A nagyon demokratikus ellenzék csalafinta ötlete

2022. 02 21. 11:39

Furcsány „akárki” csalafinta tervet eszelt ki…
Fotó: badog.blogstar.hu

Korbán Viktátor, a Fasiszta Internacionálé Demokratikus Számvevőszékének (FiDeSz) elnöke kijelentette: ők nem csak a világegyetem patrióta, globalista, fasiszta, kommunista, francoista, mussolinista, trockista, maoista világnézetű polgárait képviselik, hanem a magyar állampolgárságú, származású, a konzervatív elveket valló választópolgárokat is.

tovább olvasom...

Vesztegetés elfogadása miatt nyomoznak a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban

2022. 02 19. 09:36

 

Február 18-án este kaptuk az információt, hogy vesztegetés elfogadása miatt vizsgálat indult a Zala Megyei Szent Rafael Kórház egyik orvosa ellen.

tovább olvasom...

Horváth Jácint egyedül maradt

2022. 02 18. 11:31

Dr. Csidei Irén és Elekes István nem válaszol

Derék dolog lenne dr. Csidei Iréntől, ha elmondaná őszinte véleményét.
Kép: dr. Csidei Irén facebook oldala

Február 16-án, szerdán levelet küldtünk az ellenzéki koalíció három zalai képviselőjelöltjének. Ebben arról kérdeztük őket, hogy azonosulnak-e Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltjük azon kijelentésével, hogy ők képviselik a kommunistákat és a fasisztákat is.

tovább olvasom...

Koltai Tibor cáfolja, hogy visszalépne

2022. 02 18. 11:20

Koltai Tibor: – Egy rosszindulatú pletykáról van szó.
Fotó: Zalatáj

Elterjedt a hír Zalaegerszegen, hogy Koltai Tibor – aki független jelöltként indul Zala megye 1. sz. választókerületében az országgyűlési voksoláson – meggondolta magát, s mégsem méretteti meg magát. Természetesen megkerestük Koltai Tibort, aki határozottan cáfolta ezt.

tovább olvasom...

Kanizsa és Egerszeg…

2022. 02 18. 09:18

Üzenet egykori diákvárosomnak (12.)

Lovaskocsi és Volga. 1971-es felvétel Nagykanizsáról. Ekkor a város még sok mindenben Zalaegerszeg előtt járt, de ott is találkozhattunk ilyen életképpel.
Fotó: Fortepan/MHSZ

1969 és 1971 között volt középiskolás korszakomnak legszebb időszaka. Egyrészt azért, mert a kollégiumból való kirúgásom után jórészt magam osztottam be az időmet, másrészt kibővült kapcsolatrendszeremnek köszönhetően egyre inkább felfedezhettem Nagykanizsát. Magát a várost, annak közéletét, hangulatát, s érdekes egyéniségeit.

tovább olvasom...

Nyugat és az orosz birodalom

2022. 02 17. 10:34

Még Winston Churcill is azt tartotta volna jónak, ha a katonai koalíció nyugati osztagai 1943-ban a Balkánon szállnak partra.
Fotó: mult-kor.hu

A gyors változások korát éli a világ, benne mi is, itt, a köztes Európában. 1945 után úgy tűnt, hogy sorsunk örökre megpecsételődött. A mindig is vágyott Nyugat helyett visszavonhatatlanul a nagy, keleti, „vörös”, birodalmi Oroszország (Szovjetuniónak hívták) vonzáskörébe kerültünk, illetve nekik ítélt bennünket a Nyugat. A Nyugatnak lett volna más választása is.

tovább olvasom...

Horváth Jácint volt az első válaszoló

2022. 02 17. 08:46

Horváth Jácint és Márki-Zay Péter. Egyformán értelmezik a kijelentést.
Fotó: Horváth Jácint Facebook oldala

Márki-Zay Péter hírhedté vált fonyódi beszéde után – miszerint ők a kommunistákat és a fasisztákat is képviselik – levelet írtunk az ellenzéki koalíció három zalai képviselőjelöltjének, hogy mi a véleményük miniszterelnök-jelöltjük kijelentéséről, amit – szokásához híven – később letagadott, s másfajta értelmezést adott neki.

tovább olvasom...

Újszülöttje halálát okozta a nagykanizsai nő

2022. 02 17. 07:48

Tíz év börtönre ítélték

A Zalaegerszegi Törvényszék ítélete nem jogerős.
Fotó: Zalatáj

Emberölés miatt tíz év börtönbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék, nem jogerősen egy fiatal nagykanizsai nőt, aki otthonában megszülte, majd az udvaron lévő fészerbe dobta gyermekét; az újszülött az ellátatlanság miatt később meghalt – tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

tovább olvasom...

Nagyotmondók…

2022. 02 16. 13:22

Bangóné és Gyurcsány aktuális párbeszéde… Vannak követőik.
Montázs: badogblog

Lassan már hírértéke sincs, ha a politikusok hamis titulusairól, iskolai végzettségeikről írunk. Nemrég a „közgazdász” Bangónéról derült ki a (régóta sejtett) turpisság, nem sokkal később a nagymellényű momentumos legényről, Hajnal Miklósról hullt le a lepel, aki patinás „oxfordi diplomával” hülyítette környezetét. A füllentős legény utóbb így korrigált Facebook-memoárjában: „Oxfordban tanultam filozófiát, politikát és közgazdaságtant, de utolsó évben abbahagytam a tanulmányaimat, amikor a megalakuló Momentum és az éppen zajló NOlimpia-kampány miatt hazaköltöztem.” (Azóta is arcpír nélkül markolja fel a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztjáért járó havi félmilliót.)

tovább olvasom...

Egy évtizede tart az akció

2022. 02 16. 10:14

Tűzifával segítik a rászorultakat

Dr. Sifter Rózsa és Koronczi László, az Intergép Kft. ügyvezetője. A háttérben Molnár Csaba alezredes, a védelmi bizottság titkárságvezetője.
Fotó: Zalatáj

Egy tíz éve tartó nemes hagyomány részleteiről tájékoztatta a sajtót február 14-én dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke Kemendolláron, az Intergép Kft. telephelyén.

tovább olvasom...