Győzött a józan ész, a normalitás

2022. 03 31. 14:21

Minden vád alól felmentették Paivi Rasanen volt minisztert

Paivi Rasanen az ítélethirdetés után „mély megkönnyebbülésének” adott hangot.
Fotó: CNE

Minden vádpont alól felmentette szerdán a finn bíróság Paivi Rasanen volt finn belügyminisztert, aki a Twitteren bibliai idézeteket osztott meg, amelyek a vád szerint kisebbség elleni gyűlöletkeltésre voltak alkalmasak – jelentette csütörtökön a Catholic News Agency című katolikus hírügynökség.

tovább olvasom...

Jelentősen nőtt a zalai bírósági ügyek száma

2022. 03 31. 14:02


A megnövekedett ügyszám oka büntetőügyekben a több feltárt ügy, polgári ügyeknél elsősorban a családi, kapcsolattartási esetek emelkedése volt.

Az országos átlagot is többszörösen meghaladó mértékben nőtt a zalai bíróságokon tárgyalt és befejezett ügyek száma 2021-ben – közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke csütörtökön Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

A baloldal politikája 112 ezer forinttal növelné a családok márciusi rezsiszámláit

2022. 03 31. 13:48


Kevesebbet kell fűteni! Márki-Zay Péter többször is kijelentette, hogy megszüntetné a rezsicsökkentést.

A baloldal energiapolitikája átlagosan 112 ezer forinttal növelné a magyar családok márciusi rezsiszámláit – írta a Századvég Alapítvány a legfrissebb felmérésének összefoglalójában, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

tovább olvasom...

Levegőből szűrték ki a szabálysértőket az M7-es autópálya zalai szakaszán

2022. 03 31. 13:12

A rendőrök ismét drónnal léptek fel a közlekedési szabályszegések visszaszorítása érdekében.

tovább olvasom...

Megújult a Festetics-kilátó

2022. 03 31. 12:55

Nagy Bálint országgyűlési képviselőjelölt is méltatta a térség népszerű kirándulóhelyét.

Március 30-án átadták a keszthelyi kistérség emblematikus helyszínét, a felújított Festetics-kilátót. A népszerű háromszintes kilátóból gyönyörű körpanoráma tárul a látogató elé, remek kirándulóhely.

tovább olvasom...

Elekes István diplomája

2022. 03 31. 11:39

Elekes István e sorok kíséretében tette fel műszaki-szakoktatói oklevelét közösségi oldalára: „Nem kívánok a közösségi médián keresztül, a politikusi profilom által nagyobb elérést biztosítani a politikai trolloldalaknak, ugyanakkor a teljes átláthatóság mellett teszem le a voksom, ezért közzéteszem a megszerzett végzettségem dokumentumát…”

Nem tudom, hogy Elekes Istvánnak (az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselőjelöltje, Zala megye, 2-es számú választókerület, Keszthely) az önbizalma, a mellébeszélési képessége, vagy az ostobasága nagyobb, valószínűleg – sportkifejezéssel élve – most éppen holtverseny van a három között.

tovább olvasom...

A szolgálat volt a legfontosabb

2022. 03 31. 09:32

Búcsú Horváth Jenőtől

Horváth Jenő neve egybeforrt a Zala Volán MTE-vel.

Ismét gyászol a zalai sporttársadalom: 86. életévében meghalt Horváth Jenő, akinek neve összeforrt a Zala Volán MTE női kosárlabda szakosztályával.

tovább olvasom...

Gyurcsányék: negyvenszer emeltek adót

2022. 03 31. 08:24

Orbánék: nyolcvanszor csökkentették

Ki hisz már Gyurcsány Ferencnek?
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A baloldal negyvenszer emelt adót, a kormány nyolcvanszor csökkentett 2010 óta. Szuperbruttó, ingatlanadó, egészségbiztosítási és nyugdíjbiztosítási járulékok növelése, ÁFA-emelés – csak néhány példa a baloldali kormány több mint 40 adóemelése közül – emlékeztett minap Varga Mihály pénzügyminiszter.

tovább olvasom...

„Gyere, öljük meg!”

2022. 03 30. 11:15

Több ember elleni gyilkossági kísérlet miatt emeltek vádat két keszthelyi férfi ellen

Vádat emelt a Zala Megyei Főügyészség.
Fotó: Zalatáj

Több ember ellen elkövetett emberölési kísérlet miatt emeltek vádat két keszthelyi férfi ellen, akik tavaly nyáron megfenyegették és megkéselték egy brigád több tagját is – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

tovább olvasom...

Letenye biztonságáról is szól

2022. 03 30. 11:00

A helyi közösségeket erősítik az alapszolgáltatási központok

Fülöp Attila és Cseresnyés Péter letenyei időseket is felkeresett.
Fotó: Facebook

Az országban 368 helyen és településen épül vagy újul meg a Széchenyi 2020 program keretéből szociális alapszolgáltatási központ, amelyek szerepe mindenütt az, hogy megerősítsék a helyi közösséget – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára kedden Letenyén.

tovább olvasom...