Koltai Tibor újra színre lép (7.)

2021. 10 08. 10:28

„Függetlenként komoly megmérettetés lesz a választás”

Koltai Tibor: – Meg sem fordult a fejemben, hogy ebben a színjátékban részt vegyek. Fotó: Zalatáj

Meglehetősen pontosan megjósolta az ellenzék előválasztása első fordulójának kimenetelét Koltai Tibor. Az egykori MSZP-s önkormányzati képviselőjelölt 2014-ben visszalépett a voksolás előtt Zalaegerszegen. 2022 tavaszán viszont független jelöltként indulni fog az országgyűlési választáson, mégpedig az 1. sz. választókerületben (Zalaegerszeg székhely – a szerk.). Folytatjuk beszélgetésünket.

tovább olvasom...

Az aljasság fokozódik

2021. 10 08. 09:24

Arató Gergelyékben még a bolsevik vér csörgedez…
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Demokratikus Koalíció (DK) azt állítja, hogy Kövér László házelnök börtönnel fenyegette meg Dobrev Klárát, a DK miniszterelnök-jelöltjét.

tovább olvasom...

A tiszta, megújuló források is korlátosak

2021. 10 07. 09:55

Az energia jövőnk és jólétünk alakítója

Látkép a peresztegi templommal, háttérben a sopronkövesdi szélturbinák. Ha nincs szél, nincs energia…
Fotó: Wikipédia

Mindennapjainkhoz hozzátartozik, hogy folyamatosan energiát fogyasztunk, amióta az ember a Földön megjelent, ráadásul egyre többet. Korai elődeink beérték azzal, hogy gyalog közlekedtek, így nem tudtak nagy területeket bejárni, ezért energiafogyasztásuk jószerivel annyi volt, amennyit megettek és fűtésre használtak. Ezeket a javakat a természet bőven rendelkezésükre bocsátotta. A ló mint közlekedési eszköz megjelenése nagyban növelte a mobilitást, de az energiaszükségletet is, mert a rohamosan szaporodó lovakról gondoskodni kellett, azok is energiafogyasztókká váltak, miközben szorosan kötődtek az emberi közösségekhez.

tovább olvasom...

Szabó Tímea és a békemenet

2021. 10 07. 09:26

A Pride nyilván más…

Az kizárt, hogy valakibe alapból ennyi gonoszság szorul…
Fotó: MTI/Kovács Attila

Szabó Tímeánál sosincs uborkaszezon. Most például ezt írja közösségi oldalán a képviselő asszony: „Olvasom, hogy a békemenet most babakocsival és karon ülő gyerekekkel akar vonulni az ellenzék ellen. Na, erre kellene végre egy gyermekvédelmi törvény!”

tovább olvasom...

Németh János alkotásait bemutató kiállítás nyílik Zalaegerszegen

2021. 10 07. 07:55

Németh János művészete több forrásból táplálkozik.
Fotó: Zalatáj

Utam címmel Németh János Kossuth-díjas keramikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás pénteken Zalaegerszegen, a Gönczi Galériában.

tovább olvasom...

A bohózat bohózata

2021. 10 06. 09:10

Itt még egymás mellett Márki-Zay Péter (balról) és Karácsony Gergely. A szavazólapon már nem lehetnek…
Fotó: Facebook

Nézzük a kiinduló helyzetet! A „demokratikus” ellenzék a hatalomvágytól és az Orbán-gyűlölettől vezérelve kitalálta a magyar előválasztás nevű selejtezőt, hogy megtalálja azokat a jelölteket, akik 2022 tavaszán legyőzhetik a Fidesz-KDNP embereit. Megtetszett nekik a külföldi minta, hiszen ezt a demokrácia mintaországában, az Amerikai Egyesült Államokban már régóta művelik (némileg magasabb szinten, hiszen nagyobb a tét).

tovább olvasom...

Arad: nemzeti gyászhelyünk

2021. 10 06. 07:41

172 éve végezték ki a szabadságharc hős tábornokait

Az Aradon kivégzett 13 vértanú.

1849. október 6.-án bő aratása volt Aradon a halál angyalának. A várbörtön komor udvarán német vezényszavak visszhangzottak, pattogtak, mint gellert kapott puskagolyók a kövezeten, s érkeztek sorban a halálra ítéltek: Aulich Lajos, Damjanich János, Knézich Károly, Lahner György, gróf Leiningen-Westerburg Károly, Nagy Sándor József, Pöltemberg Ernő, Török Ignác, gróf Vécsey Károly, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Lázár Vilmos és Schweidel József, a magyar szabadságharc hős tábornokai.

tovább olvasom...

Csalt és sikkasztott egy zalaegerszegi autókereskedő

2021. 10 05. 10:06

36 rendbeli csalás és 13 rendbeli sikkasztás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

Több tucatnyi csalás és sikkasztás miatt emeltek vádat egy zalaegerszegi használtautó-kereskedő ellen, aki éveken át közel félszáz ügyfelének nem adta át az általuk kifizetett autót vagy az eladásért járó pénz jelentős részét.

tovább olvasom...

Az arcbőr vastagsága

2021. 10 05. 09:51

– avagy a LIBE-bizottság Magyarországon

A „tárgyilagos” bizottság elnöke, Gwendoline Delbos-Corfield az előtérben. Jobbról az „elfogulatlan” Donáth Anna.
Fotó: Mandiner

 

Donáth Anna momentumos EP-képviselő maga a biológiai csoda. Nem valószínű, hogy létezik még a Földön olyan nő rajta kívül, akinek vastagabb az arcán a bőr, mint neki. Beleillik ennek a Magyarországon járt LIBE-bizottságnak a női tagozatába. Ennyi rosszarcú némber… Még a látszatra sem adtak ezek a gátlástalanok. Más esetben a „vizsgált” országgal határos államból sem delegálnak tagot ilyen bizottságba, ám Magyarország esetében Donáth Annát, ezt a közismerten országáruló, hazug rihonyát is beválogathatták.

tovább olvasom...

Vádat emeltek az ördög ügyvédjeként ismert ügyben

2021. 10 04. 14:24

Dr. Czeglédy Csaba (balról) korábban elismerte, hogy őt gyanúsították meg, de nem ő áll Az ördög ügyvédje blog mögött. Dr. Czeglédy mellett pártfőnöke, Gyurcsány Ferenc.

Vádat emeltek az ördög ügyvédjeként ismert ügyben. A Fővárosi Főügyészség szerint az ügyvéd foglalkozású vádlott és társa különleges személyes adatokat tartalmazó, szexuális tartalmú fénykép- és videofelvételeket hozott nyilvánosságra az interneten – tájékoztatta a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-t.

tovább olvasom...