Falubuszt adtak át Dötkön

2022. 03 01. 08:21

Nincs magyar jövő magyar vidék nélkül

Gaal Gergely (b), Takácsné Martincsevics Veronika (k) és Nagy Bálint, a falugondnoki busz átadóünnepségén.

A magyar jövő elképzelhetetlen a magyar vidék nélkül, a települések és az ott élők megerősítésére szolgál a Magyar Falu Program (MFP) – jelentette ki a Miniszterelnökség helyi szintű és hazai forrásból megvalósuló településfejlesztési programok összehangolásáért és népszerűsítésért felelős miniszteri biztosa hétfőn a Zala megyei Dötkön.

tovább olvasom...

Igazi menekültek

2022. 02 28. 13:33

Rendőrök segítik a Magyarországra érkező ukrajnai menekülteket.
Fotó: police.hu

Az ukrán válság fájdalmas fotóit nézve az ember előtt markánsan kirajzolódik, milyen is egy igazi menekültáradat. Sokatmondó és leleplező a látvány: menekülő asszonyok, apró gyermekek, idős férfiak – a családfő nincs köztük. Hogyan is lenne? Ő otthon maradt harcolni, ellenállni, hogy legyen majd hová visszatérni… Talán. És milyen érdekes, minden menekültnél van irat, igazolvány, efféle, még ha sok helyütt nem is kérik tőlük.

tovább olvasom...

Szeretni bölcsen a hazát

2022. 02 25. 12:19

Márki-Zay Péter magyar katonákat küldene Ukrajnába. Ő az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Szívszorító képsorokra ébredt csütörtökön a világ. Minden remény odalett, hogy az orosz agresszió elkerülhető a szuverén Ukrajnával szemben. Szörnyű, ami történik, szörnyű minden civil haláleset, szörnyű a fenyegetettség. S rettenetes, hogy a kárpátaljai magyarok a szomszéd megyéből fegyverropogást hallanak, a túlélők számára is örök trauma ez. Az is érthető, természetes emberi reflex, hogy az ember szolidaritását fejezi ki a megtámadottakkal szemben. A rászoruló embereken való segítség cselekvő gesztusa pedig kötelező. A Kárpátaljáról érkezőknek vendéghajlékot kell adni.

tovább olvasom...

Egyre több a szabadtéri tűz Zalában

2022. 02 25. 11:31

Aki tüzet észlel, azonnal jelezze!

Február 24-én, csütörtökön négy alkalommal riasztották a zalai tűzoltókat szabadtéri tűzhöz. Bánokszentgyörgyön, a Kossuth út egyik családi házának hátsó udvarában kommunális hulladék égett néhány négyzetméteren délelőtt. A tűz a közeli aljnövényzetre is átterjedt, ám mire a letenyei hivatásos tűzoltók kiérkeztek, a mintegy négyszáz négyzetmétert érintő tűz kialudt.

tovább olvasom...

Egy letűnt rendszer bűnei

2022. 02 25. 10:54

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja

A mai napon emlékezünk arra a több mint 100 millió emberre, akik világszerte (a Szovjetunióban, Kínában, Észak-Koreában, Kubában, Közép- és Kelet Európában, hazánkban Magyarországon, stb.) áldozatául estek a kommunista diktatúráknak, és azokra is, akik szenvedtek, akiket örökre tönkretettek.

tovább olvasom...

Lopakodó tavasz Zalában

2022. 02 25. 10:51

A Magyar Távirati Iroda fotósa a korai tavaszban virágzó bangitát és mandulafát kapott lencsevégre Gyenesdiáson.

tovább olvasom...

„Nem volt értelme böködni az orosz medvét”

2022. 02 25. 09:11

Európa sötét napjai

Nigel Farage nyíltan beszél.
Fotó: original

Nigel Farage, angol euroszkeptikus politikus (Brit Függetlenségi Párt) az alábbiakat mondta tegnap – és teljes mértékben egyetértünk vele. Annyi kiegészítéssel, hogy nekünk az ismét túszul ejtett kétszázezer kárpátaljai magyar sorsa a legaggasztóbb és legfájdalmasabb.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebben a háborúba!

2022. 02 25. 08:15

Orbán Viktor érkezik az uniós csúcsra.
Fotó: MTI/Európai Tanács

Közösen elítéltük Oroszország háborús lépéseit Ukrajnával szemben és egységes szankciók bevezetéséről döntöttünk – mondta Orbán Viktor  péntek hajnalban, a brüsszeli uniós csúcs után, a Facebookon közzétett nyilatkozatában.

tovább olvasom...

„Kurvára nem volt fontos nektek ez az egész”

2022. 02 25. 08:12

Hont András Jakabéknak: elmentek ti a picsába

Már Hont András baloldali publicistának is elege van ebből az ellenzékből.
Fotó: Hont András facebook oldala

Akkor mindenféle kertelés nélkül: elmentek ti a picsába.

tovább olvasom...

Új oltási helyszínek Zalában

2022. 02 24. 11:52

Fotó: MTI/Varga György

Az eddigi oltási akciók sikerére és a koronavírus napjainkban is fennálló jelenlétére tekintettel – az oltási akciónapok keretében oltási helyszínként kijelölt központi oltópontok mellett – február utolsó, és március első hétvégéjén új térségi oltási helyszíneken is biztosítjuk az oltásfelvétel lehetőségével.

tovább olvasom...