Ünnep után a pesti „füstös szobák mélyén…”

2021. 10 25. 08:57

Több százezer ember fejezte ki szimpátiáját a kormány iránt.
Fotó: MTI, MTVA

A főnök nem volt elégedett október 23-án este, ezért már nem csak Márki-Zay „Fényevő” Péterrel akart találkozni a „füstös szobák mélyén”, hanem odarendelte a bábszínház teljes társulatát.

tovább olvasom...

Október van, rosszkedvünk hónapja

2021. 10 22. 10:05

1956-ot már néhányszor átírták

A polgári kormány hivatalosan és érzelmileg is forradalom és szabadságharc néven tiszteli azt a dicsőséges 13 napot.
Fotó: MTI

Október van. Túl vagyunk rosszkedvű hónapunk felén. Magunk mögött már az aradi tizenhármak gyászünnepe, s itt van október 23-a, az 56-os forradalom évfordulója.

tovább olvasom...

Zalai polgármesterek találkozója Gellénházán

2021. 10 22. 09:54

Ötmilliárddal támogatja a kormány a Falusi Civil Alap tartaléklistás pályázatait

A találkozó résztvevői.

A kormány a Magyar Falu Program keretében meghirdetett Falusi Civil Alap tartaléklistás pályázataira 5 milliárd forint forrást biztosított, melyből 1428 civil szervezet tevékenységét tudják támogatni – közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön a Zala megyei Gellénházán, a program polgármesteri találkozóját és fórumát követő sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Ármánykodás Brüsszel „füstös irodáiban”

2021. 10 22. 09:46

Célkeresztben Magyarország

És Herr Vekker megszólalt: Ébresztő Európa! Ébresztő világ!
Fotó: Zalatáj

Ülnek a brüsszeli irodákban a Soros György által hizlalt bürokraták, s gondban vannak. Aggasztó hírek érkeznek Magyarországról.

tovább olvasom...

Kórozs Lajos és a telihold

2021. 10 21. 09:04

Korunk polihisztora, Kórozs Lajos. Egy a gond csak vele: a memóriája szelektív. Nem emlékszik arra, hogy pártja mit művelt a nyugdíjasokkal 2010 előtt…
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az MSZP szerint a nyugdíjrendszernek nem feladata a rendkívül magas fizetések befogadása, vagyis kirívóan magas és kirívóan alacsony nyugdíjakat sem szabad megengedni Magyarországon – mondta az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdán, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Kanizsa és Egerszeg…

2021. 10 21. 08:54

Üzenet egykori diákvárosomnak (7.)

Az egykori távolsági buszmegálló Nagykanizsán. Itt került sor arra a bizonyos Arany János ihlette szóváltásra.
Fotó: Fortepan/MHSZ

Most is szeretek Nagykanizsa belvárosában sétálgatni. Diákkoromban ez az érzés talán még erősebb volt. Mert kétségtelen, hogy a polgári miliő itt még mindig jobban tetten érhető, mint Zalaegerszegen. De ez csak a háttér, az építészeti emlék, mert a tartalom már megváltozott. Sajnos. Bárcsak párhuzamosan fejlődne a két város. A megye is nyerne vele.

tovább olvasom...

Erzsébet segélykiáltása

2021. 10 21. 08:34

Egy „ütőképes” vezetői trió. Karácsony Gergely főpolgármester két oldalán két helyettese a sokból. Tüttő Kata (balról) és a panaszkodó Gy. Németh Erzsébet.
Fotó: MTI/Mónus Márton

A Biodóm-beruházás befejezéséért cserébe átadná az államnak az épület és a telek tulajdonjogát a fővárosi önkormányzat.

tovább olvasom...

A globalista kígyó elérte saját farkát

2021. 10 20. 09:47

Megrogyasztotta Amerikát a dollár

Tálib vezetők a kabuli repülőtéren. Az amerikai haderő afganisztáni egységei úgy csuklottak össze, mint az a bizonyos colstok.
Fotó: Wakil Kohsar/AFP

Elsőként arra kell feleletet adni, hogy mik a jelei Amerika, az Egyesült Államok megrogyásának. Kell-e alaposabb indokolás, mint ami levezethető a közelmúltban végrehajtott afganisztáni kivonulásból? Ez következik abból az általános társadalmi dekadenciából, amit ma nap mint nap tapasztalhatunk, a tradicionális emberi értékek megtagadásából és ezek pusztító ideológiákra épülő helyettesítésének gyakorlatából – így az eutanázia és az abortusz szélsőséges értelmezése, a fordított fajgyűlölet.

tovább olvasom...

Nagy jelentőségű bejelentés Keszthelyen

2021. 10 20. 08:28

 

Dr. Udvardy György beszélt a fejlesztésről.

Nemcsak a Ranolder János Római Katolikus Iskolának, hanem Keszthelynek is fontos az a beruházás, amiről dr. Udvardy György  veszprémi érsek nyilatkozott október 19-én a Balaton-parti városban. Ennek megvalósulását egy kormánydöntés 2,3 milliárd forint támogatással biztosítja.

tovább olvasom...

Megküzdöttek a túlélésért…

2021. 10 19. 09:49

A „Göcsej Harci Túra” eredményhirdetése Egerszegen

A győztes csapat tagjai: Vörös Gábor, Somkerti Patrik, Farkas Benjámin és Varga Csongor.

Megküzdöttek a túlélésért a „Göcsej Harci Túra” győztesei. A zalaegerszegi Ganz Ábrahám Technikum 1-es csapata az országos versenyen képviselheti Zala megyét.

tovább olvasom...