Európa legmodernebb vasútijárműgyára épül meg Nagykanizsán

2022. 03 25. 11:29

1500 embernek biztosít munkahelyet

Palkovics László (j2), Cseresnyés Péter (j), Alexandra Brozová (b) és Robert Spisák (b2) aláírja az együttműködési megállapodást.

Európa legmodernebb vasútijármű-gyártó üzemét építi meg Nagykanizsán a cseh Nymwag, amely közel 1500 embernek biztosít majd munkahelyet – jelentette be pénteken a helyszínen az innovációs és technológiai miniszter.

tovább olvasom...

Új gázüzemű buszokkal bővül Zala megye járműparkja

2022. 03 25. 11:16

Vigh László országgyűlési képviselő beszél a buszok átadásán. A háttérben balról dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója és Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere.

Összesen 164 darab új, sűrített földgázzal (CNG) üzemelő autóbusszal bővül idén a Volánbusz flottája, ebből 39 jármű Zalaegerszegen áll üzembe az ősszel – közölte a közlekedési társaság csütörtökön az MTI-vel.

tovább olvasom...

Elsőként Keszthelyen

2022. 03 25. 10:49

Parcellakövekkel jelzik országszerte a Nemzeti Sírkertbe „sorolt” sírokat

Nagy Bálint és Manninger Jenő a keszthelyi parcellakőnél.

Információs parcellakövekkel jelöli meg a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) az ország azon temetőit, amelyekben a Nemzeti Sírkert részeként védett sírok találhatók, az első jelölőkövet a keszthelyi Szent Miklós-temetőnél helyezték el csütörtökön – tájékoztatta az intézet az MTI-t.

tovább olvasom...

Harcolni akar az ellenzék

2022. 03 25. 10:42

Az Egységben Magyarországért toborzóirodájában (2.)

Tordai Bence, a harcias képviselő, mellékállásban patkány- és féregirtó. Mögötte párttársa, Kocsis-Cake Olivio az orosz gázt is leállítaná.
Fotó: MTI

Sajnos folytatódik az orosz-ukrán háború, s a magyar ellenzéki politikusok harci kedve sem csökken. Márki-Zay Péter öt(vörös)csillagos tábornok mögé egyre több önkéntes sorakozik fel. Hogy a frontra is mennének egyesek, arról nem nyilatkoznak, de mást szívesen küldenének. Folytatjuk sorozatunkat.

tovább olvasom...

Egy kis demográfia…

2022. 03 25. 10:23

…a legdemokratikusabb magyar ellenzék szerint

Ebből talán ki kellene maradnia Márki-Zay Péter feleségének… Tanulja csak az asztalosságot. Szükség lesz rá.
Fotó: 24.hu

Novák Katalinon viccelődött a Márki-Zay-házaspár, szerintük Magyarország első női köztársasági elnöke „nem hűségesen képviseli a női méltóságot, értékeket”.

tovább olvasom...

Magyarországnak országépítő kormánya van

2022. 03 25. 08:44

Semjén Zsolt mondott beszédet.

Magyarországnak országépítő kormánya, a zalai megyeszékhelynek pedig városépítő vezetői és polgárai vannak – mondta a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes március 22-én Zalaegerszegen, a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániatemplom előtt tartott sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Új ipari park alapkövét tették le Nagykanizsán

2022. 03 25. 08:31

Az alapkőletétel ünnepélyes pillanata. Balról dr. Sifter Rózsa, Zala megye kormánymegbízottja, dr. Kiss László vezérigazgató (NIPÜF), dr. Juhász Roland államtitkár (MNV Zrt.), Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

Mintegy 73 hektáros területen alakít ki új ipari parkot Nagykanizsán a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF), az alapkövet március 23-án helyezték el – tájékoztatta a beruházó az MTI-t.

tovább olvasom...

Kárörömforrás…

2022. 03 25. 08:27

Donáth Anna (balról) és hozzá hasonló „harcostársa”, Cseh Katalin az EP-ben serénykednek…
Kép: képernyőfotó

Megszorításokra lesz szüksége a Fidesznek, ha megnyeri a választásokat, ráadásul a nehéz helyzetbe kerültektől fog elvenni, mert nem lesz más választása – írja Donáth Anna Momentum-elnök, EP-képviselő. Szinte sugárzik belőle a káröröm. Hallottunk már nagyobb marhaságot is a brüsszelita asszonykától. Megszoktuk.

tovább olvasom...

Zalaegerszeg és Zala napjainkban történelmet ír

2022. 03 25. 08:22

Kostyál László múzeumigazgató, Balaicz Zoltán, Vigh László és Gulyás Gergely (b-j) megtekinti Kisfaludi Strobl Zsigmond Végvári harcok című alkotását a szobrászművész állandó tárlatán.

Zala és Zalaegerszeg napjainkban történelmet ír, nemcsak a múltat őrzi, de a jövő alakításáról is gondoskodik – jelentette ki Gulyás Gergely március 20-án a megyeszékhelyen.

tovább olvasom...

„Ez tényleg nem a mi háborúnk”

2022. 03 23. 10:43

Koltai Tibor az ellenzékről és Ukrajnáról

Koltai Tibor: – Ebből nekünk ki kell maradni!
Fotó: privát

Többen is kérdezték már, hogy miért szerepel annyit Koltai Tibor a Zalatáj honlapján. Nyilván e kérdés mögött az áll, hogy a Zalatáj közismerten konzervatív hangvételű kiadó, Koltai Tibor pedig baloldali érzelmű. Még akkor is, ha most, április harmadikán független képviselőjelöltként indul Zala megye 1. számú választókerületében.

tovább olvasom...