Kérdések dr. Csidei Irénhez

2022. 04 01. 10:43

Dr. Csidei Irén tényként kezeli a „csalást”, mi viszont csak kérdezünk. Egyelőre…

Dr. Csidei Irén (az ellenzéki koalíció országgyűlési képviselőjelöltje, Zala megye, 1-es számú választókerület, Zalaegerszeg) közösségi oldalán március 31-én tényként jelent meg, hogy a Fidesz már elkezdte a választási csalást.

tovább olvasom...

A választás és tétje

2022. 04 01. 10:29

Magyarország békét akar, nem háborút!
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Soha nem gondoltam arra, hogy valamikor majd, egy országgyűlési választás, s egy népszavazás előtt papírra vetem gondolataimat úgy, hogy nem is vagyok (sőt soha nem voltam), s nem is leszek egyetlen párt tagja sem.

tovább olvasom...

Győzött a józan ész, a normalitás

2022. 03 31. 14:21

Minden vád alól felmentették Paivi Rasanen volt minisztert

Paivi Rasanen az ítélethirdetés után „mély megkönnyebbülésének” adott hangot.
Fotó: CNE

Minden vádpont alól felmentette szerdán a finn bíróság Paivi Rasanen volt finn belügyminisztert, aki a Twitteren bibliai idézeteket osztott meg, amelyek a vád szerint kisebbség elleni gyűlöletkeltésre voltak alkalmasak – jelentette csütörtökön a Catholic News Agency című katolikus hírügynökség.

tovább olvasom...

Jelentősen nőtt a zalai bírósági ügyek száma

2022. 03 31. 14:02


A megnövekedett ügyszám oka büntetőügyekben a több feltárt ügy, polgári ügyeknél elsősorban a családi, kapcsolattartási esetek emelkedése volt.

Az országos átlagot is többszörösen meghaladó mértékben nőtt a zalai bíróságokon tárgyalt és befejezett ügyek száma 2021-ben – közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke csütörtökön Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

A baloldal politikája 112 ezer forinttal növelné a családok márciusi rezsiszámláit

2022. 03 31. 13:48


Kevesebbet kell fűteni! Márki-Zay Péter többször is kijelentette, hogy megszüntetné a rezsicsökkentést.

A baloldal energiapolitikája átlagosan 112 ezer forinttal növelné a magyar családok márciusi rezsiszámláit – írta a Századvég Alapítvány a legfrissebb felmérésének összefoglalójában, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

tovább olvasom...

Levegőből szűrték ki a szabálysértőket az M7-es autópálya zalai szakaszán

2022. 03 31. 13:12

A rendőrök ismét drónnal léptek fel a közlekedési szabályszegések visszaszorítása érdekében.

tovább olvasom...

Megújult a Festetics-kilátó

2022. 03 31. 12:55

Nagy Bálint országgyűlési képviselőjelölt is méltatta a térség népszerű kirándulóhelyét.

Március 30-án átadták a keszthelyi kistérség emblematikus helyszínét, a felújított Festetics-kilátót. A népszerű háromszintes kilátóból gyönyörű körpanoráma tárul a látogató elé, remek kirándulóhely.

tovább olvasom...

Elekes István diplomája

2022. 03 31. 11:39

Elekes István e sorok kíséretében tette fel műszaki-szakoktatói oklevelét közösségi oldalára: „Nem kívánok a közösségi médián keresztül, a politikusi profilom által nagyobb elérést biztosítani a politikai trolloldalaknak, ugyanakkor a teljes átláthatóság mellett teszem le a voksom, ezért közzéteszem a megszerzett végzettségem dokumentumát…”

Nem tudom, hogy Elekes Istvánnak (az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselőjelöltje, Zala megye, 2-es számú választókerület, Keszthely) az önbizalma, a mellébeszélési képessége, vagy az ostobasága nagyobb, valószínűleg – sportkifejezéssel élve – most éppen holtverseny van a három között.

tovább olvasom...

A szolgálat volt a legfontosabb

2022. 03 31. 09:32

Búcsú Horváth Jenőtől

Horváth Jenő neve egybeforrt a Zala Volán MTE-vel.

Ismét gyászol a zalai sporttársadalom: 86. életévében meghalt Horváth Jenő, akinek neve összeforrt a Zala Volán MTE női kosárlabda szakosztályával.

tovább olvasom...

Gyurcsányék: negyvenszer emeltek adót

2022. 03 31. 08:24

Orbánék: nyolcvanszor csökkentették

Ki hisz már Gyurcsány Ferencnek?
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A baloldal negyvenszer emelt adót, a kormány nyolcvanszor csökkentett 2010 óta. Szuperbruttó, ingatlanadó, egészségbiztosítási és nyugdíjbiztosítási járulékok növelése, ÁFA-emelés – csak néhány példa a baloldali kormány több mint 40 adóemelése közül – emlékeztett minap Varga Mihály pénzügyminiszter.

tovább olvasom...