Jókor, jó helyen

2024. 02 06. 08:49

Mártha Imre, az FKF Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának elnöke, Karácsony Gergely főpolgármester, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes és Szalmásy Miklós István, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) megbízott vezérigazgatója az FKF és szakszervezet között létrejött 2020. évi bérmegállapodás aláírásán a cég vezérigazgatóságán 2020. március 9-én.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Nem szép tulajdonság az irigység, állítólag a tökéletlenségünkből fakad. Ha tökéletesek lennénk, nem irigykednénk például Mártha Imre budapesti közművezérre, amiért most – mint a Mandiner írja – százmil­liós ingatlant vásárolt Floridában (immár a negyediket).

tovább olvasom...

Nehéz, de nem reménytelen feladat a pontszerzés

2024. 02 06. 08:47

A Puskás Akadémia vendége lesz a ZTE FC

2023. szeptember 29.-én Zalaegerszegen 1-1-es döntetlent játszott a két csapat.
Fotó: ZTE FC FB-oldala

Kissé fellélegezve, de nem megnyugodva utazhat a harmadik helyezett Fehérvár legyőzése után az ötödik Puskás Akadémiához a ZTE FC az OTP Bank Liga hétközi fordulójában. Az egy pont megszerzése is sokat jelentene, de akár bravúr is születhet a Pancho Arénában.

tovább olvasom...

Illegális játéktermet üzemeltettek Zalaegerszegen

2024. 02 06. 08:19

Egy zalaegerszegi kocsma különálló helyiségében berendezett játékteremre csaptak le a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai, akik két embert fogtak el – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

Gyenesdiási programok (február-március-április)

2024. 02 05. 13:54

tovább olvasom...

Csurka, a látnok…

2024. 02 05. 13:39

„Nem Csurka siklott ki, hanem a rendszerváltás…”
Fotó: Hír TV

Tizenkét éve halt meg Csurka István író, politikus és látnok. Már 1998 telén megjövendölte a mostani világot: „Ez a kor, amelyben élünk, s különösen, ami ránk következik, a népvándorlás kora. A színes bőrű, mérhetetlen szegénységben élő, viharosan szaporodó népek keletről nyugatra, délről északra vándorolnak majd. […] A végső cél a magyarság kipusztítása. Nem fegyverrel, hanem pénzügyi politikával, életlehetőségeink elvonásával, mert kell a hely a másoknak. A nemzetközi nagytőke és a bankok segítik majd ezt a népvándorlást, ez az érdekük.”

tovább olvasom...

A pletyka és a valóság

2024. 02 05. 13:27

– avagy mi a helyzet a Csácsi-hegyi állatsimogatónál?

A zalaegerszegi Csácsi-hegyen lévő állatsimogató évek óta szolgál vonzó kirándulási célpontként gyermekes szülőknek, nagyszülőknek, akik csemetéikkel, unokáikkal élnek is azzal a lehetőséggel, hogy élőben tekinthetnek meg egzotikus vagy éppen hazánkban is honos, de vadon élő állatokat.

tovább olvasom...

Trianont bagatellizálja

2024. 02 05. 11:17

Ungváry Krisztián történésztől sosem áll távol a magyarság provokálása.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

„Trianonnak nem az a baja, hogy elvették az erdeinket és bányáinkat, hegyeinket, mert azok nem a mieink, hanem azoké, akik ott éltek. Speciel a trianoni békeszerződés kapcsán Magyarország nem a fejlett, hanem a fejletlenebb területeit vesztette el. Ez olyan, mintha Budapestről levágnák Kelet-Magyarországot. A budapesti adófizető sokkal jobban járna.”

tovább olvasom...

Ügyfelét csapta be és károsította meg a zalai ügyvéd

2024. 02 05. 10:58

Ügyvéd kerül a vádlottak padjára a vádemelés után.
Fotó: Zalatáj

Ügyvédi visszaélés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség a zalai ügyvéddel szemben, aki bírói végzést hamisítva csalt ki pénzt ügyfelétől.

tovább olvasom...

Véget ért egy tartalmas, aktív élet

2024. 02 05. 10:33

102 éves korában meghalt Ódry Lajos

Ódry Lajos a Pro Urbe Díjjal.
Fotó: Facebook

102 éves korában elhunyt Ódry Lajos, Zalaegerszeg Pro Urbe Díjasa, nyugállományú őrnagy, a honvédzenekar 1957-es újjáalakítója, karnagya.

tovább olvasom...

Nagyon fontos három pont

2024. 02 05. 09:10

A harmadik Fehérvár legyőzésével kezdte a tavaszt a ZTE

A mérkőzés legjobbja Antonio Mance volt.
Fotó: ztefc.hu FB oldala

A bennmaradásért küzdő Zalaegerszeg 3-1-re legyőzte a vendég és a harmadik helyen álló Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának szombat kora délutáni mérkőzésén.

tovább olvasom...