Nem értek a focihoz…

2021. 09 30. 08:35

Egyetlen győzelmét eddig Debrecenben szerezte ebben a szezonban a ZTE FC. Jó lenne vasárnap (október 3-án) is 3 pontot jelentő gólörömet látni.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Régóta és többször is hívnak, hogy miért nem foglalkozom újabban a ZTE labdarúgó-csapatával. Ennek több oka van. A legfontosabb: talán rájöttem, hogy nem értek a focihoz.

tovább olvasom...

Átadták a Galamb utcai 100 férőhelyes új parkolót Egerszegen

2021. 09 30. 07:51

Fotók: Seres Péter/Facebook

100 férőhelyes parkoló épült Zalaegerszegen belvárosában, az egykori Galamb utca helyén, ami ezentúl a gépkocsival közlekedők mindennapjait segíti. A Modern Városok Program legújabb eleme 218 millió forintos kormányzati támogatással, állami forrásból valósult meg.

tovább olvasom...

Koltai Tibor újra színre lép (6.)

2021. 09 29. 10:31

„Ha szerepelek az előválasztáson, legitimálom ezt a színjátékot”

Koltai Tibor: – Egy korrekt előválasztási folyamat nem biztos, hogy a remélt eredményeket hozná.
Fotó: Zalatáj

Még az előválasztásnak nevezett ellenzéki bohózat előtt beszélgettünk Koltai Tiborral. Az szinte biztos, hogy Zala megye 1-es számú választókerületében a Fidesz-KDNP jelöltje a jelenlegi képviselő, Vigh László lesz a 2022-es országgyűlési választáson. A Demokratikus Koalíció színeiben nagy valószínűséggel dr. Csidei Irén indul. Beszélgetőpartnerünk, Koltai Tibor független jelöltként méretteti meg magát.

tovább olvasom...

Nyertek, de buktak

2021. 09 29. 10:16

Még nem ért véget a zalaegerszegi társasház kálváriája

Négy éve kezdődött a felújítás, de még senki sem tudja, hogy mikor fejeződik be.

Egy évvel ezelőtt írtunk utoljára egy zalaegerszegi társasház kálváriájáról. Négy évvel ezelőtt kezdte meg T.N. vállalkozó az Átalszegett utca 33-as számú ház felújítását. Nem sokáig tartott a munka, mert a kivitelező egyik napról a másikra levonult a területről.

tovább olvasom...

Nem a nép, hanem a csőcselék hangja

2021. 09 27. 09:49

Schiffer András telitalálata

Schiffer András véleményére érdemes figyelni.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) egyik alapítója (2010-től 2016-ig országgyűlési képviselő, 2018-ban kilépett az LMP-ből) látnoki módon ráérzett a moslékkoalíció megszületésére, s lelépett a napi politika színpadáról. Időnként azonban véleményt nyilvánít, amire érdemes odafigyelni.

tovább olvasom...

A miniszter hazánk hidrogénstratégiáját is említette Zalaegerszegen

2021. 09 27. 08:26

Palkovics: az új technológiák a magyar gazdaságot szolgálják

Palkovics László előadásában ismertette, hogy több, a gazdaság zöldítését szolgáló projekt indult vagy indul.

Az a célunk, hogy a világ ipari termelését meghatározó technológiai trendek Magyarországon ne csak megjelenjenek, a fejlesztés és a gyártás is itt valósuljon meg, hogy mindez a magyar gazdaságot szolgálja – közölte Palkovics László szeptember 24-én Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

A fenntarthatósági szintről is szólt az agrárminiszter Egerszegen

2021. 09 27. 08:08

Nagy István: az agrárium a legnagyobb szövetségese a teremtett világ megőrzésének

Nagy István az öntözés fontosságára is felhívta a figyelmet.
Fotó: MTI/Varga György

Sokszor vádolják a mezőgazdaságot, hogy a fő károsítója a természetnek, de tudatosítani kell, hogy az agrárium és az abban dolgozók a teremtett világ megőrzésének küzdelmében a legnagyobb szövetségesek – jelentette ki az agrárminiszter a zalaegerszegi GreenTech 2021 Zöld Energia és Fenntarthatóság Szakkiállítás, Konferencia keretében.

tovább olvasom...

Új pálya a kerékpározás szerelmeseinek

2021. 09 24. 10:26

Szeptember 23-án, csütörtökön átadták Zalaegerszegen, az Alsóerdőnél a „pump track”, azaz hullámpályát a kerékpározás szerelmeseinek.

tovább olvasom...

Különleges felfedezés Zalaszentgróton

2021. 09 24. 09:59

Példamutató a házaspár törvénytisztelő magatartása

Szeptember 22-én, szerdán egy zalaszentgróti házaspár hívta fel a zalaegerszegi Göcseji Múzeumot, és egy különleges felfedezésről számoltak be. Balázs Gábor és Balázs Dorina nemrég vásárolták meg azt a házat, aminek felújítása során az udvaron egy trezort találtak. Elsősorban zsidó liturgikus tárgyak kerültek elő (két rimon pár, két tóramutató, két tóravért), több apró tárgy, és néhány pár cipő. A liturgikus tárgyak valószínűleg a zalaszentgróti zsinagóga holokauszt idején elrejtett kegytárgyai lehetnek.

tovább olvasom...

GreenTech szakkiállítás és Konferencia Zalaegerszegen

2021. 09 24. 08:49

A kormány célja a gyors átállás az innovatív, zöld, körforgásos gazdaságra

Nagy érdeklődés kísérte a rendezvényt.

A kormány célja, hogy az ország minél gyorsabban átálljon egy innovatív, zöld, digitalizált, a hulladékot is feldolgozni képes körforgásos gazdaságra – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) helyettes államtitkára csütörtökön a zalai megyeszékhelyen.

tovább olvasom...