MEGHÍVÓ

2021. 08 19. 08:11

Szeretettel hívjuk Önt, kedves családját és ismerőseit

a szabadegyetem nyilvános előadásaira.

tovább olvasom...

A „Nyugat” szégyene…

2021. 08 18. 10:38

Itt az ideje a bocsánatkérésnek!

A tálibok könnyedén futamították meg a fejlett Nyugat által támogatott kormányerőket.
Fotó: MTI/AFP

Egymás után meakulpáznak, szaggatják a ruhájukat, hamut szórnak a fejükre a nyugat-európai vezetők, amiért ezt az afganisztáni „bulit” jól elszúrták (a Szovjetuniónak sem sikerült egykor), hogy elhibázott volt 2015-ben és utána a migránsok nyakló nélküli beengedése.

tovább olvasom...

Eljött a pofaváltás ideje

2021. 08 16. 10:12

Amerre épp a szél fúj

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke, országgyűlési képviselő és Gergely László, a PM aktivistája átadja a párt aktivistái által a 2024-es budapesti olimpiarendezésről szóló népszavazás kiírásához gyűjtött mintegy tízezer aláírást Cseh Katalinnak és Benke Viktornak, a Momentum Mozgalom aktivistáinak a Nyugati téri aluljáróban 2017. február 16-án.
Fotó: MTI/Kovács Attila

A korábban stadionstopozó, nolimpiázó ellenzék viselkedésében újabban markáns változást figyelhetünk meg. Arculatváltásnak is nevezhetném, ám az túlságosan szolid – jobb szó ide a pofaváltás kifejezés. Pofa kell ahhoz, méghozzá vastag bőrrel, ahogy a nemrég még élsportszapuló politikusok most, a magyar sportsikerek farvizén hirtelenjében lelkes nemzeti drukkerekké lettek. Ott domborítanak a sporteseményeken, bajnokokat, olimpikonokat méltatnak. Híveik sem tudnak eligazodni rajtuk. „Stratégiaváltásra kényszerültek – magyarázta lapunknak minap Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. – Arra hajlanak, amerre épp a szél fúj.”

tovább olvasom...

Nagy siker A Pál utcai fiúk

2021. 08 16. 09:24

Díjátadás a Kvártélyházban

Díjakat adtak át az arra érdemeseknek.

Az idei zalaegerszegi nyári szabadtéri színházi szezonban augusztus 14-én, szombaton este játszották utoljára a nagy sikert aratott A Pál utcai fiúk című zenés játékot, melyet Tompa Gábor rendező állított színpadra Kósa Ruben koreográfus segédletével. A Kvártélyházi Színházi Nyarak hagyománya, hogy az évad végén díjakat nyújtanak át a társulat arra érdemes tagjainak. Szombaton az előadást záró tapsrendbe illesztették a ceremóniát, amelyen részt vett Balaicz Zoltán polgármester is.

tovább olvasom...

Zalaegerszeg ismét összefogott

2021. 08 16. 09:06

Több, mint 11 millió forint gyűlt össze.

Idén már 19. alkalommal rendezték meg a zalaegerszegi AquaCityben a hagyományos jótékonysági napot, hiszen a zalai megyeszékhely a segítség, a jótékonyság és az összefogás városa. 2020-ban a program a koronavírus világjárvány miatt elmaradt, de most újra együtt voltak a segíteni akaró emberek, újraépítve kapcsolataikat és a közösségeiket.

tovább olvasom...

Reprezentatív baromság

2021. 08 16. 08:29

– avagy genderendjenek a fenébe!

Karácsony Gergely főpolgármester, az ellenzék miniszterelnökjelölt-jelöltje is támogatja az LMBTQ-propagandát.
Fotó: Magyar Nemzet

A magyarok 66 százaléka szerint helye van az iskolában a szexuális kisebbségekről szóló nevelésnek.

tovább olvasom...

Röszler Dóra országos bajnok

2021. 08 13. 13:14

Röszler Dóra edzőjével, Kámán Ferenccel.

Szűcs Valdó remek olimpiai futásai után ismét egy gátasra büszkék a Zalaszám-ZAC tagjai. Röszler Dóra (16 éves) 100 méteres gátfutásban hatalmas küzdelemben szerezte meg az U18-as országos bajnoki címet a Szekszárdon megrendezett viadalon, eredménye 15.00 mp.

tovább olvasom...

Csatlakozásunk pillanatnyilag hasonlítható a párhuzamosokéra

2021. 08 12. 15:36

Euró: igen vagy nem? Ha igen, mikor?

Gyurcsányné ebbe a klubba kíván minket, ráadásul ógörög módra, ajándékként becipelni.

Hazai globalista körökben egyre növekszik a vágyakozás az euró hazai bevezetése iránt.

Az európai egyesült államokat mint elérendő politikai célt többször hangoztató Gyurcsányné legutóbb meg is ígérte nekünk, leendő miniszterelnökként elintézi, hogy az eurót fizetőeszközként hazánkban is minél előbb bevezessék. Mi sem természetesebb, hiszen Klára asszony tálalásában, hazánk is egyik tartománya lenne a vágyott európai egyesült államoknak (benne hazai globalistáinkkal mint tartományi kormányzósági adminisztrációval).

tovább olvasom...

Zala megyében magas a szociális intézményekben az átoltottság

2021. 08 12. 14:03

Egy nővér beadja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagját egy nőnek a Zalaegerszegi Gondozási Központban 2021. augusztus 12-én.
Fotó: MTI/Varga György

Zala megyében magas a szociális otthonokban a gondozottak és a gondozók átoltottsága, és sokan kérik a harmadik vakcinát is a megye 63 intézményében – közölte a zalai kormánymegbízott csütörtökön az MTI-vel.

tovább olvasom...

Folytatódik az M 76-os kétszer kétsávos gyorsforgalmi út építése

2021. 08 12. 09:25

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) a közbeszerzési közlönyben 2021. augusztus 6-án közzétette az M76-os kétszer kétsávos gyorsforgalmi út Zalaegerszeg és Fenékpuszta közötti szakasz kivitelezési feladataira vonatkozó felhívást.

tovább olvasom...