Sári Nándor nevét vette fel a kanizsai kajak-kenu klub vízitelepe

2022. 06 13. 11:14

Sári Nándor nevét viseli immár a kajak-kenu vízitelep.

Sári Nándor nevét viseli június 12-től a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub vízitelepe.

tovább olvasom...

Nemzetközi térségi kiállítás és vásár Felsőrajkon

2022. 06 13. 10:58

Palkovics: a kormány támogatja a mikrocégek energetikai költségeit

Palkovics László beszédet mond a nemzetközi térségi kiállítás és vásáron.

A kormány továbbra is támogatja a mikrocégek energetikai költségeit – mondta a technológiai és ipari miniszter június 11-én Felsőrajkon, a nemzetközi térségi kiállítás és vásáron.

tovább olvasom...

A sportok királynőjének szolgálója (1.)

2022. 06 13. 10:38

Szakály István 75 éves lett

Szakály István otthonában, a háttérben Zalaegerszeg belvárosát ábrázoló festmény…

Szakály István 75 éves lett. Háromnegyed évszázad – szép jubileum.  S ebből legalább 60 éve a sport, a zalaegerszegi atlétika szolgálatában.

tovább olvasom...

A zalaegerszegi focicsoda (1.)

2022. 06 13. 09:23

Fél évszázada jutott fel az NB I-be a ZTE

Nézőtérről fényképezte egy szurkoló az NB I-be jutást jelentő gól előtti pillanatot. Vörös lőni készül…
Fotó: archív

1972 június 18-án a budapesti Czabán Samu téren sporttörténeti zalai siker született. Amikor Emsberger Gyula játékvezető lefújta a Fősped Szállítók – ZTE NB I B-s mérkőzést, a zalaegerszegi játékosok boldogan ölelkeztek össze. Matematikailag is biztossá vált, hogy a Szőcs János által irányított csapat felkerült a magyar labdarúgás legmagasabb osztályába. Ötvenkét évvel a Zalaegerszegi Torna Egylet megalakulása után.

tovább olvasom...

Vajda, a kis hamis, mint az ajánlólistája

2022. 06 10. 12:00

A rászoruló ellenzéki erkölcsbajnok

Egy valóban rászoruló ember… Nem a kedvezményekre, hanem az erkölcsi megtisztulásra.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Olvasom, hogy az Országgyűlés költségvetési bizottságának élére kinevezett MSZP-s Vajda Zoltán korábban uniós pénzekkel trükközött; saját cégének igényelt több mint hárommillió forintot egy angoltanfolyam-pályázatra úgy, hogy magát is rátette a listára. Holott előzőleg évekig élt Amerikában és Angliában, felsőfokon beszélte a nyelvet, sőt egy egyetemen angolul oktatott.

tovább olvasom...

„Elemi érdek, hogy minél előbb béke legyen”

2022. 06 10. 09:30

A közszolgálati televízióban beszélt elképzeléseiről Novák Katalin

Az M1 aktuális csatornáján Lánczi Tamás kérdezte Novák Katalin köztársasági elnököt.

Elemi érdek, hogy minél előbb béke legyen és az ukrajnai háború ne eszkalálódjon – mondta Novák Katalin köztársasági elnök az M1 aktuális csatornának nyilatkozva; a csütörtökön sugárzott beszélgetésben azt hangsúlyozta: a Kárpátalján élő magyarok ne csak élhessenek a szülőföldjükön még száz év múlva is, hanem legyen ott valóban magyar élet.

tovább olvasom...

Keller Iván az első új játékos

2022. 06 10. 09:06

Keller Iván már több bajnoki és kupaéremmel rendelkezik.

Ahogy korábban is elhangzott, az új vezetőedző kinevezése után előbb a magyar mag megtalálása jelenti a prioritást az új szezonra a Zalakerámia – ZTE KK-nál. Első nyári igazolásuk Keller Iván, aki az elmúlt két szezont a Szeged együttesében töltötte. A Keller név a magyar kosárlabdázásban jól hangzik, a válogatott centere, Keller Ákos mellett öccse, immár Keller Iván is markáns teljesítményt nyújt évről évre. (A középső Keller testvér, Vidor, a Dávid Kornél nevével fémjelzett kosársuli, a DKKA NB II-es csapatában játszik).

tovább olvasom...

Zala Megye Címere Emlékplakettet kapott Egri Gyula

2022. 06 10. 08:43

Egri Gyulának dr. Pál Attila adta át az elismerést.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közelmúltban nyugállományba vonult igazgatója részére a Zala Megyei Közgyűlés 2022. június 9-i ülésén a katasztrófavédelem területén több évtizeden keresztül hivatástudattal végzett kiemelkedő szakmai és példaértékű munkájáért Zala Megye Címere Emlékplakettet adott át dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

tovább olvasom...

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkájáról is tárgyaltak

2022. 06 10. 08:34

Ülést tartott a Zala Megyei Közgyűlés

Takács Ottó Alajos (balról) szóbeli kiegészítést adott. Mellette (balról) Ruzsics Ferenc, Pácsonyi Imre, Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnökei, dr. Pál Attila és dr. Mester László főjegyző.

2022. június 9-én, csütörtökön tartotta soron következő – idei harmadik – ülését a Zala Megyei Közgyűlés. A testület egyperces néma felállással emlékezett meg elhunyt egykori tagjára (2002-2006), Targuba Árpádra.

tovább olvasom...

Majtényi szelektív emlékezete

2022. 06 09. 13:39

Majtényi László is tagja volt a Demszky-féle maoista körnek.
Fotó: MTI/Mónus Márton

A magyar értelmiség és a közbeszéd hajlamos az állami hazugságokat közösségi hazugságokká transzformálni, az Orbán-rendszer hazugságait is így tesszük magunkévá valamiféle kollektív gyávaságtól vezérelve – magyarázta minap Majtényi László a Klubrádióban.

tovább olvasom...