Pedagógus is volt, noha nem az volt a hivatása

2022. 03 28. 08:50

Emlékezés Gyulai Gyulára

Nagyszerű edző és ember volt.

Temesváron született 1945-ben,  a család 1947-ben érkezett Zalaegerszegre.

tovább olvasom...

Mire jutnak az energiamágnás oroszokkal?

2022. 03 25. 13:25

A magánpénz után az energiahordozók diktálják a jövőt?

Orosz harcjárművek a krími Armjanszk közelében.
Fotó: MTI/EPA/Stringer

Több mint három évszázados diadalmenet után a végéhez közeledik az angolszász magánpénz-világbirodalom uralma. Korábban a portugálok, spanyolok, hollandok, franciák váltogatták egymást a birodalmi posztokon. Szinte egyikük dominanciája sem élt tovább egy évszázadnál.

tovább olvasom...

Főúri étkezőszalont alakítanak ki a keszthelyi Festetics-kastélyban

2022. 03 25. 12:48

A projektet bemutató találkozó résztvevői.

Helikon Kastélymúzeum tükörtermének felújításával rokokó stílusú étkezőszalont alakítanak ki a keszthelyi Festetics-kastélyban, az egykori gróf-hercegi család ebédlőjének lehető leghitelesebb másaként.

tovább olvasom...

Sportfórum a Megyeházán

2022. 03 25. 12:04

Jobbról Nagy Bálint, Vigh László országgyűlési képviselő, Sárfalvi Péter, sportigazgatásért és sportfejlesztésért felelős helyettes államtitkár és dr. Pál Attila, a megyegyűlés elnöke.

Magyarország Kormánya célul tűzte ki, hogy minden fiatal rendszeresen tudjon sportolni. A sport infrastruktúrájának fejlesztése, valamint világszínvonalú sportesemények rendezése szintén a kiemelt törekvések közé tartozik.

tovább olvasom...

Európa legmodernebb vasútijárműgyára épül meg Nagykanizsán

2022. 03 25. 11:29

1500 embernek biztosít munkahelyet

Palkovics László (j2), Cseresnyés Péter (j), Alexandra Brozová (b) és Robert Spisák (b2) aláírja az együttműködési megállapodást.

Európa legmodernebb vasútijármű-gyártó üzemét építi meg Nagykanizsán a cseh Nymwag, amely közel 1500 embernek biztosít majd munkahelyet – jelentette be pénteken a helyszínen az innovációs és technológiai miniszter.

tovább olvasom...

Új gázüzemű buszokkal bővül Zala megye járműparkja

2022. 03 25. 11:16

Vigh László országgyűlési képviselő beszél a buszok átadásán. A háttérben balról dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója és Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere.

Összesen 164 darab új, sűrített földgázzal (CNG) üzemelő autóbusszal bővül idén a Volánbusz flottája, ebből 39 jármű Zalaegerszegen áll üzembe az ősszel – közölte a közlekedési társaság csütörtökön az MTI-vel.

tovább olvasom...

Elsőként Keszthelyen

2022. 03 25. 10:49

Parcellakövekkel jelzik országszerte a Nemzeti Sírkertbe „sorolt” sírokat

Nagy Bálint és Manninger Jenő a keszthelyi parcellakőnél.

Információs parcellakövekkel jelöli meg a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) az ország azon temetőit, amelyekben a Nemzeti Sírkert részeként védett sírok találhatók, az első jelölőkövet a keszthelyi Szent Miklós-temetőnél helyezték el csütörtökön – tájékoztatta az intézet az MTI-t.

tovább olvasom...

Harcolni akar az ellenzék

2022. 03 25. 10:42

Az Egységben Magyarországért toborzóirodájában (2.)

Tordai Bence, a harcias képviselő, mellékállásban patkány- és féregirtó. Mögötte párttársa, Kocsis-Cake Olivio az orosz gázt is leállítaná.
Fotó: MTI

Sajnos folytatódik az orosz-ukrán háború, s a magyar ellenzéki politikusok harci kedve sem csökken. Márki-Zay Péter öt(vörös)csillagos tábornok mögé egyre több önkéntes sorakozik fel. Hogy a frontra is mennének egyesek, arról nem nyilatkoznak, de mást szívesen küldenének. Folytatjuk sorozatunkat.

tovább olvasom...

Egy kis demográfia…

2022. 03 25. 10:23

…a legdemokratikusabb magyar ellenzék szerint

Ebből talán ki kellene maradnia Márki-Zay Péter feleségének… Tanulja csak az asztalosságot. Szükség lesz rá.
Fotó: 24.hu

Novák Katalinon viccelődött a Márki-Zay-házaspár, szerintük Magyarország első női köztársasági elnöke „nem hűségesen képviseli a női méltóságot, értékeket”.

tovább olvasom...

Magyarországnak országépítő kormánya van

2022. 03 25. 08:44

Semjén Zsolt mondott beszédet.

Magyarországnak országépítő kormánya, a zalai megyeszékhelynek pedig városépítő vezetői és polgárai vannak – mondta a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes március 22-én Zalaegerszegen, a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániatemplom előtt tartott sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...