Újabb ingatlanvásárlási-visszavásárlási ügy Zalaszentgróton

2021. 07 09. 08:37

Meghosszabbították a határidőt 2023 június 30-ig

A zalaszentgróti képviselő-testület egyhangúlag szavazta meg a határidő meghosszabbítását.
Fotó: Zalatáj

Még mindig téma Zalaszentgróton a helyi önkormányzat és a Két Tarbuza Kft. közötti ingatlanvásárlási-visszavásárlási ügy, amit azóta jogi útra terelt a város. (Ezzel kapcsolatos írásaink jelen cikkünk alatt találhatók – a szerk.) A képviselettel a Dr. Czeglédy Csaba és Társai Ügyvédi Irodát bízta meg az önkormányzat, noha az apparátusban négy jogi végzettséggel rendelkező munkatárs is található.

tovább olvasom...

Jó ütemben épül az Alsóerdei Sport és Élménypark Zalaegerszegen

2021. 07 08. 08:52

Fotók: Seres Péter/Facebook

Sajtótájékoztató keretében adott tájékoztatást (első képen) Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, Gecse Péter alpolgármester, valamint Orosz Ferencné és Szilasi Gábor, a térség önkormányzati képviselői (Galbavy Zoltán és Bognár Ákos munkájuk miatt nem tudtak jelen lenni) az 5,2 milliárd forintos támogatással, a Modern Városok Program keretében épülő Alsóerdei Sport- és Élménypark munkálatairól. A beruházás készültségi foka 80 százalékos, a műszaki átadás 2022. januárjában lesz, a próbaüzem utáni használatba adás pedig 2022. tavaszán várható.

tovább olvasom...

1867–2021 pénzügyes szemüvegen keresztül

2021. 07 08. 08:30

Az Európai Központi Bank.

Nem alaptalan a mondás, hogy a pénz maga a hatalom, vagy az, hogy a háborúkhoz három dolog kell, pénz, pénz és pénz. Valójában a háború sem más, mint egyfajta hatalomgyakorlás. A banális igazságok ellenére a hivatalos történetírások nagy ívben kerülik a pénz témáját, hogy a pénz milyen hatást gyakorolt és gyakorol ma is a világ történéseire.

tovább olvasom...

Egy kitűnő ötlet

2021. 07 07. 14:36

– s egy nagyszerű élmény

Fotók: Pezetta Umberto

Mint ahogy már korábban, az esemény beharangozójában írtuk, egy nagyszerű ötlet kigondolója volt Galbavy Zoltán, a megyeszékhely önkormányzati képviselője. A megvalósításban kiváló partnerekre talált a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar, s a helyi Liszt Ferenc iskola tehetségei jóvoltából.

tovább olvasom...

Méltó körülmények között…

2021. 07 01. 08:09

Megújult a kormányhivatal keszthelyi épülete

Balról Manninger Jenő, dr. Sifter Rózsa és Nagy Bálint.

Megújult a Zala Megyei Kormányhivatal Deák Ferenc utcai épülete. Hazai forrásból korszerűsítették a villamoshálózati-, informatikai- és fűtési rendszert és nyílászárókat is cseréltek. A beruházás decemberre készült el. A járvány miatt most mutatta be a fejlesztést a Zala Megyei Kormányhivatal.

tovább olvasom...

Már nem „stadionozik”

2021. 06 25. 13:46

Aljasságban világbajnok. Mellesleg miniszterelnök-jelölt.
Fotó: Mandiner

„Még mindig a tegnapi meccs hatása alatt vagyok. Elképesztő élmény volt […]” Sok millió magyar ember kezdhette így csütörtök reggeli élménybeszámolóját – folytatni viszont csak Fekete-Győr András folytatta ekképp –: […] „Szerencsére nem tudta beárnyékolni az estét az sem, hogy a magyar miniszterelnök a legfontosabb magyar meccs előtt és közben inkább a saját öncélú politikai játszmáit játszotta. […] A magyar focit nem lehet tőlünk elvenni, nem lehet kisajátítani, nem lehet a nemzet megosztására használni. A magyar foci a miénk, nem Orbán Viktoré.”

tovább olvasom...

Egy soha el nem készülő szobor terve

2021. 06 25. 11:58

Íme egy szoborterv, ami valószínűleg soha nem fog megvalósulni.

tovább olvasom...

Egy magyar szurkoló levele

2021. 06 25. 11:13

Egy illúzióval kevesebb maradt…

Kint voltam én is Münchenben. Saját tapasztalataim:

Folyamatosan – és nyilván szándékosan, s indokolatlanul – minden helyszínt túlbiztosítottak rendőrökkel. Fenyegető jelenléttel voltak ott mindenhol, annak ellenére, hogy teljesen békésen viselkedett minden magyar. Sok család, kicsi gyerekek is voltak köztünk. Ugyanakkor nem látszott semmi személyes a rendőrökön, illetve látszott, hogy azért teszik amit tesznek, mert utasítják őket. Provokációk sora volt egész nap a városban, főleg a városvezetés (!) részéről. Az „új német zászló” kint volt minden buszon és villamoson. A városházán is ki voltak rakva. Színtiszta, felsővezetői provokáció volt, mert ma, azaz a meccs másnapján, már nem voltak kint!

tovább olvasom...

Nem kezdeményezték a polgármester felfüggesztését

2021. 06 25. 10:37

Visszahelyezték a leváltott ügyvezetőt Nagykanizsán

A testületi ülésen nem kezdeményezték a polgármester felfüggesztését, viszont visszahelyezték korábbi pozíciójába Tar Mihályt.

Június 24-én, a járványhelyzet miatti hosszú szünet után tartottak ismét nyilvános képviselő-testületi ülést Nagykanizsán.

tovább olvasom...

Mark Rutte: Magyarországnak térdre kell ereszkednie

2021. 06 25. 09:39

Nem bír magával a hollandok miniszterelnöke…
Fotó: AFP

A brüsszeli uniós csúcsra érkezve Rutte arról beszélt, ő inkább eltávolítaná Magyarországot az EU-ból.

tovább olvasom...