Alapkőletétel „Mindszenty hazájában”, Zalaegerszegen

2021. 08 27. 08:45

A magyar kormány büszkén segíti a keresztény közösségek boldogulását

Az alapkőletétel pillanata.
Fotó: Facebook

A magyar kormány büszkén vállalt feladatának nevezte a keresztény közösségek segítését a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Zalaegerszegen is képzési központot nyitott a Mathias Corvinus Collegium

2021. 08 27. 08:23

Balról Orbán Balázs, Sali Zsófia, Vigh László és Balaicz Zoltán.

Szeptembertől 23 Kárpát-medencei helyszínen már csaknem háromezer magyar fiatal vesz részt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó programjaiban – közölte a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, az MCC kuratóriumának elnöke csütörtökön Zalaegerszegen, ahol képzési központot nyitott az intézmény.

tovább olvasom...

Skandalum

2021. 08 27. 07:58

Jobbról Pikó András, Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes és Karácsony Gergely főpolgármester.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A fővárosi közállapotokról írt cikket az Index hasábjain Pikó András. Józsefváros polgármestere arról győzködi az olvasót, hogy Budapest gyorsan romló állapota mögött tudatos politikai szándék húzódik meg, a kormánypártok a „minél rosszabb, annál jobb” politikáját követik. A hangsúlyt a szociális válságra, a hajléktalanokra, a droghasználókra és a pszichiátriai betegekre helyezik, míg a politikai felelősséget az új polgármesterekre és a civil segítő szervezetekre tolják. Ahelyett, hogy a rendőrkapitányok vagy a belügyminiszter lemondását követelnék, az ellenzéki kerületvezetők és Karácsony alkalmatlanságát sulykolják. Skandalum.

tovább olvasom...

Torpedó az atlétikai VB-nek?

2021. 08 26. 13:31

Karácsony azt javasolja, hogy a főváros ne támogassa a rendezést

Rombolni csak pontosan, szépen. Ehhez értek én, hiperpasszív Gergely…
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A főpolgármester azt javasolja, hogy a Fővárosi Közgyűlés vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez adott hozzájárulását.

tovább olvasom...

Baracskai József esete egy DK-közeli sajtókiadvánnyal

2021. 08 26. 08:37

Véletlenül a gyurcsányista zalaszentgróti polgármesterbe rúgott a Nyugati Fény, törölték is a cikket

Baracskai József (balról) önkormányzati választások kampányidőszakában nem DK-s színekben szokott tündökölni.
Fotó: Facebook

A DK-közeli pártlap nagy elánnal szállt bele Baracskai Józsefbe, Zalaszentgrót DK-s polgármesterébe. Az írást azóta elérhetetlenné tették, de mi elmeséljük Önöknek a lényeget.

tovább olvasom...

A tervezett ütemben épül a Lynx harcjármű-gyár Zalaegerszegen

2021. 08 26. 08:06

Palkovics László (jobbról a második) elmondta, hogy hamarosan eléri legmagasabb pontját az épületegyüttes.
Fotó: ITM

Megfelelő ütemben halad a Rheinmetall-csoport és a magyar állam közös beruházásában megvalósuló harcjárműgyár építése Zalaegerszegen. A 2023-ban üzembe álló épületegyüttes a koronavírus-járvány ellenére is folyamatosan épül, hamarosan eléri legmagasabb pontját – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-vel, miután Palkovics László miniszter látogatást tett a helyszínen.

tovább olvasom...

Koltai Tibor újra színre lép (1.)

2021. 08 25. 09:57

Koltai Tibor: – Engem akkor árulónak neveztek…

Nagy megdöbbenést, vitát és haragot váltott ki a Magyar Szocialista Párt zalaegerszegi tagságában, hogy a 2014-es önkormányzati választások előtt nem sokkal visszalépett a megmérettetéstől jelöltjük, ifj. Koltai Tibor. Ő akkor ezt úgy indokolta, hogy sokkal nagyobb esély lenne a győzelemre a 10-es számú választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben, ha összefognának az ellenzéki pártok. Mivel erre nem volt hajlandóság az MSZP részéről, ifj. Koltai Tibor visszalépett az Együtt Zalaegerszegért Egyesület, az Együtt és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje, Simon Erika javára. (A választást egyébként a fideszes Bognár Ákos nyerte.) Döntését nagy megdöbbenéssel fogadták az MSZP körében. Voltak, akik úgy fogalmaztak, hogy ifj. Koltai Tibor elárulta, cserbenhagyta pártját. Az exjelölt ekkor úgy döntött, hogy felhagy az aktív politizálással, s a pártnak sem maradt a tagja.

tovább olvasom...

Megkezdődnek a Gébárti Fazekas Napok Zalaegerszegen

2021. 08 25. 08:38

A kézműves alkotóház…

Megkezdődnek a Gébárti Fazekas Napok Zalaegerszegen szerdán.

tovább olvasom...

Maga esett bele

2021. 08 25. 08:09

Egy aljas politikus Ujhelyi (jobbról), balról Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.
Fotó: MTI/Soós Lajos

A magyar egészségügyről kesergett közösségi oldalán az MSZP EP-képviselője, írásához fotót is mellékelt: „A kormány persze csak tolja a hazug propagandát, de a valóság az, hogy általános ellátási bajok vannak az egészségügyben.” A bejegyzés szépséghibája (a Vadhajtások.hu szúrta ki), hogy a kép nem idehaza, hanem egy lepukkant thaiföldi kórházban készült. Vagyis a hazugságról szavaló szerző, Ujhelyi István maga „tolja a hazug propagandát”. Igaz, nincs ebben semmi meglepő, az ellenzéknél napi gyakorlat a kamukép, kamuhír, kamuriport. Elég csak a bülbülszavú Korózs Lajos „nagyszerű asszonyára”, az álmentő Athinára gondolni. (Kórházi „illusztrációval” legutóbb az LMP-s Schmuck Erzsike bukott meg, ő az oroszországi Balashikha szakadt rendelőjének folyosóját „magyarosította”.)

tovább olvasom...

Keszthely a vadászati világkiállítás egyik kiemelt vidéki helyszíne

2021. 08 24. 09:25

A keszthelyi Vadászati Múzeum megújult kiállítása az új épületszárnyban az átadóünnepsége napján, 2021. augusztus 23-án.
Fotók: MTI/Varga György

Teljességre törekvéssel jellemezte az egy hónap múlva nyíló vadászati világkiállítást Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Keszthelyen hétfőn.

tovább olvasom...