Szolidaritás a testvérváros, Herszon lakóival

2022. 03 03. 12:02

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a következő írást jelentette meg közösségi oldalán:

tovább olvasom...

A vidéki emberek ereje

2022. 03 03. 10:06

Beszélgetés Nagy Bálint országgyűlési képviselőjelölttel

Nagy Bálint: – A szocliberális kormányzat idején a vidék nem számított.

Dobogós helyen áll országos viszonylatban Zala megye 2-es számú választókerülete a területéhez tartozó települések számát tekintve. Nem csoda, hogy az első három helyet az aprófalvas megyék foglalják el.  Baranya 4-es számú választókerületében (Szigetvár a székhely) 174, Vas megye 3-as számú körzetében (Körmend) 127, míg Zala 2-es számú kerületében (Keszthely) 100 település található, s ezzel a harmadik helyet foglalja el.

tovább olvasom...

Zalalövő újra reflektorfényben

2022. 03 03. 09:45

A római kori Salla városának új részleteit fedezték fel

Eke László (balról) és dr. Redő Ferenc tájékoztatja a sajtó képviselőit.

A római kori Salla városának új részleteit fedezték fel a Göcseji Múzeum régészei – jelentették be szerdán Zalalövőn, az ásatás helyszínén tartott sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Nők a közszférában

2022. 03 03. 09:31

Élénk érdeklődés kísérte az előadásokat.

A közszférában foglalkoztatott nők munkaerőpiaci és esélyegyenlőségi helyzetét javító, WomEn-Puls című, osztrák-magyar interreges projekt március másodikán sorra került rendezvényén több témakörben is hangzottak el előadások.

tovább olvasom...

Visszaesőket ítélt el a Zalaegerszegi Járásbíróság

2022. 03 03. 09:16

Külföldön lopott autókat alkatrészként értékesítettek, több évet kaptak

Többéves börtönbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Járásbíróság két férfit, aki több mint 135 millió forint kárt okozott, miután külföldön autókat lopott, majd Magyarországon azokat részben szétbontotta.

tovább olvasom...

Jávor Benedek napiparancsa

2022. 03 03. 08:25

Ukáz… szélsebesen

Jávor Benedek: A lé a lényeg…
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem mintha bárkinek is hiányzott volna, hosszú hallgatás után a minap megszólalt Jávor Benedek ökohazafi, Budapest Brüsszelbe telepített innovációs és klímaügyi frontembere – bármit jelentsen is ez a szabadidős titulus.

tovább olvasom...

Új termelői piac és tudásközpont nyílt Zalaegerszegen

2022. 03 02. 10:31

Dr. Bognár Lajos gratulált az új beruházáshoz, ami a helyi termékek könnyebb eljutását biztosítja a vásárlókhoz.

A kormány vidékpolitikájának egyik célkitűzése, hogy minden lehetséges eszközzel támogassa a kistermelőket, az értékesítési és a fejlesztési lehetőségeiket. A magyar vidék gerincét és önbecsülését ugyanis hosszú távon a sikeres családi vállalkozások adják – mondta Bognár Lajos Zalaegerszegen, a Helyi termelői és kézműves piac – Göcsej tudásközpont keddi megnyitóján.

tovább olvasom...

Mézeskalács-készítés Pakodon

2022. 03 02. 08:30

A szakkör tagjai…

Magyarország Kormányának és a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzsnek köszönhetően a Nemzeti Művelődési Intézet lehetőséget kapott közel 3000 szakkör támogatására azért, hogy a világjárvány közösségi életet érintő hátrányos hatásait enyhítse.

tovább olvasom...

Bűncselekmény gyanúja merült fel

2022. 03 02. 08:11

Holtan találtak meg egy eltűnt férfit Zalában

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés elkövetése miatt indított eljárást.
Fotó: Zalatáj

Elfogták a feltételezett elkövetőt is, miután kedden holtan találtak meg Zalában egy hónapok óta eltűntként keresett férfit, és halálával kapcsolatban bűncselekmény gyanúja merült fel – közölte a police.hu oldalon a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

tovább olvasom...

A Bundeswehr nem tudja megvédeni Németországot

2022. 03 01. 12:01

Anastasia Biefangot, a Bundeswehr első transgender parancsnokát új bevetési helyére egyszarvúval búcsúztatja az egysége.
Fotó: neokohn

Erre figyelmeztetnek német vezető katonai parancsnokok. Az ukrán válság következtében Scholz kancellár példátlan lépésre szánta el magát. A Bundeswehr még ebben az évben 100 milliárd eurót kap az eddig tudatosan szétzilált hadsereg modernizálására.

tovább olvasom...