Kutatási projektek aláírása Zalaegerszegen

2022. 04 08. 08:41

Alfons Dintner, Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria Zrt. járműhajtásokért felelős igazgatósági tagja, Palkovics László, Knáb Erzsébet és Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke (b-j) aláírja a programindító nyilatkozatokat az alternatív üzemanyagok fejlesztésével és a szén-dioxid megkötésének módjaival foglalkozó kutatási projektek programindító rendezvényén a zalaegerszegi ZalaZone Járműipari Tesztpálya fogadóépületében 2022. április 7-én.

A nemzetközi elemzések azt mutatják, hogy Magyarország zöld ország, a 2050-es európai karbonsemlegességi célok elérésében jelenleg a 13. helyen áll – közölte Palkovics László csütörtökön Zalaegerszegen, alternatív üzemanyagok fejlesztésével és a szén-dioxid megkötésének módjaival foglalkozó projektek indítása kapcsán.

tovább olvasom...

Drónkutató központot alakítanak ki Zalaegerszegen

2022. 04 08. 08:25

Balaicz Zoltán újabb fontos bejelentést tett.
Fotó: Seres Péter

Drónkutatási és -fejlesztési központot alakítanak ki Zalaegerszegen 20 milliárd forintos beruházással, mintegy 200 munkahelyet teremtve – közölte a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

tovább olvasom...

Megint elk*rták…

2022. 04 07. 09:37

Kiszivárgott a Millenárison elmondott titkos beszéd (1.)

Donáth Anna és Karácsony Gergely azért felment a dobogóra Márki-Zay Péterhez.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Egy borítékot találtunk a postaládánkban. A választás utáni napon. Benne egy pendrive… Mi lehet ezen? – tanakodtunk –, talán egy elkésett kompromittáló anyag valamelyik párt lejáratására?

tovább olvasom...

Gördülékeny volt a szavazás Magyarországon

2022. 04 06. 11:21

Russel Nobile
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A vasárnapi magyar országgyűlési választás és népszavazás gördülékenyen, hatékonyan zajlott – jelentette ki Russell Nobile, a Judicial Watch nevű amerikai konzervatív szervezet képviselője kedden Budapesten.

tovább olvasom...

Zalaegerszeg az élen

2022. 04 06. 11:09

Zalaegerszegen tart a Fidesz-KDNP fölénye.

A 25 megyei jogú város (már Baja és Esztergom is bekerült a körbe) közül Zalaegerszegen szavaztak a legtöbben a Fidesz-KDNP listára április harmadikán.

tovább olvasom...

Elekes István és a tanulságok

2022. 04 06. 10:50

Egy kampány elvarratlan szála

Az eredmény önmagáért beszél.

A kampánynak vége, a választás megtörtént, az eredmények ismertek. Van azonban elvarratlan szál az ellenzéki összefogás mindhárom zalai képviselőjelöltjével kapcsolatban.

tovább olvasom...

A baloldal elvtelen elvtársai

2022. 04 05. 11:18

– avagy Márki-Zay kiközösítése

A kiközösített Márki-Zay Péter. A családjára azért számíthatott…
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Április harmadikán, nem sokkal éjfél előtt eljött az a pillanat, amikor sajnálni kezdtem Márki-Zay Pétert, aki családtagjai körében állt a dobogón a hatalmas választási pofon után. Sajnáltam, pedig nem tartozik a kedvenceim közé, bizonyítja ezt számos cikk.

tovább olvasom...

„Van mire szerénynek lenni!”

2022. 04 05. 11:10

Folytatódhat a nemzetépítő munka

Orbán Viktor: „Van mire szerénynek lenni!”

Hatalmas sikert ért el április harmadikán a Fidesz-KDNP az országgyűlési választáson: sorrendben negyedik alkalommal aratott kétharmados győzelmet (135 képviselői hely a 199-ből).

tovább olvasom...

Elektromos járművek Zalaegerszegnek

2022. 04 01. 14:27

A magyar autóbuszgyártás ismét exportképes

Hosszú idő után ismét van magyarországi autóbuszgyártás négy társaság jóvoltából, amelyek mára nemcsak a hazai igényeket képesek ellátni, de exportképesek, a világpiacon is megállják a helyüket – mondta az innovációs és technológiai miniszter pénteken Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

„Az ilyen baloldali összefogásból nem kérek!”

2022. 04 01. 13:24

Koltai Tibor állta a szavát, nem lép vissza

Z. Kárpát Dániel elhíresült fotójával tartott sajtótájékoztatót Koltai Tibor.

Koltai Tibor ma megtartotta kampányzáró sajtótájékoztatóját. Nem április elsejéhez köthető ugratásról van szó, még akkor sem, ha sokan azt jósolták, hogy – hasonlóan egy korábbi önkormányzati választáshoz – napokkal a voksolás előtt visszalép majd.

tovább olvasom...