Timmermans, a takarékos mosónő

2022. 05 05. 09:14

– avagy a Nyugat agybaja

Timmermans, az EU mosóügyi főszakértője.
Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand

Az Oswald Spengler által megjósolt Nyugat alkonya egy idő óta itt van, már a Nyugat agybaja is pusztít, hogy aztán a teljes agónia átvegye a hatalmat.

tovább olvasom...

A pislákoló Tungsram (4.)

2022. 05 04. 09:44

– avagy a „mutyis” rendszerváltás egyik példája

John F. Welch, a GE elnök-vezérigazgatója Göncz Árpád köztársasági elnöknél 1990 tavaszán.
Fotó: A Tungsram Rt. története

Sorozatunk előző részében dr. Boros Imre, az első Orbán-kormány Phare-ügyekért felelős minisztere érdekes részleteket elevenített fel a Tungsram Rt. amerikai tulajdonba kerüléséről. Az 1896-ban, vagyis a millennium évében alapított cég azon kevesek közé tartozott, amelyek a Rákosi- és a Kádár-rendszerben is részvénytársasági formában működtek, ám ez amolyan fából vaskarika megoldás volt.

tovább olvasom...

Mosás helyett agymosás

2022. 05 03. 14:01

Frans Timmermans, a korszakalkotó mosási technológia atyja.
Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand

 

Az Európai Unió klasszikus hülyeséglista-vezető uborkagörbületi ajánlását is túlszárnyalja Frans Timmermans minapi ötlete. „Mosás helyett szellőztessék ki inkább a ruhákat” – javasolta az unió lakóinak a zöldátállásért felelős bizottsági alelnök a környezetvédelmi testület legutóbbi ülésén. Nézete szerint a lakosságnak is ki kell vennie részét az Oroszország elleni fellépésekből.

tovább olvasom...

Nélkülözhetetlen a munkájuk

2022. 05 03. 11:02

Falugondnokok képzése

Május 27-ig tart a falugondnokok képzése.

Mára már a községi önkormányzatok nélkülözhetetlen dolgozói lettek a falugondnokok, akiknek képzése egyre bővülő feladataik miatt igen fontos. Immár második éve a Zala Megyei Önkormányzat irányításával történik mindez.ű

tovább olvasom...

Technikai mulasztás történhetett

2022. 05 02. 14:15

Miért kerülhetett ki videó a Lenti Járásbíróságról?

A Lenti Járásbíróság épülete.

A Zalatáj Kiadó 2022. április 29-én kapott egy levelet, ami a Lenti Járásbíróságon egy tárgyalótermi kamera által rögzített 19 perces videót tartalmaz. Az üzenet szerint ezzel egy súlyos eljárásrendi szabály megsértésére derült fény.

tovább olvasom...

A nagykanizsai Hadházy

2022. 05 02. 08:54

Fericz Jenő a tábláival.

A nagykanizsai Ferincz Jenő úgy látszik megirigyelte Hadházy Ákos országgyűlési képviselő közéleti tevékenységét. Ő nem a Parlamentben mutogat obszcén feliratú molinókat, hanem a nagykanizsai közgyűlésen ad elő önálló műsort.

tovább olvasom...

Béke Nobel-díjat nekik!

2022. 04 29. 12:11

Zelenszkij most éppen az ENSZ alapokmányát védi.
Fotó: elemi.hu

Nem vitás, hogy kik a legnagyobb esélyesei a 2022. évi Béke Nobel-díjnak.

tovább olvasom...

A nagykövetet hiába várták Pethőhenyén

2022. 04 29. 11:10

„Fontos ügyek jöttek közbe”

Deák István György polgármester az M1-nek nyilatkozott a menekültek helyzetéről.

Pethőhenyén nagyon várták április 28-án, csütörtökön Ljubov Nepopot, Ukrajna nagykövet asszonyát, aki az előzetes levélváltás alapján elfogadta a falu polgármesterének meghívását.

tovább olvasom...

Megemlékezés Zalaegerszegen

2022. 04 29. 10:49

Munkavégzés közben hunytak el és sérültek meg

Nyolcvannégy pár lábbeli emlékeztetett…

Április 28-án emlékeznek a munkahelyi balesetben elhunytakra és sérültekre. Ebből az alkalomból Zalaegerszegen, a Dísz téren Héder Miklós, a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója mondott beszédet. Hangsúlyozta, hogy hazánkban a kormány kiemelt figyelmet fordít a munkavégzés biztonságára. Össztársadalmi érdek, hogy csökkenjen a munkahelyi halálesetek, balesetek száma, s ezt csak összefogással lehet elérni.

tovább olvasom...

Egy bolond százat csinál

2022. 04 29. 09:49

 

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház április 29-én, pénteken mutatja be az Egy bolond százat csinál című zenés vígjátékot. A felvételek az április 27-én tartott próbán készültek. A darab Lendvai Zoltán rendezésében kerül színpadra.

tovább olvasom...