„Hőseim az SZDSZ-ben voltak”

2023. 10 20. 08:16

Kerpel-Fronius, a vegetatív nevettető

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes nyilatkozik a sajtónak a Fővárosi Közgyűlés ülése elõtt 2020. június 24-én.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„Kerpel-Fronius Gábor a Momentum polgármesterjelöltje a Belvárosban!” – jelentette be a frenetikus hírt a Facebook-oldalán Gelencsér Ferenc. A pártelnök szerint jelöltjük „főpolgármester-helyettesi tapasztalatával, hitelességével és erős csapatával le fogja győzni a Rogán Antal és baráti köre által kisajátított állampárti vezetést az V. kerületben!”.

tovább olvasom...

„Tudtunk együtt dolgozni már a Fidesszel”

2023. 10 19. 12:57

Beszélgetés dr. Fodor Csabával, a nagykanizsai ÉVE-frakció vezetőjével (4.)

Dr. Fodor Csaba: – A Fidesz, a polgármester bojkottálja a Kanizsa Médiaházat.
Fotó: Zalatáj

Folytatjuk beszélgetésünket dr. Fodor Csabával, a nagykanizsai közgyűlés balliberális, egy fős többségben lévő ÉVE-frakció vezetőjével. A nagykanizsai foglalkoztatási adatok részletezésénél tartottunk.

tovább olvasom...

A BYD autógyártóhoz látogatott Orbán Viktor

2023. 10 19. 10:35

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vang Csuan-fu, a világ legnagyobb elektromosautó-gyártó cége, a kínai BYD alapító-elnöke (j) a BYD autógyárban.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Sencsenben tárgyalt Vang Csuan-fuval, a világ legnagyobb elektromosautó-gyártó cége, a kínai BYD alapító-elnökével.

tovább olvasom...

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség emelt vádat

2023. 10 19. 09:54

Valótlan ingatlanhirdetésekkel csaptak be 38 hirdetésre jelentkezőt a csalók

Harmincnyolc sértett bánta, a Zalaegerszegi Járási Ügyészség emelt vádat.
Fotó: Zalatáj

Egy 60 év körüli budapesti nő irányította annak az ingatlanközvetítésre szakosodott, részben családtagjaiból álló, 5 fős bűnbanda csalárd tevékenységét, amely valótlan ingatlanhirdetések közzétételével tévesztett meg 38 hirdetésre jelentkező sértettet, akiktől előleg, vagy megbízási díj címén kicsalt milliós nagyságrendű összegekkel összesen 75 millió forint kárt okoztak.

tovább olvasom...

„Kína Szilícium-völgyében" tárgyal Orbán Viktor

2023. 10 19. 09:49

Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja Meng Fanli, a Sencsen Városi Pártbizottság titkára (b) megbeszélésük előtt a dél-kínai Sencsenben 2023. október 19-én.

Pekingből a dél-kínai Sencsenbe utazott Orbán Viktor miniszterelnök, ahol megbeszélést folytatott Meng Fanlival, a Sencsen Városi Pártbizottság titkárával, és megtekintette a Kortárs Művészeti Múzeum és Tervezési Kiállítás épületében található, a „Kuangtung tartomány reformjának és fejlődésének 40. évfordulója” című kiállítást – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

tovább olvasom...

Nem tudnak kikeveredni a kordonfóbiából

2023. 10 19. 09:18

Már csak választó kell

A kordonbontó brigád. Másra nem igen használható…
Fotó: Facebook

Nem találná ki az olvasó, így inkább elárulom: kordonbontó kunszttal kezdte a szerda reggelt a karmelita kolostornál a Momentum parlamenti frakciója, kiegészülve Hadházy Ákos független műrepülő lódoktorral.

tovább olvasom...

Cristiano Ronaldo 40, Varga és Haaland 39-39 gólnál jár

2023. 10 19. 08:56

Varga Barnabás világklasszisok társaságában az IFFHS statisztikája szerint.
Fotó: Csudai Sándor/Origo

A szlovákok és a bosnyákok elleni Európa-bajnoki selejtezőn is duplázó Cristiano Ronaldo, a portugál labdarúgó-válogatott sztárja már 40 gólnál jár idén, eggyel megelőzve Varga Barnabást, valamint a Manchester City norvég ászát, Erling Haalandot.

tovább olvasom...

Vajon küldött már csokrot Bodnár Zoltán Karikó Katalinnak?

2023. 10 19. 08:28

Máris szomszéd az árnyékban

Bodnár Zoltán, a DK-s árnyékkormány pénzügyminisztere. Kézcsókjától bizonyára eltekint Karikó Katalin.
Fotó: Soós Lajos

Keddi számukban hosszabb összeállítást közöltünk a DK-s Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszterről, aki minap indulatos szavakkal bírálta a kormány minimálbér-emelési tervét, mondván, az ellentétes a józan ésszel. Felsorolni sem volt könnyű, hány helyen fordult meg ez a Máris szomszédra hajazó pénzember.

tovább olvasom...

Drogkereskedő diák ellen emeltek vádat Zalában

2023. 10 18. 11:17

Börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

Interneten rendelt kábítószerrel kereskedett baráti körében egy keszthelyi fiatal, a Zala Vármegyei Főügyészség vádat emelt ellene – tájékoztatta a zalai vádhatóság szóvivője az MTI-t.

tovább olvasom...

Még várni kell…

2023. 10 18. 11:15

Rossi: a fejlődés sosem egyenletes

Szoboszlai Dominik (b) büntetőből gólt szerez a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Litvánia – Magyarország mérkőzésen. A kapuban a litván Emilijus Zubas.

Szerbia legyőzése után (2-1, 10. 14.) úgy vágott neki a magyar válogatott a keddi (10. 17.) EB-selejtezőnek, hogy a három pont megszerzése esetén már a jövő évi németországi kontinensbajnokság résztvevője. Ez nem sikerült, sőt a döntetlen eléréséért is nagy erőfeszítéseket kellett tenni.

tovább olvasom...