Rendhagyó választás lesz…

2024. 03 26. 10:20

Sajtótájékoztató a Megyeházán

Dr. Mester László megtartotta a választásokkal kapcsolatos első sajtótájékoztatót.

A választások közeledtét jelzi, hogy dr. Mester László, a Zala Vármegyei Területi Választási Iroda vezetője március 25-én megtartotta első tájékoztatóját a sajtó számára.

tovább olvasom...

Gyenesdiási programok (2024. április/május)

2024. 03 26. 10:04

tovább olvasom...

Gerincnyavalyák

2024. 03 26. 09:39

Anna asszony, az örök úttőrű és hallgatósága.
Fotó: Bruzák Noémi

Orvosismerősömmel régi mániánk, hogy kéthavi rendszerességgel átbeszéljük a világ dolgait – mindketten a magunk szakmai szemüvegén keresztül persze. Egy ízben az akut gerincproblémákról merengtünk.

tovább olvasom...

Reális győzelmi esély Koszovó ellen

2024. 03 25. 10:57

Az első egymás elleni meccs következik

Az idei első mérkőzésen Törökországot sikerült legyőzni. Folytatódik a veretlenségi sorozat?
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar labdarúgó-válogatott kedden annyiban történelmi mérkőzéssel folytatja Európa-bajnoki felkészülését, hogy először méri össze tudását a koszovói csapattal.

tovább olvasom...

Zalaegerszeg színes egyénisége volt

2024. 03 25. 09:29

Emlékezés Tihanyi Györgyre

Még rámköszöntött, aztán továbbrobogott.
Fotó: Petőfi-iskola, Zalaegerszeg

Nem üdvözöl már senkit kismotorjáról kiabálva, nem örül a ZTE sikereinek, vagy bánkódik a kudarcai miatt.

tovább olvasom...

Szabadon választhattunk

2024. 03 25. 08:50

Antall József alakíthatott kormányt.
Fotó: Fortepan / Szalay Zoltán

Bár hivatalosan nem lett ünnepnap, sokan akként tekintünk rá: 1990. március 25. – negyvenhárom évnyi diktatúra után az első szabad választás Magyarországon. Két nemzedék nőtt fel anélkül, hogy szabadon dönthetett volna saját vezetőiről.

tovább olvasom...

A lenti ügyészség emelt vádat

2024. 03 25. 08:46

Rendőri ellenőrzés buktatta le az embercsempészeket

A németországi lakosú, orosz állampolgárságú 39 és 30 éves férfiakat egy ismeretlen személy bízta meg azzal, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében külföldi állampolgárságú, az államhatár átlépéséhez érvényes úti okmányokkal nem rendelkező személyeknek nyújtsanak segítséget a magyar-horvát, illetve a magyar-osztrák államhatár illegális átlépésében.

tovább olvasom...

Maglód Katonája

2024. 03 25. 08:07

Katona József író szobra Kecskeméten a róla elnevezett színház mellett 2023. augusztus 2-án.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Pest vármegyei Maglód lokálpatriótái büszkék arra, hogy Katona József Bánk bán-kéziratát 1913-ban – hatvanöt évnyi hányattatás után – egy helybeli vasutas, bizonyos ifjú Katona József állomásfőnök, az író távoli rokona találta meg valahol Kecskeméten, majd adta át Maglód földbirtokosának, Wodiáner Jánosnak.

tovább olvasom...

Az egykori tiszti klub sem marad ki

2024. 03 22. 10:40

Újabb felújítás Zalaegerszegen

Az elmúlt években számos romos, a városképet eddig elcsúfító ingatlan sorsát sikerült rendezni Zalaegerszegen: Color, Zóna, régi Balaton Hotel (ma már Willis Hotel), KISZÖV-székház (ma már Korona Szalon), botfai kastély, Kvártélyház, Göcseji Múzeum, középületek, templomok, bölcsődék, óvodák, iskolák, egykori ruhagyár, volt Köbtex, SZMK, kamarák háza, Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, rendőr-főkapitányság épülete, Venatus, volt Zala Bútor, egykori Halászkert, Reininghaus épülete (Platán Center), Petőfi utca, Mártírok-Kisfaludy utca sarok, Alsóerdőn a Tungsram pálya melletti utolsó romos ház bontása, Várkör utcai maradék családi házak bontása, Mérlegház visszaépítése, stb.

tovább olvasom...

Kollégáját is meglopta a visszaeső újudvari férfi

2024. 03 22. 10:20

Fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség.

A 34 éves újudvari férfi 2023. július 3-án egy nagykanizsai pékségnél dolgozott éjszakai műszakban, amikor a munka végeztével megkérte áruszállítóként dolgozó kollégáját, hogy vigye ki őt a buszpályaudvarra. A gépkocsiban a vádlott észrevette, hogy kollégája ülésen hagyott mellényében benne van a pénztárcája, ezért annak érdekében, hogy a kocsiban egyedül maradhasson, közölte a sértettel, hogy nem siet az állomásra, ráér az áru kirakodása után is a buszállomásra vinni. A sértett ezért két helyen is kirakodott, amíg a vádlott magához vette a sértett mellényéből a pénztárcát a benne lévő 100.000 forinttal, okiratokkal és bankkártyával együtt, majd kiszállt a gépkocsiból.

tovább olvasom...