Újszülöttje halálát okozta a nagykanizsai nő

2022. 02 17. 07:48

Tíz év börtönre ítélték

A Zalaegerszegi Törvényszék ítélete nem jogerős.
Fotó: Zalatáj

Emberölés miatt tíz év börtönbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék, nem jogerősen egy fiatal nagykanizsai nőt, aki otthonában megszülte, majd az udvaron lévő fészerbe dobta gyermekét; az újszülött az ellátatlanság miatt később meghalt – tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

tovább olvasom...

Nagyotmondók…

2022. 02 16. 13:22

Bangóné és Gyurcsány aktuális párbeszéde… Vannak követőik.
Montázs: badogblog

Lassan már hírértéke sincs, ha a politikusok hamis titulusairól, iskolai végzettségeikről írunk. Nemrég a „közgazdász” Bangónéról derült ki a (régóta sejtett) turpisság, nem sokkal később a nagymellényű momentumos legényről, Hajnal Miklósról hullt le a lepel, aki patinás „oxfordi diplomával” hülyítette környezetét. A füllentős legény utóbb így korrigált Facebook-memoárjában: „Oxfordban tanultam filozófiát, politikát és közgazdaságtant, de utolsó évben abbahagytam a tanulmányaimat, amikor a megalakuló Momentum és az éppen zajló NOlimpia-kampány miatt hazaköltöztem.” (Azóta is arcpír nélkül markolja fel a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztjáért járó havi félmilliót.)

tovább olvasom...

Egy évtizede tart az akció

2022. 02 16. 10:14

Tűzifával segítik a rászorultakat

Dr. Sifter Rózsa és Koronczi László, az Intergép Kft. ügyvezetője. A háttérben Molnár Csaba alezredes, a védelmi bizottság titkárságvezetője.
Fotó: Zalatáj

Egy tíz éve tartó nemes hagyomány részleteiről tájékoztatta a sajtót február 14-én dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke Kemendolláron, az Intergép Kft. telephelyén.

tovább olvasom...

A zalai fasisztákat és kommunistákat is képviselik?

2022. 02 16. 08:20

Márki-Zay Péter ezúttal sem tagadta meg önmagát…
Fotó: Vadhajtások

Márki-Zay Péter a „demokratikus” ellenzék miniszterelnök-jelöltje országos ámokfutása során minap azt fejtegette, hogy ők képviselik a kommunistákat és a fasisztákat is. Másnap ezt már cáfolta, s azt hazudta, hogy természetesen Orbán Viktor képviseli őket, rá gondolt. Az ellenzéki összefogás futóbolondjának véleménye még a közismerten baloldali publicistánál, Hont Andrásnál is kiverte a biztosítékot. Ezt írta: „Európában ilyenkor szokott egy politikai karrier véget érni.”

tovább olvasom...

Zalaegerszeg is a kiválasztott városok között

2022. 02 15. 10:34

Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

Legalább négy szakmát érintő egynapos sebészeti részleg kialakítása valósul meg Zalaegerszegen.

Összesen csaknem 11,5 milliárd forintos fejlesztés van folyamatban az egynapos sebészeti részlegek országos hálózatában – közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) az MTI-vel.

tovább olvasom...

Politikus műtőssegédek akarnak professzorok lenni

2022. 02 15. 10:22

Egerszegi röntgenfelvétel a traumatológiáról

Fontos bejelentésre került sor Zalaegerszegen.

Zalában nincs traumatológia – mondta nemrég Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzéki koalíció (EEK) miniszterelnök-jelöltje.

tovább olvasom...

Erősödő Egerszegi Kapocs

2022. 02 14. 10:58

Balról Ekler Gergely családokért felelős stratégiai és koordinációs államtitkár, Balaicz Zoltán, Vigh László, Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár, Palkovics László, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Dömötör Csaba államtitkár, Mosóczi László államtitkár és Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke.
Fotó: Seres Péter

Egy év szünet után, február 10-én, csütörtökön este ismét megrendezték az Egerszegi Kapocs elnevezésű találkozót Budapesten, melynek keretében a Zala megyéből és Zalaegerszegről elszármazott polgárok, szülővárosunkhoz kötődő közéleti személyiségek, cégvezetők, művészek, sportolók, újságírók és további neves személyiségek találkoztak, és erősítették a megyeszékhelyhez való kötődésüket.

tovább olvasom...

Elhunyt Bogár Imre, Zalaegerszeg rendszerváltás utáni első polgármestere (1990-1994)

2022. 02 14. 10:05

Bogár Imre maradandót alkotott a város oktatási és kulturális életében.

2022. február 12-én, szombaton hajnalban elhunyt Bogár Imre, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város rendszerváltás utáni első, 1990-1994 közötti polgármestere, a Báthory István Technikum jogelőd intézményének egykori igazgatója.

tovább olvasom...

Példaértékű felajánlás Zalaszentgróton

2022. 02 14. 09:34

Előbb az óvodánál adták át az ajándékot.

Új sportszereket és játékokat kaptak a zalaszentgróti kézilabdás fiúk és a Zalaszentgróti Napköziotthonos Óvoda-Bölcsőde lakói, Vargáné Szabó Henrietta, Baranyai Zsolt, Rádli József és Veress János képviselő-testületi tagok jóvoltából.

tovább olvasom...

Kiemelkedő szerepe elvitathatatlan

2022. 02 14. 08:42

Búcsú dr. Lackner Edétől

Óriási szerepe van abban, hogy NB I-es lett a ZTE.

Kilencvenéves korában elhunyt dr. Lackner Ede, akinek elévülhetetlen szerepe van abban, hogy élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata lett Zalaegerszegnek. A ZTE egykori sportolójára és sportvezetőjére egy három évvel ezelőtt készített riporttal emlékezünk.

tovább olvasom...