Újra Tavaszi Művészeti Fesztivál Nagykanizsán

2022. 02 22. 08:50

A koronavírus-járvány miatt két év kihagyás után szervezik meg újra Nagykanizsán március 25-től a Tavaszi Művészeti Fesztivált, amelynek keretében színházi és zenei produkciók mellett kiállítással is várják a közönséget – mondta el a rendezvénysorozat sajtótájékoztatóján a Kanizsai Kulturális Központ (KKK) igazgatója.

tovább olvasom...

Orbán Viktor Lendván

2022. 02 22. 08:46

A magyar és a szlovén gazdaság megerősödve került ki a válságból

A képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Janez Jansa szlovén kormányfő a találkozójukat követően tartott sajtótájékoztatón Lendván 2022. február 21-én.

A magyar és a szlovén gazdaságok erősebben jönnek ki a válságból, mint ahogy belementek, és kevés ilyen ország van – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a szlovéniai Lendván.

tovább olvasom...

Az 50 éve alakult dzsesszklubra emlékeznek Nagykanizsán

2022. 02 22. 08:05

Fellépők 1982-ben.

Koncertekkel, emléktábla-avatással és kiállítással emlékeznek meg kedden Nagykanizsán arról, hogy ötven évvel ezelőtt alapították Magyarország egyik első dzsesszklubját.

tovább olvasom...

A nagyon demokratikus ellenzék csalafinta ötlete

2022. 02 21. 11:39

Furcsány „akárki” csalafinta tervet eszelt ki…
Fotó: badog.blogstar.hu

Korbán Viktátor, a Fasiszta Internacionálé Demokratikus Számvevőszékének (FiDeSz) elnöke kijelentette: ők nem csak a világegyetem patrióta, globalista, fasiszta, kommunista, francoista, mussolinista, trockista, maoista világnézetű polgárait képviselik, hanem a magyar állampolgárságú, származású, a konzervatív elveket valló választópolgárokat is.

tovább olvasom...

Vesztegetés elfogadása miatt nyomoznak a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban

2022. 02 19. 09:36

 

Február 18-án este kaptuk az információt, hogy vesztegetés elfogadása miatt vizsgálat indult a Zala Megyei Szent Rafael Kórház egyik orvosa ellen.

tovább olvasom...

Horváth Jácint egyedül maradt

2022. 02 18. 11:31

Dr. Csidei Irén és Elekes István nem válaszol

Derék dolog lenne dr. Csidei Iréntől, ha elmondaná őszinte véleményét.
Kép: dr. Csidei Irén facebook oldala

Február 16-án, szerdán levelet küldtünk az ellenzéki koalíció három zalai képviselőjelöltjének. Ebben arról kérdeztük őket, hogy azonosulnak-e Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltjük azon kijelentésével, hogy ők képviselik a kommunistákat és a fasisztákat is.

tovább olvasom...

Koltai Tibor cáfolja, hogy visszalépne

2022. 02 18. 11:20

Koltai Tibor: – Egy rosszindulatú pletykáról van szó.
Fotó: Zalatáj

Elterjedt a hír Zalaegerszegen, hogy Koltai Tibor – aki független jelöltként indul Zala megye 1. sz. választókerületében az országgyűlési voksoláson – meggondolta magát, s mégsem méretteti meg magát. Természetesen megkerestük Koltai Tibort, aki határozottan cáfolta ezt.

tovább olvasom...

Kanizsa és Egerszeg…

2022. 02 18. 09:18

Üzenet egykori diákvárosomnak (12.)

Lovaskocsi és Volga. 1971-es felvétel Nagykanizsáról. Ekkor a város még sok mindenben Zalaegerszeg előtt járt, de ott is találkozhattunk ilyen életképpel.
Fotó: Fortepan/MHSZ

1969 és 1971 között volt középiskolás korszakomnak legszebb időszaka. Egyrészt azért, mert a kollégiumból való kirúgásom után jórészt magam osztottam be az időmet, másrészt kibővült kapcsolatrendszeremnek köszönhetően egyre inkább felfedezhettem Nagykanizsát. Magát a várost, annak közéletét, hangulatát, s érdekes egyéniségeit.

tovább olvasom...

Nyugat és az orosz birodalom

2022. 02 17. 10:34

Még Winston Churcill is azt tartotta volna jónak, ha a katonai koalíció nyugati osztagai 1943-ban a Balkánon szállnak partra.
Fotó: mult-kor.hu

A gyors változások korát éli a világ, benne mi is, itt, a köztes Európában. 1945 után úgy tűnt, hogy sorsunk örökre megpecsételődött. A mindig is vágyott Nyugat helyett visszavonhatatlanul a nagy, keleti, „vörös”, birodalmi Oroszország (Szovjetuniónak hívták) vonzáskörébe kerültünk, illetve nekik ítélt bennünket a Nyugat. A Nyugatnak lett volna más választása is.

tovább olvasom...

Horváth Jácint volt az első válaszoló

2022. 02 17. 08:46

Horváth Jácint és Márki-Zay Péter. Egyformán értelmezik a kijelentést.
Fotó: Horváth Jácint Facebook oldala

Márki-Zay Péter hírhedté vált fonyódi beszéde után – miszerint ők a kommunistákat és a fasisztákat is képviselik – levelet írtunk az ellenzéki koalíció három zalai képviselőjelöltjének, hogy mi a véleményük miniszterelnök-jelöltjük kijelentéséről, amit – szokásához híven – később letagadott, s másfajta értelmezést adott neki.

tovább olvasom...