Kanizsa és Egerszeg…

2022. 05 13. 10:10

Üzenet egykori diákvárosomnak (14.)

A Kanizsa Sörgyár története mozgalmas és különleges. A 100 éves évforduló alkalmára készített kártyanaptár. Aztán hét év múlva, 1999-ben végleg leállt a sörgyártás.
Fotó: kanizsasorgyar.hu

A technikumi kötelező üzemgyakorlatok mellett tanáraink gondoskodtak arról is, hogy megismerjük Nagykanizsa jelentősebb üzemeit. Napjaink sajnálatos eseménye kapcsán azonnal a Tungsramban tett üzemlátogatás ugrik be. Akkor nem a leépítés, a dolgozók elküldése volt napirenden, hanem a fejlesztés.

tovább olvasom...

Kisiklott egy tehervonat Zalaszentmihály-Pacsa állomásnál

2022. 05 13. 08:01

Szünetel a vonatforgalom

Zalaszentmihály-Pacsa állomás…

Kisiklott egy tehervonat három kocsija Zalaszentmihály-Pacsa állomásnál, ezért – bizonytalan ideig – szünetel a vonatforgalom Zalaszentmihály-Pacsa és Felsőrajk között – közölte a Mávinform péntek reggel az MTI-vel.

tovább olvasom...

A tervezettnél magasabb bevételekkel zárta Zalaegerszeg a múlt évet

2022. 05 12. 14:14

10,5 milliárd forint kormányzati támogatással infrastrukturális fejlesztések indulnak

Minden közhatalmi bevétel magasabb lett az elmúlt évben – jelentette be Balaicz Zoltán.

A tervezetthez képest minden közhatalmi bevétel magasabb lett az elmúlt évben Zalaegerszegen – ezzel a megállapítással fogadta el a zárszámadást csütörtökön a zalai megyeszékhely közgyűlése – közölte a testület ülését követő sajtótájékoztatón a polgármester.

tovább olvasom...

Meghívó

2022. 05 12. 09:26

tovább olvasom...

Sorsunk harmadszor lesz német kezekben?

2022. 05 12. 09:23

Vjacseszlav Molotov szovjet külügyminiszter aláírja a paktumot a Kremlben. A megegyezés tulajdonképpen Sztálin és Hitler között történt.
Fotó: archív

Az eltelt 328 év alatt a magánpénz urai alapjában változtatták meg a nyugati világ arculatát. Ettől a dátumtól szokás újkorról beszélni, az eltelt évszázadokat kapitalizmusnak, a magánpénzre alapított birodalmat pedig angolszász birodalomnak nevezni.

tovább olvasom...

570 millió forintból épült a nagykanizsai körforgalom

2022. 05 12. 09:15

Kiemelt beruházásként valósulhatott meg

A körforgalom biztonságos áthaladást tesz lehetővé.

Az idén több mint 1500 kilométer hosszú útszakaszon zajlik felújítás mintegy 300 milliárd forint értékben, túlnyomó részben magyar állami forrásból – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerdán Nagykanizsán.

tovább olvasom...

A pislákoló Tungsram (5.)

2022. 05 12. 09:07

Csődvédelmet kért a cég

Jörg Bauer elnök-vezérigazgató szerint a vállalat vezetése mindent megtesz azért, hogy a csődvédelem alatt egy rentábilis üzleti struktúrára való átállás alapján a vállalatot tovább működtesse.

Csődvédelmet kért a Tungsram, miután egyik banki hitelezője inkasszót nyújtott be a számláira; a társaság a csődvédelemmel a működő- és fizetőképességét akarja megőrizni – közölte a cég szerdán az MTI-vel.

tovább olvasom...

Átvette államfői hivatalát Novák Katalin

2022. 05 11. 10:36

Zalaegerszegi a Sándor-palota hivatalvezetője

Áder János fogadja Novák Katalint a Sándor-palota teraszán 2022. május 10-én.

Május 10-én, kedden átvette köztársasági elnöki hivatalát Novák Katalin. Reggel Áder János leköszönő államfő a Sándor-palota bejáratánál fogadta az új köztársasági elnököt.

tovább olvasom...

Novák Katalin: kiváló szakemberek segítik majd munkámat

2022. 05 09. 13:24

Zalaegerszegi származású lesz a Sándor-palota hivatalvezetője

Novák Katalin Magyarország megválasztott köztársasági elnöke május 10-én lép hivatalba.
Fotó: MTI

Holnapi hivatalba lépésemmel kezdődő köztársasági elnöki szolgálatomat kiváló szakemberek fogják segíteni – mondta el Novák Katalin, Magyarország megválasztott köztársasági elnöke az MTI-nek.

tovább olvasom...

Oncz Pétert választották polgármesterré Zalaszabarban

2022. 05 09. 08:07

Új polgármestere van Zalaszabarnak.

Két független jelölt közül Oncz Pétert választották meg polgármesternek vasárnap Zalaszabarban – tájékoztatta az MTI-t a garabonci közös önkormányzati hivatal jegyzője a helyi választási iroda vezetőjeként.

tovább olvasom...