A liberálfasizmus aljasságai napjainkban

2021. 07 14. 09:10

Megcélozták a kisgyermekeket.

Hogy mi is az a liberálfasizmus? Néhány mostanában napvilágot látott hír, információ után erről is olvashatnak abban a cikkben, ami megmagyarázza ezt a jelenséget.

tovább olvasom...

Ez nem mesterhármas

2021. 07 14. 08:53

– de mestermunka

Myrto Uzuni volt a főszereplő Pristinában.
Fotó: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Szeretném felhívni a Nemzeti Sport, az M4 Sport, s a többi újság, tv, stb. figyelmét, hogy Myrto Uzuni nem mesterhármast lőtt Pristinában a Bajnokok Ligája selejtező visszavágóján.

tovább olvasom...

Soron kívüli vizsgálat az egerszegi kórházban

2021. 07 13. 13:23

A miniszter kíváncsi az okokra

A miniszter valamennyi okról tudni szeretne.

Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter soron kívüli átfogó vizsgálatot rendelt el a Zala megyei traumatológiai ellátás jelenlegi helyzetéről, kitérve a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban felmondott 7 traumatológus orvos távozásának valamennyi körülményére.

tovább olvasom...

Festékkel adtak mattot…

2021. 07 13. 09:26

Talán az eddiginél súlyosabb büntetést kellene kiszabni az ilyen alakokra…

 

Úgy látszik, hogy az egerszegi vandálok a kánikulában sem pihennek. Minap a Dísz téren lévő Sakkozók című szobrot (Szabolcs Péter alkotása) öntötték le festékkel.

tovább olvasom...

Európai nagycsaládos konferencia Keszthelyen

2021. 07 09. 13:50

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke (b), Varga Judit igazságügyi miniszter (j4), Manninger Jenő fideszes országgyűlési képviselő (j3), Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (j2) és Nagy Bálint (Fidesz-KDNP) polgármester (j) az egyesület és az Európai Nagycsaládos Szervezetek Szövetsége keszthelyi konferenciájának megnyitója előtt 2021. július 9-én. (A fotó rákattintva nagyítható.)
Fotó: MTI/Varga György

A családok gyarapodása nélkül nem képzelhető el fenntartható fejlődés – jelentette ki az igazságügyi miniszter pénteken Keszthelyen a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a European Large Families Confederation szervezésében rendezett X. európai nagycsaládos konferencián tartott előadásában.

tovább olvasom...

Továbbra is biztosított a traumatológiai ellátás a Zala megyei betegek számára

2021. 07 09. 13:23

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház közleménye a traumatológiai ellátásról

A kórház menedzsmentje a lehető legrövidebb időn belül újjászervezi a Traumatológiai Osztály működését.

Az elmúlt időszakban a Zala Megyei Szent Rafael Kórház traumatológiai osztályának orvosai egységesen jelezték, hogy nem értenek egyet a számukra kifizetett ügyeleti díjak mértékével. Intézményünk a megegyezés érdekében az ügyeleti díjakat jelentősen megemelte. A felmondás alatt álló traumatológusok ennek ellenére újabb követelésekkel álltak elő. Intézményünk megvizsgálta ezeket a követeléseket és kórházunk menedzsmentje a megegyezés reményében az elmúlt napokban lefolytatta utolsó tárgyalását az érintett orvosokkal.

tovább olvasom...

Halálos baleset Zalában

2021. 07 09. 11:56


Meghalt egy férfi, aki autójával árokba csapódott péntek reggel Misefa határában – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

tovább olvasom...

Kanizsa és Egerszeg…

2021. 07 09. 11:27

Üzenet egykori iskolavárosomnak (1.)

 

A Winkler Lajos Vegyipari Technikum 1.d. osztálya iskolai kiránduláson. A nagykanizsai diákévekre szívesen emlékszem vissza (a fotók rákattintva nagyíthatók).
Fotó: archív


Vajon hol van már Kanizsa egykori patinája, az egykor polgári értékekkel bőven megáldott város varázsa? Hogy alakulhatott ki a jelenlegi helyzet, ami méltatlan a település múltjához, történelméhez? A visszaemlékezés szubjektív, de őszinte. S nem is lehetne más, hiszen egy boldog időszak krónikája. Arról az időszakról szól, amikor e sorok szerzője ennek a városnak a diákja volt.

tovább olvasom...

Zalaegerszeg újabb ékessége lesz

2021. 07 09. 10:58

Jó ütemben épül az uszoda

A fotók rákattintva nagyíthatók.

Minap sajtóbejárás keretében tekinthették meg az újságírók Zalaegerszeg egyik nagyberuházásának munkálatait, ahol Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester, s a kivitelező cég képviselője adott tájékoztatást a jelenlegi helyzetről.
Az építkezés az év végére befejeződik, januárban indul a próbaüzem, tavasszal már igénybe vehetik a zalaegerszegiek és a környező települések polgárai.

tovább olvasom...

Pénzmosás gyanúja miatt több mint 160 millió forintot foglaltak le a zalai rendőrök

2021. 07 09. 10:37


Több mint 160 millió forintot foglaltak le a zalai rendőrök és két embert őrizetbe vettek különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás megalapozott gyanúja miatt – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

tovább olvasom...