabó István vezérőrnagy, az államfő főhadsegédje (b5) és Farkas Vajk, a Sándor-palota kommunikációs igazgatója (b6).

Novák Katalin köztársasági elnök Fejér vármegye vezetőivel, képviselőivel egyeztetett csütörtökön, a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban, a vármegyében tett kétnapos látogatásának első napján.

tovább olvasom...

Zalaegerszegen is Indul a bakterház

2023. 10 12. 10:48

Kiss Ernő (b) Toppancs, Besenczi Árpád (b2) a bakter, Szakály Aurél (j2) Buga Jóska és Kovács Virág (j) Rozi szerepében.

Újabb bemutatóra kerül sor október 13-án, pénteken 19 órai kezdettel a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban.

tovább olvasom...

Az emberi hiszékenységet használta ki a keszthelyi férfi

2023. 10 12. 09:12

Milliárdos pályázati összeget is ígért

Az ügyészség többrendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat a férfivel szemben.

Az 58 éves keszthelyi, munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi, megélhetésének biztosítása és életszínvonalának emelése céljából 2014 évben elhatározta, hogy mások megtévesztésével fog rendszeresen bevételre szert tenni. Ennek érdekében 2014-ben párjának bizalmával visszaélve, egy nem valós, általa kitalált megkötendő üzletre hivatkozással 18 millió forintot, majd a nehéz élethelyzetére és vagyoni helyzetére hivatkozva további 3.626.000 forintot kért kölcsön, és kapott a sértettől azzal, hogy az összegeket rövid időn belül visszafizeti. A vádlott a sértettet a visszafizetési szándékáról folyamatosan hitegette, és a benne továbbra is bízó sértettet és annak édesanyját rávette arra, hogy adják át fedezetként budapesti lakásukat a vádlott harmadik személlyel szemben fennálló tartozásának rendezése érdekében. A sértettek a vádlottban bízva adásvételi szerződést kötöttek a vádlott hitelezőjével, aki a lakást 13.500.000 forintért megvásárolta, a sértettek a vételárból azonban csak 500.000,-forintot kaptak meg.

tovább olvasom...

Elítélték a zalaegerszegi étterembe hajtó autóst

2023. 10 12. 09:01

A kalandos éjszakát a járásbíróság ítélete zárta le.
Fotó: Zalatáj

Pénzbüntetésre és a vezetéstől eltiltásra ítélték azt a férfit, aki tavaly tavasszal Zalaegerszegen ittasan, bedrogozva autójával egy üres étterembe (a Jókai utcával szemben, a Rákóczi utcában található – a szerk.) csapódott, majd gyalog távozott onnan – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

tovább olvasom...

Novák Katalin az izraeli és ukrajnai háborúról is beszélt a román elnökkel

2023. 10 12. 08:55

Novák Katalin köztársasági elnök és Klaus Iohannis román államfő sajtótájékoztatót tart tárgyalásuk után a Sándor-palotában 2023. október 11-én.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az ukrajnai és az izraeli háborús helyzet, valamint Románia schengeni térséghez csatlakozásának kérdése is szerepelt Novák Katalin köztársasági elnök és Klaus Iohannis román államfő megbeszélésének témái között szerdán a Sándor-palotában, Budapesten.

tovább olvasom...

Új funkciókkal és attrakciókkal bővül a keszthelyi Festetics-kastély

2023. 10 12. 08:36

Több mint 2,5 milliárd áll rendelkezésre a fejlesztésekhez.
Fotó: MTI

Több mint 2,5 milliárd forint európai uniós támogatásból új turisztikai attrakciókkal és funkciókkal bővül a keszthelyi Festetics-kastély – közölte a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) ügyvezető-helyettese szerdán, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Az onkológiai és kardiológiai eszközparkot fejlesztik a zalaegerszegi kórházban

2023. 10 12. 08:26

Balról dr. Lupkovics Géza orvos-igazgató, Balaicz Zoltán polgármester, dr. Gasztonyi Beáta főigazgató, Vigh László országgyűlési képviselő.

Az onkológiai és kardiológiai eszközpark fejlesztésére közel 800 millió forintot nyert a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház, amelynek kardiológiai ellátási területe közel másfél millió lakost érint – tájékoztatta az egészségügyi intézmény az MTI-t.

tovább olvasom...

„Jó lenne néha elszívni egy füves cigarettát”

2023. 10 12. 08:10

Mellőzi a rímeket Parti Nagy Lajos

A költő csupán a humanista szemkilövetőtől fogadta el Kossuth-díját.
Fotó: MTI/Mónus Márton

Közéleti versek helyett újabban éles közéleti tárcákat ír a most hetvenéves Parti Nagy Lajos költő, mert – egy interjújából idézek –: „tele van a tököm” (a Fidesz-kormányzattal – P. Gy.). „Azt hiszem, e maffiaállam nem Magyarország belügyeként fog megdőlni, és abból majd jól nem lehet kijönni – véli. – Ezt a rezsimet nagyon megszívta Magyarország.” Parti Nagy szerint lehet ugyan okokat, felelősöket keresni, de minél színesebb és rikítóbb a NER-valóság, illetve a NER-jövő, annál sötétebb lesz. „A nyilvánosság túlnyomó része katonásan, rezzenéstelenül szolgálja az Orbán-diktatúrát. Van pénz, hogy ezt a goebbelsé­riát nyomassák, egyre intenzívebben.”

tovább olvasom...

Kirabolták a Duna House zalaegerszegi irodáját

2023. 10 12. 07:59

Több millió forint, lőfegyver, kábítószergyanús anyagmaradványok

A zalaegerszegi rendőrök egy nap alatt azonosították és elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőit.

tovább olvasom...