Novák Katalin: a két Nobel-díj nagy dicsőség Magyarországnak

2023. 10 16. 10:27

Krausz Ferenc szüleinél a köztársasági elnök.

A két Nobel-díj nagy dicsőség Magyarországnak, ünnepeljük együtt, hogy két rendkívüli magyar ember ilyen komoly elismerést szerzett az egész nemzet legnagyobb örömére és büszkeségére – hangsúlyozta a köztársasági elnök a feol.hu-nak adott Fejér vármegyei látogatását értékelő hétfői interjújában.

tovább olvasom...

Lebukott a zalaegerszegi autónepper

2023. 10 16. 09:11

Többszörösen minősülő csalás miatt emelt vádat az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

A 20 éves zalaegerszegi férfi 2020 őszén határozta el, hogy értékesítés céljából vásárolt használt személygépkocsik eladásából, cseréjéből származó nyereségből próbál rendszeres bevételt biztosítani saját és családja megélhetéséhez.

tovább olvasom...

Karja a magasban

2023. 10 16. 09:01

Papp Laci, a bokszbajnok. Csak tanulni lehetett tőle. Tartást, humort, emberszeretetet…
Fotó: Facebook

Húsz éve nincs közöttünk Papp Laci. Nem László – Laci. A Papp Laci. Egy ország szólította a keresztnevén. És ő egy országot emelt magával a magasba. Egy-egy parádés győzelme után minden magyar kihúzta magát: lám, milyen nagyszerű fiaink vannak, hová tartozunk! Kivételes ember volt – illetve nagyon is köznapi. Soha nem játszott sztárt, nem volt megírt forgatókönyve, előre gyártott mosolya. Úgy beszélgetett veled, mintha százéves cimborák lennétek, és ezt mindig szívéből tette.

tovább olvasom...

Magyarország továbbra is nagy reményeket fűz az együttműködéshez Kínával

2023. 10 16. 08:51

Orbán Viktor Pekingben tárgyal

Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja Li Csiang kínai kormányfő (b) Pekingben 2023. október 16-án.

Magyarországban Kínának továbbra is jó barátja létezik Közép-Európában, az együttműködéshez Budapest nagy reményeket fűz – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Pekingben, Li Csiang kínai kormányfővel folytatott találkozóján.

tovább olvasom...

Kétszer kettő néha hat

2023. 10 16. 08:43

– avagy Magyarország Németországba indulhat?

Érthető az öröm, közel a németországi EB-szereplés.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Révész György 1954-ben rendezett kultikus filmjének címe október 14-én este kissé módosult. Kiderült, hogy a 2 x 2 néha öt lehet hat is.

tovább olvasom...

Technológiai fejlesztést avattak Zalaszentgróton

2023. 10 13. 14:25

Raisz Anikó: tisztább, fenntarthatóbb Magyarországon akarunk élni

Raisz Anikó: – Óriási szüksége van az országnak ilyen beruházásokra.
Fotó: Energiaügyi Minisztérium

A magyar klímavédelmi akcióterv azt fogalmazza meg, hogy tisztább, fenntarthatóbb Magyarországon akarunk élni – jelentette ki az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára pénteken Zalaszentgróton.

tovább olvasom...

Ahogy az ÉVE-frakció vezetője látja

2023. 10 13. 14:06

Nagykanizsai beszélgetés dr. Fodor Csabával (3.)

Dr. Fodor Csaba: – A Fidesz-frakció általában mindent rosszul lát ezekben a kérdésekben.
Fotó: Zalatáj

Dr. Fodor Csaba, a nagykanizsai képviselő-testület balliberális ÉVE-frakciójának vezetője nem szokott átfogó interjút adni a jobboldali, konzervatív hangvételű szerkesztőségeknek. Most mégis kivételt tett a Zalatájjal, ami talán annak is köszönhető, hogy aki faggatta serdülő kora óta annak a híve, hogy Nagykanizsa és Zalaegerszeg kapcsolata olyan legyen, amilyen lehetne: gyümölcsözően együttműködő – pártpolitikától függetlenül. Hogy ez fából vaskarika lenne? Ma még úgy tűnik…

tovább olvasom...

Orbán Viktor: a terror elfogadhatatlan

2023. 10 13. 11:28

Háborús helyzet van… Magyarország mindig is a terrorizmus ellen volt.
Fotó: AFP

Elfogadhatatlannak nevezte a terrort pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt is közölte: Magyarország Izrael oldalán áll.

tovább olvasom...

Aki nem DK-s, az fideszes

2023. 10 13. 09:28

Beszélgetés ifj. Koltai Tiborral (4.)

Az MSZP zalaegerszegi székháza előtt. Ma már csak emlék…
Fotó: Zalatáj

Ifj. Koltai Tibor jelentette be először, hogy indulni fog Zalaegerszegen a 2024-es önkormányzati választáson, mégpedig polgármesterjelöltként. Az interjú korábbi részeiben részletesen beszélt döntése okairól, s szóba kerültek a leendő riválisok is.

tovább olvasom...

Péntek, tizenharmadika

2023. 10 13. 09:05

Karácsony Gergely ellenzéki fõpolgármester, Gy. Németh Erzsébet és Pikó András az ellenzéki pártok demonstrációján a VIII. kerületi Práter utcában 2019. szeptember 13-án
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kis színes. Szép Fülöpről annyit illik tudni, hogy szép volt meg Fülöp, akit a franciák királyként alkalmaztak odahaza 1285 és 1314 között. Erős hatalmat épített ki ez a Fülöp, még a római pápát is tömlöcbe vetette, amikor a szentatya kritikával illette a munkásságát (ma úgy mondanánk: beszólt neki).

tovább olvasom...