Fő a jókedv!

2024. 04 02. 08:54

Igyekezzünk minél többet nevetni…
Fotó: Szandzsív Gupta

Április elsején – igazodva a néphagyományhoz – nevetgélni illik. Nevetgélni egyébként is jó. Kutatók már régen megállapították, a nevetés üdítően hat az emberi szervezetre. Bár az orvos nem írja föl receptre, köztudott, hogy a humorra fogékony ember ellenállóbb a betegségekkel szemben.

tovább olvasom...

Áldott, békés húsvéti ünnepeket kívánunk!

2024. 03 28. 13:07

 

tovább olvasom...

Most már számíthatna a hazai pálya

2024. 03 28. 11:36

ZTE-DVTK mérkőzés szombaton este

2023. augusztus 18.-án 3-1-re nyert a DVTK Zalaegerszegen.
Fotó: Horváth Krisztián/ztefc.hu

Az OTP Bank Liga 26. fordulója pénteken este kezdődik a Fejér vármegyei Puskás Akadémia – Fehérvár rangadóval.

tovább olvasom...

Újabb emberi maradványok kerültek elő Zalaegerszegen

2024. 03 28. 11:24

Már letartóztatásban van az a 49 éves zalaegerszegi férfi, aki úgy megverte élettársát – akit a rendőrök még nem azonosítottak –, hogy az belehalt sérüléseibe. Az elkövető megpróbálta elégetni, végül feldarabolta, és elásta áldozatát. Sajtótájékoztatón számoltak be az ügy részleteiről a rendőrök.

tovább olvasom...

Kétezer éves misztérium éled újra

2024. 03 28. 11:18

Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiájának csodálatos festményei: Krisztus Pilátus előtt

„Feltámadt Krisztus e napon, alleluja…” – hangzik diadalmasan az ének, húsvétvasárnap a keresztény világ templomaiban. A két évezred előtti misztérium, a feltámadás napja a kereszténység legnagyobb ünnepe. Krisztus feltámadása máig ható üzenet a világnak: hirdeti az élet győzelmét a halál felett.

tovább olvasom...

Húsvét üzenete

2024. 03 28. 10:30

„A feltámadás gondolata olyan mély emberi vágy, mely koroktól és nemzetektől függetlenül minden emberi lény sajátja volt és marad: az a vágy, hogy az élet győzedelmeskedjék a halálon, az elmúláson.”

tovább olvasom...

Húsvét előtt

2024. 03 28. 10:20

Hímes tojások a csernátoni (Románia, Kovászna megye – a szerk.) múzeumban.

Itt van a húsvéti készülődés ideje. A kereszténység legnagyobb ünnepéhez, a szakrális emelkedettség mellett, számos népszokás kapcsolódik. Ezek között kiemelkedő helyet foglal el a tojásfestés.

tovább olvasom...

A zalaszentgróti iskola-biznisz

2024. 03 28. 10:05

Új(szerű) oktatási intézménye lehet a zalai kisvárosnak (3.)

Baracskai József vezetésével ma ülést tart Zalaszentgrót Képviselő-testülete. A polgármester mellett dr. Simon Beáta jegyző.

Nem könnyű megérteni, hogy egy bejegyzés alatt álló alapítvány (Csáfordért Alapítvány – a szerk.) hogyan vállalhat garanciát a Misulink Nonprofit Kft.-ért, hogy Zalaszentgrót Önkormányzata öt évre díjmentesen a kft. vagyongazdálkodásába adja a város egyik ingatlanát a rajta lévő épülettel együtt. Sőt a tervezett iskolakezdésre, 2024 szeptemberére 10 millió forint támogatást is nyújtson.

tovább olvasom...

Mélyvízben

2024. 03 28. 08:28

Csintalan humorista eredetileg politikusnak készült, csak rossz társaságba keveredett.
Fotó: YouTube/Klikk TV

Nem látok értelmes emberi jövőt ennek az országnak, ha ezen az orbáni, NER-es úton halad tovább” – mondta borús ábrázattal a Klikk TV Mélyvíz című műsorában a minap Csintalan Sándor, aki (most éppen) az MSZP politikusa. Hogy azért ne zuhanjunk apátiába, mindjárt hozzátette, még szerencse, hogy pártja jól érti, mit kell kezdeni a rendszerrel: annak kétharmaddal történő megbontásához kooperációra van szükség.

tovább olvasom...

Nagykanizsán Horváth Jácintot jelölik polgármesternek ellenzéki pártok

2024. 03 28. 08:05

Horváth Jácint meggyőződése, hogy a közgyűlési többség mellett a polgármesteri tisztséget is elnyerik. A háttérben Dobrev Klára, az árnyékkormány árnyék-miniszterelnöke.
Képernyőfotó: Dobrev Klára közösségi oldala

Ötpárti, egyhangú támogatással Horváth Jácintot, a Demokratikus Koalíció (DK) jelenlegi önkormányzati képviselőjét jelöli polgármesternek Nagykanizsán a pártja mellett az MSZP, a Momentum, az LMP és a Jobbik – jelentette be Dobrev Klára szerdán a dél-zalai városban.

tovább olvasom...