Papíron nincs sok esély

2023. 11 03. 11:03

2023. július 30.-án a ZTE „fordított pályaválasztóként” 2-0-ra kikapott a Kisvárdától.
Fotó: ztefc.hu/Horváth Krisztián

A Haladás ellen nehezen megnyert (2-1) kupamérkőzés után még komolyabb erőpróba vár a ZTE FC csapatára vasárnap délidőben Kisvárdán. A jelenleg sereghajtó együttes győzelem esetén ugyanis kieső helyre taszíthatja az egerszegi csapatot. Jelentős formajavulásra, s főleg sokkal jobb védekezésre lesz szükség akár az egy pont megszerzéséhez is. Az elmúlt hetek gyenge játéka nem sok jóval kecsegtet. Ráadásul a következő bajnoki találkozóra is idegenben kerül sor az MTK ellen. A 16 közé jutott ZTE-re a Magyar Kupában is nehéz erőpróba és hosszú utazás vár, mert a Diósgyőr ellen kell pályára lépnie vendégként.

tovább olvasom...

Okosváros szóvivője

2023. 11 03. 09:25

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes. A Ciceróra hajazó beszédtechnikus…
Fotó: MTI/Lakatos Péter

Hogy mégis valami látszata legyen, mennyire égető szüksége van Budapestnek egyszerre négy főpolgármester-helyettesre (fejenként havi 1,3 millióért, megspékelve pazar prémiumokkal), az érintettek rendszeresen be-bemennek valamelyik haveri tévéstúdióba, és mesélnek legújabb korszakos elképzelésükről. (Ez kisebb rizikó és kevesebb blamázs, mint kimenni a nép közé, ahol sarkosabban kérdeznek.)

tovább olvasom...

Halálos baleset történt Bocfölde és Sárhida között

2023. 11 02. 16:03

Egy ember meghalt, egy pedig súlyos sérülést szenvedett csütörtökön a Zala vármegyei Bocfölde és Sárhida között történt balesetben – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

tovább olvasom...

Orbán Viktor Asztanában

2023. 11 02. 10:30

Tovább bővülhet a Magyarország és Kazahsztán közötti gazdasági együttműködés

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnök sajtónyilatkozatot tesz tárgyalásuk után Asztanában, az elnöki palotában 2023. november 2-án.

Bár Magyarország és Kazahsztán gazdasági együttműködésének a volumene még nem elég magas, ebben nagy növekedést értek el, és megteremtették az alapját annak, hogy a következő években ez akár egy nagyságrenddel bővüljön – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Asztanában, ahol hivatalos kétoldalú találkozón vett részt Kaszim-Zsomart Tokajev államfővel.

tovább olvasom...

Zászlóba csavart emlék

2023. 11 02. 09:12

„1956 november elejét írtuk, talán épp halottak napját…”
Fotó: AFP

Ha olykor elsétálok az erzsébetvárosi Dob utca Nagykörút mögötti első sarkánál, a Hársfa utcánál mindig megállok. Hát itt történt? Tényleg ezen a körbekövezett, kisárgult fűvel szegélyezett aszfaltdarab helyén ásták azt a gödröt? Mintha még érezném a járdára dobott, sáros föld szagát… Apám mellett álltam, a kezét szorítottam, mellettünk néhány szótlan idegen, egyikük vállán puska volt.

tovább olvasom...

Számla Brüsszelnek…

2023. 10 31. 11:28

Ha már várják a migránsokat

Angela Merkel (jobbról) és Ursula von der Leyen, a két migránsbarát grácia…
Fotó: primapagina.tv.hu

A migránsáradat nem csitul, a szerb-magyar határ déli oldalán már-már elviselhetetlen a helyzet, de nálunk sem sokkal jobb.

tovább olvasom...

Ha nem tetszik, nem közlik

2023. 10 31. 09:59

Állítólag minálunk dühöng a cenzúra

Novák Katalin nem a Politico, az Európai Unió szájíze szerint nyilatkozott, nem is közölték az interjút. Természetesen Magyarországon tiporják lábbal a sajtószabadságot…
Fotó: MTI/Sándor-palota

Interjút készített a Politico a közelmúltban Novák Katalinnal. Ám a beszélgetés nem jelent meg, ugyanis az államfő válaszai nem nyerték el a brüsszeli portál tetszését. – Nehéz elfogadni ezt a fajta liberalizmust – reagált a parlagi tempóra a köztársasági elnök minap egy másik interjúban.

tovább olvasom...

Novembertől látható Lendvai Kristóf új filmje

2023. 10 30. 14:47

 

A nagykanizsai Lendvai Kristóf új alkotása hamarosan látható lesz.

November elején először Zalaegerszegen, majd Nagykanizsán és Budapesten lesz látható nyilvános vetítéseken Lendvai Kristóf új, Holnap nem jön fel a nap című kisjátékfilmje. Az itthon és külföldön is sokszorosan díjnyertes egyetemista rendező filmjének stábjába jól ismert színművészek és fiatal filmes szakemberek kerültek.

tovább olvasom...

Donáth „igazságbeszéde”

2023. 10 30. 12:16

Donáth Anna DK-portréja jól visszaadja a gyurcsányi hitványságokat.
Fotó: MTI/Kovács Attila

A dezinformációról szervezett konferenciát minap a Momentum. Donáth Anna megnyitóbeszédében sok más mellett azt fejtegette: nem a háborútól és a terrorizmustól, hanem a mindent alattomosan behálózó hazugságoktól kell igazán félnünk. Ez annyiból is érdekes, mert az uniós képviselő asszonyka pár nappal korábban úgy próbálta meg pártját pie­desztálra emelni, hogy nekirontott a Demokratikus Koalíciónak: „…a legelutasítottabb párt az ellenzéki szavazók körében: elnökük soha nem ismerte el felelősségét a magyar gazdaság csődközeli helyzetbe sodrásáért. Hazudott a választóknak, államcsőd szélére juttatta az országot, és sosem követte meg ezért a társadalmat. […] A válság mélypontján lemondott, és válságkezelő kormányra bízta a nehezét” stb.

tovább olvasom...

Menczer Tamás: modernkori keresztényüldözés zajlik Magyarországon

2023. 10 30. 10:11

Ennyi maradt a keresztből. Környezetvédelemnek álcázott keresztényellenesség?

Elfogadhatatlannak nevezte a keresztégetést bárhol Magyarországon a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videójában; Menczer Tamás a Nagy-Szénás hegyen felgyújtott kereszt újbóli felállítása ügyében a „modernkori keresztényüldözés” elleni fellépésre szólított fel.

tovább olvasom...