A hír és a vélemény ZTE-ügyben

2023. 11 13. 11:10

Amikor még reményteli volt a jövő Boér Gábor számára a „Jövő klubjánál”.
Fotó: ztefc.hu

Az 1847-ben Makón született, majd Amerikába kivándorolt Pulitzer József  (akinek nevét rangos sajtódíj viseli – nem a magyar silányított utánzatára gondolunk – a szerk.) mondta: „A hír szent, a vélemény szabad.”

tovább olvasom...

Köszönet a riválisok ellenfeleinek

2023. 11 13. 10:22

Már nem Boér Gábor a ZTE FC edzője

Az MTK első gólja.
Fotó: www.mtkbudapest.hu/Rácz Ádám

Az MTK 2-0-ra legyőzte a vendég ZTE-t a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

tovább olvasom...

Csak az hal meg igazán, akit elfelejtenek

2023. 11 13. 09:56

Varga Juditra, a 25 évvel ezelőtt fiatalon elhunyt ZTE-kosárlabdázóra emlékeztek

Varga Judit… Emlékét szeretettel és kegyelettel őrzik.

Huszonöt évvel ezelőtt tragikus autóbalesetben vesztette életét Varga Judit kosárlabdázó, akinek ígéretes pályafutása a ZTE-ben indult. Korosztályos válogatott lett, az egerszegiek NB I-es csapatának irányítója volt, majd Pécsen folytatta pályafutását főiskolai tanulmányai okán.

tovább olvasom...

Az órák bűvőletében

2023. 11 13. 09:43

tovább olvasom...

Fővárosi zöldségek

2023. 11 13. 09:34

Az embernek az az érzése, hogy Bardóczi örömét leli abban, ha marhaságokat mond.
Fotó: MTI/Soós Lajos

Azt mondja Bardóczi Sándor fővárosi főtájépítész, nem igaz, hogy a Városligetben a Liget projekt miatt nőtt a zöldfelület. Szerinte ezt igazolja az az elemzés is, ami egy 2015-ös és 2020-as műholdas infrafotó összehasonlításával készült. „A legnagyobb zöldfelületi növekmény a lebontott és még ma is kordonok mögötti Pecsa területén, illetve a Fővárosi Állat- és Növénykert területén detektálható” – bizonykodik a posztjában. Baán László, a Liget projekt miniszteri biztosa azt mondja, Bardóczi tudja, hogy a ligeti zöldfejlesztések zöme épp az azóta eltelt három évben történt. Vagyis Karácsony embere szamárságot állít. Zöldségeket beszél.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: a migránsokat nem szabad beengedni

2023. 11 10. 11:24

Orbán Viktor: „Magyarország volt az első ország, amely kimondta, hogy a migráció és a terrorizmus »kéz a kézben jár«, s ezt a jelentés is megerősíti.”

Egyetlen orvosság van a migrációval szemben: nem szabad őket beengedni az országba – jelentette ki a miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

tovább olvasom...

Kék-fehérek egymás ellen péntek este

2023. 11 10. 10:15

Egy újabb idegenbeli siker sokat érne a ZTE-nek

Augusztus 6.-án a ZTE 2-1-re nyert az MTK-Budapest ellen Zalaegerszegen.
Fotó: ztefc.hu/Horváth Krisztián

Az OTP Bank Liga 13. fordulóját az MTK-Budapest-ZTE FC találkozó nyitja november 10-én, pénteken este a Hidegkuti Nándor-stadionban. A Kisvárda elleni idegenbeli győzelem után egy újabb siker sokat segítene a zalaegerszegi csapat helyzetén.

tovább olvasom...

Nagy idők tanúja

2023. 11 10. 09:55

Murányi László újságíró korábban a Szeretet-versek című, a magyar irodalmat Balassitól Máraiig képviselő önálló irodalmi esttel járta az országot.
Forrás: Patrióták.hu

Bár nem sűrűn találkoztam Murányi Lászlóval, talán a barátjának mondhatom magam. Egy-egy csiklandósabb (főképp históriai) írásom megjelenése után rendre rám csörrent telefonon. – Most megszorítom a kezed, Gyurka! – mondta ilyenkor. És ez megtisztelő volt.

tovább olvasom...

Novák Katalin találkozója Fülöp belga királlyal

2023. 11 10. 09:38

Fülöp király fogadja a magyar köztársasági elnököt.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalin köztársasági elnök Brüsszelben Magyarország és Belgium „történelmi és diplomáciai kapcsolatairól” tartott megbeszélést Fülöp belga királlyal – erről a köztársasági elnök tájékoztatott az X közösségi oldalon közzétett üzenetében.

tovább olvasom...

Átadták a felújított és kibővített Szent Család Óvodát Zalaegerszegen

2023. 11 10. 09:23

Egyre nagyobb a szülői igény az egyházi nevelési intézményekre

Egymilliárd forintos beruházással bővült és megújult az egyházi óvoda.

Az egyházi óvoda nem teológiai ismereteket ad át, de bizonyos vallásos érzékenységet, nyitottságot már a legkisebb korban is meg lehet éreztetni a gyerekekkel – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Zalaegerszegen.

tovább olvasom...