Müller Drogéria

2022. 03 22. 12:42

tovább olvasom...

Egy kis zalai falu 21 menekültet fogadott be eddig (Frissítve március 28-án!)

2022. 03 21. 12:07

Pethőhenye példamutatása

A kislányok születésnapjára tortát sütöttek a pethőhenyeiek.

Az alig 450 lelket számláló Pethőhenye lapzártánkig 21, elsősorban kárpátaljai menekültet fogadott be, döntő többségben gyermekeket és édesanyákat.

tovább olvasom...

A Haza bölcse is kevés lesz

2022. 03 18. 10:42

Márki-Zay Péter segítségül hívta Deák Ferencet. A Haza bölcse azonban – sajnos – már nem tud véleményt mondani… MZP szerencséjére.
Kép: Elekes István facebook oldala

 Elekes István, Cserszegtomaj momentumos polgármestere bátor ember. A tények nem igen zavarják. Korábban nyilvános vitára hívta Nagy Bálintot, Zala megye 2. számú választókerületének kormánypárti képviselőjelöltjét a Keszthelyen nem is létező Scheidl Sörházba. Aztán kioktatta a térség polgármestereit arról, hogy rosszul látják a társadalmi folyamatokat, mert meglehetősen szűk keretek között érzékelik a körülöttük zajló világot. Bezzeg ő, mint egy nemzetközi kereskedelmi cég középvezetője, más „szemüveget” visel, tehát nem lehet partner ebben a kicsinyes látásmódban.

tovább olvasom...

Réka rémes riportja

2022. 03 18. 09:39

Íme a Nagy Réka által látott 80-100 ezer ember a Műegyetem rakparton.
Fotó: Mandiner

Van egy hölgy, akit úgy hívnak, hogy Nagy Réka, s a „Gyerekkel vagyunk” oldalon az alábbi cikket osztotta meg olvasóival.

tovább olvasom...

Az átrajzolt Európa

2022. 03 18. 09:19

– avagy az idióta „földrajztudósok”

A francia „földrajztudósok” térképe.

A művelt és a természetesen nagyon demokratikus Nyugat újságírói előszeretettel foglalkoznak az orosz-ukrán háború kapcsán Közép-Kelet Európával.

tovább olvasom...

Zalaiak kitüntetése

2022. 03 17. 10:39

Dr. Hóbor Erzsébet, miután átvette a kitüntetést a Parlament kupolacsarnokában.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából több zalai polgár is elismerésben részesült.

tovább olvasom...

A „zalaegerszegi találmány”

2022. 03 17. 10:20

A szakemberigényt biztosítják az ágazati képzőközpontok

Palkovics László (k) jelképesen átadja az intézmény kulcsát Nagy Andrásnak, a ZDÁK Nonprofit Kft. ügyvezetőjének (j) a Zalaegerszegi Duális Ágazati Képzőközpont avatásán 2022. március 12-én. Mögöttük Vigh László (b), Pölöskei Gáborné (b2) és Balaicz Zoltán (j2).
Fotók: MTI/Varga György

A középfokú gépészeti oktatás első magyarországi ágazati képzőközpontja jött létre a zalai megyeszékhelyen, ahol a kis- és középvállalkozások (kkv) összefogásával tudják biztosítani a szakemberigényt – közölte Palkovics László március 12-én a Zalaegerszegi Duális Ágazati Képzőközpont üzemátadó ünnepségén.

tovább olvasom...

Ez most nem az „amatőrök órája…”

2022. 03 17. 10:04

Százezrek a Kossuth téren

Orbán Viktor: – A baloldal elvesztette a józan eszét, és holdkórosan beletámolyogna egy kegyetlen, elhúzódó és véres háborúba.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar név megint szép lesz, méltó régi, nagy híréhez, mert a világ csak azokat tiszteli, akiknek van merszük és erejük, hogy kiálljanak magukért – mondta Orbán Viktor miniszterelnök március 15-ei ünnepi beszédében kedden a Kossuth téren.

tovább olvasom...

Dr. Csidei Irén, az újnácik és az antiszemiták

2022. 03 17. 09:44

Dr. Csidei Irén és Jakab Péter egy gyékényen (plakáton) árul…
Forrás: dr. Csidei Irén facebook oldala

A Zalatáj Kiadó 1989 óta figyeli a Zala Megyei Kórház (ma Zala Megyei Szent Rafael Kórház) működését. Talán magyar rekordnak is számíthat, hogy egy kiemelt egészségügyi intézmény élén hosszú évek óta hölgy áll. Ez természetesen nem gond, sőt…

tovább olvasom...

Gazdasági szezonnyitó Gyenesdiáson

2022. 03 11. 13:31

Varga Mihály pénzügyminiszter is beszédet mondott

Balról Manninger Jenő országgyűlési képviselő, Nagy Bálint, Varga Mihály és Gál Lajos.

Nem könnyű ma vállalkozónak lenni, a világ ugyanis teli van veszélyekkel – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter Gyenesdiáson, a település gazdasági szezonindító rendezvényén.

tovább olvasom...