Ki is ez a Márki-Zay Péter?

2021. 10 27. 11:21

Az ügyeletes magyar politikai szemfényvesztő, Márki-Zay Péter. A főnök, Gyurcsány Ferenc bábmester előbb-utóbb az ő szálait is elvágja.
Fotó: MTI

Hogy ki is ez a Márki-Zay Péter? Azon kívül, hogy egy politikai kalandor? Pillanatnyilag Gyurcsány Ferenc bábszínház direktor legtöbbet szereplő bábja. Hogy honnét jött, mit csinált korábban? Cikksorozatunkban igyekszünk bemutatni politikai pedigréjét. Ez mondhatni színes és változatos. Talán csak két jelző nem illik hozzá. Hogy politikai karrierje gerinces és karakán lenne.

tovább olvasom...

Új vezetést választott a Zalavölgye Vadásztársaság

2021. 10 27. 09:27

Nagy többséggel döntöttek a változtatás mellett

Vajon milyen jövő vár a Zalavölgye Vadásztársaságra?
Fotó: Illusztráció-Stock fotó

A Zalatáj Kiadó több alkalommal is foglalkozott a Zalavölgye Vadásztársaságnál kialakult helyzettel. Mint írtuk, a Zalaegerszegi Törvényszék felügyelőbiztost nevezett ki a vadásztársasághoz a törvényes működés helyreállítása érdekében.

tovább olvasom...

Szállásadójuk megöléséért súlyos fegyházbüntetésre ítéltek egy zalaegerszegi párt

2021. 10 27. 07:50

A vádlottak és védőik fellebbeztek a Zalaegerszegi Törvényszék ítélete ellen.
Fotó: Zalatáj

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért 20, illetve 18 év fegyházra ítélt kedden a Zalaegerszegi Törvényszék egy férfit és egy nőt, mert 2020-ban halálra verték szállásadójukat.

tovább olvasom...

Bősz Anett megszólalt

2021. 10 26. 10:18

Bár ne tette volna…

„Oszd meg és uralkodj” – idézte Bősz Anett. Latinos műveltségéről még nem ismertük…

– Oszd meg és uralkodj! Ez volt a Római Birodalom jelszava, de úgy tűnik, ezt a kormánypártok is átvették – kezdte napirend előtti felszólalását október 25-én a Parlamentben Bősz Anett (DK). Szerinte „az átlagnyugdíjasok zsebéből mintegy másfél millió forintot húzott ki” a kormány a svájci indexálás megszüntetése miatt. – A gyermekvédelmi törvény pedig az LMBTQ-közösség ellen irányul, és meggátolja a gyermekek ismereteinek kiterjesztését, miközben a családi pótlék tizenegy éve nem emelkedett – vélekedett Bősz Anett, aki szerint a miniszterelnök beszéde is a társadalom megosztottságát fedte fel. – A feszültség szítása nem 2010-ben, hanem 2002-ben kezdődött el, amikor Orbán Viktor azt mondta, hogy a haza nem lehet ellenzékben – jegyezte meg a Gyurcsány-párti képviselő.

tovább olvasom...

Aludj el végre kis Balázs!

2021. 10 26. 10:06

Barkóczi Balázs érdeklődő ember, szeret kérdezni. Rajta tartja a szemét a közpénzen.
Fotó: Facebook

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) hozza nyilvánosságra a futballakadémiák, önkormányzatok és kistérségek azon buszainak bérleti szerződéseit, amelyekkel embereket szállítottak az október 23-ai Békementre – mondta a DK szóvivője.

tovább olvasom...

1956 után nem lehetett hinni a kommunizmusban

2021. 10 25. 09:50

Gulyás Gergely volt az ünnepi szónok Keszthelyen

Gulyás Gergely, Nagy Bálint, Sifter Rózsa kormánymegbízott és Manninger Jenő (b-j) az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Keszthelyen 2021. október 22-én.

Magyarország 1956 október 23-án a nemzetközi figyelem középpontjába került; ami ezen a napon történt, az egy egész nemzedék számára példaként szolgált – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter november 22-én, pénteken Keszthelyen, az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulója alkalmából tartott városi megemlékezésen.

tovább olvasom...

Ünnep után a pesti „füstös szobák mélyén…”

2021. 10 25. 08:57

Több százezer ember fejezte ki szimpátiáját a kormány iránt.
Fotó: MTI, MTVA

A főnök nem volt elégedett október 23-án este, ezért már nem csak Márki-Zay „Fényevő” Péterrel akart találkozni a „füstös szobák mélyén”, hanem odarendelte a bábszínház teljes társulatát.

tovább olvasom...

Október van, rosszkedvünk hónapja

2021. 10 22. 10:05

1956-ot már néhányszor átírták

A polgári kormány hivatalosan és érzelmileg is forradalom és szabadságharc néven tiszteli azt a dicsőséges 13 napot.
Fotó: MTI

Október van. Túl vagyunk rosszkedvű hónapunk felén. Magunk mögött már az aradi tizenhármak gyászünnepe, s itt van október 23-a, az 56-os forradalom évfordulója.

tovább olvasom...

Zalai polgármesterek találkozója Gellénházán

2021. 10 22. 09:54

Ötmilliárddal támogatja a kormány a Falusi Civil Alap tartaléklistás pályázatait

A találkozó résztvevői.

A kormány a Magyar Falu Program keretében meghirdetett Falusi Civil Alap tartaléklistás pályázataira 5 milliárd forint forrást biztosított, melyből 1428 civil szervezet tevékenységét tudják támogatni – közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön a Zala megyei Gellénházán, a program polgármesteri találkozóját és fórumát követő sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Ármánykodás Brüsszel „füstös irodáiban”

2021. 10 22. 09:46

Célkeresztben Magyarország

És Herr Vekker megszólalt: Ébresztő Európa! Ébresztő világ!
Fotó: Zalatáj

Ülnek a brüsszeli irodákban a Soros György által hizlalt bürokraták, s gondban vannak. Aggasztó hírek érkeznek Magyarországról.

tovább olvasom...