Módosításokkal fogadták el Nagykanizsa költségvetését

2024. 03 12. 09:22

A vita most sem maradt el.
Fotó: Zalatáj

Nem a fideszes polgármester által beterjesztett költségvetést, hanem a közgyűlési többséget adó Éljen VárosuNk! Egyesület (ÉVE) frakciója által módosított változatot fogadta el hétfőn Nagykanizsa önkormányzata.

tovább olvasom...

Titokban, hazaszeretetből

2024. 03 12. 09:01

Akkor még egyszerűnek tűnt a folytatás.
Forrás: MTI/Mohai Balázs

Harmincöt éve, 1989. március 11–12-én tartotta első országos gyűlését az akkor még mozgalomként jegyzett Magyar Demokrata Fórum. Innen nézve ez nem tűnik nagy eseménynek. Bezzeg akkor! Ha recsegett-ropogott is már minden, azért csak az átkosban jártunk, Grósszal, püffedt fejű munkásőrökkel, „ideiglenes” szovjet csapatokkal.

tovább olvasom...

Egy traktorral akartak kormányt buktatni

2024. 03 11. 10:12

Egy traktor, négy-öt autó, s néhány tüntető…
Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

Egy traktor és négy-öt autó vett részt a Budapestre tervezett vasárnapi gazdatüntetésen, melyen néhány mezőgazdasági termelő és méhész vett részt. A Világgazdaság megjegyzi, a helyzet komikumát jól mutatja, hogy szinte az összes sajtótermék a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége által korábban szervezett, hatásos demonstrációkon készült fotókkal ábrázolta cikkét, miközben a mostani minimegmozdulást szervezők éppen a legnagyobb gazdaösszefogást támadta minden megszólalásában.

tovább olvasom...

Márkás termékek a kanizsai piacon

2024. 03 11. 10:05

Engedély nélkül árulta a böhönyei nő

Az 51 éves böhönyei nő 2022. november 13-át megelőzően Budapesten, a józsefvárosi piacon tovább értékesítés céljából védjegyoltalom alatt álló 8 különböző márka megjelöléssel ellátott ruházati termékeket szerzett meg, majd azokat a nagykanizsai, Kalmár utcai piacon árulta, amikor a NAV járőrei ellenőrizték.

tovább olvasom...

Megint színház

2024. 03 11. 09:53

Még bohózatnak is gyenge Donáth Annáék műbalhéja.
Fotó: Havran Zoltán

Már megint egymásnak feszül a Momentum és a DK – most azon megy a bruszt, hogy a sikertelen egyezkedés után legyen vagy ne legyen előválasztás a közös ellenzéki jelölt személyéről Győrben, Szigetszentmiklóson és Dunakeszin. A DK szeretné, ha lenne, a Momentum nem szeretné. Természetesen csak műbalhé az egész, a végén úgyis Láriferi dönt. A választóknak szól a műsor.

tovább olvasom...

Sulyok Tamás: a hazát, a nemzetet szolgálni a legnagyobb megtiszteltetés

2024. 03 11. 09:10

Sulyok Tamás köztársasági elnök beszédet mond beiktatási ünnepségén a budapesti Szent György téren 2024. március 10-én.

A hazát, a nemzetet szolgálni a legnagyobb megtiszteltetés – jelentette ki Sulyok Tamás köztársasági elnök vasárnap a Sándor-palota előtt megtartott, ünnepélyes beiktatásán mondott beszédében.

tovább olvasom...

Nem bírt egymással a ZTE és az MTK

2024. 03 11. 08:45

A végén az egy pontnak is lehetett örülni.
Fotó. ztefc FB-oldala

A Zalaegerszeg hazai környezetben kétgólos hátrányból felállva 2-2-es döntetlent játszott az MTK-val a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

tovább olvasom...

Herényi ötletei

2024. 03 11. 08:24

Dávid Ibolya elnök asszonnyal sikeresen züllesztette le a pártot Herényi Károly.
Fotó: MTI/Nagy Lajos

Az elnyűhetetlen Herényi Károly minap a DK TV-ben azzal állt elő, az Orbán-kormány bukása után az új kabinetnek már másnap letartóztatásokkal és kirúgásokkal kell kezdenie a munkát, különös tekintettel a bírókra és az ügyészekre.

tovább olvasom...

Mihalek Zsuzsa elnyerte az Oscar-díjat a legjobb produkciós tervezés kategóriában

2024. 03 11. 08:16

Mihalek Zsuzsa: egy újabb magyar Oscar-díjas.
Fotó: szinhaz.online

Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője elnyerte az Oscar-díjat a legjobb produkciós tervezés kategóriában Shona Heath és James Price brit látványtervezővel együtt a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 96. Oscar-díjátadó ceremónián.

tovább olvasom...

Elfogták a zalaegerszegi emberölés harmadik gyanúsítottját

2024. 03 11. 08:00

A buszmegállóban kattant a bilincs.
A fotó illusztráció

Elfogták a harmadik gyanúsítottat a tavaly novemberben Zalaegerszegen halálra vert és elásott hajléktalan férfi ügyében – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a közösségi oldalán.

tovább olvasom...