Ne hagyja az utolsó pillanatra okmányai megújítását!

2022. 05 31. 10:37

Szombaton és vasárnap is nyitva vannak a kormányablakok

A zalaegerszegi kormányablak a Kossuth utca 17-19. szám alatt.

Már csak június 30-áig érvényesek a magyar hatóság által kiállított, a járvány miatti veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok, így a személyi igazolványok, jogosítványok, útlevelek, forgalmi engedélyek, de a közgyógyellátási igazolványok, valamint a parkolási igazolványok is. Az okmányok érvényessége kulcskérdés, hiszen érvényes dokumentumok nélkül a határidő lejártát követően fontos, mindennapi teendők sem intézhetőek el.

tovább olvasom...

Orbán: megvédtük a rezsicsökkentést

2022. 05 31. 09:08

Orbán Viktor: – „A leghajmeresztőbb ötletet sikerült kivédeni”.

Megvédtük a rezsicsökkentést, sikerült visszaverni az Európai Bizottságnak azt a javaslatát, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfő éjjel Brüsszelben, az európai uniós csúcstalálkozó első napját követően.

tovább olvasom...

Osztrák, ne reklamálj!

2022. 05 30. 11:20

Kinek mit intézett a kormánya…

Üzemanyag-tankolópisztolyok egy üzemanyagtöltő állomáson.
Fotó: MTVA/ Faludi Imre

Két osztrák autóklub is reagált az Orbán-kormánynak arra a döntésére, hogy május 27-től csak magyar rendszámú autók tankolhatnak idehaza hatósági áras üzemanyagot. Szerintük – írja a Die Presse – „a nem magyar autósokat diszkrimináció éri, Magyarország uniós jogot sért”.

tovább olvasom...

Történelmi lecke horvát „fiúknak”

2022. 05 30. 08:45

Fiume…
Fotó: Balázs D. Attila gyűjteménye

 

Mikor fordul egy nép kórjóslata aggasztóra? – kérdezi Németh László Kiforgatnak a múltunkból című, 1939-es írásában. A válasza: amikor a múltját elveszíti. Hát el lehet a múltat is veszíteni? – folytatja a költői kérdést. Nem őrzi meg azt az írott emlékezet: a történelem? Valamit megőriz – válaszolja –, csakhogy adatokat nagyon sokféleképpen lehet csoportosítani és értelmezni, s egy néphez is „sok múlt fabrikálható – de csak egy az, amelyik hozzátartozik; amelyikből ösztönzést, tanulságot és lelket meríthet. Jaj neki, ha ebből kiforgatják.”

tovább olvasom...

Zalai atlétaedzők kitüntetése

2022. 05 30. 08:33

Balról: Csarankó József, Laczkó László és Csikós József.

A Magyar Atlétikai Szövetség három zalai edző munkáját ismerte el a napokban. A Magyar Atlétikáért kitüntetés bronz fokozatát kapta Csarankó László (Zalaegerszegi Atlétikai Club), Csikós József (Keszthelyi VDSE) és Laczkó László (Zalaegerszegi Atlétikai Club).

tovább olvasom...

Miért volt ennyire érdekes Berki Krisztián, mitől az a halála és a temetése?

2022. 05 27. 13:10

 

„Semmiben sem volt igazán különleges… Érdekes, hogy viszonylag hosszú ideig tudta a médiafigyelmet magára irányítani…”
Fotó: Mandiner

Berki egy dologban emelkedett ki a bulvár perchősök köréből Guld Ádám médiakutató szerint: rendszeresen hozta a botrányos sztorikat, s azok minden válfaját, így megbízható ismertsége, saját márkája épült ki a folyamatos médiajelenlétnek köszönhetően. Ráadásul korántsem csak alacsony végzettségű, szegény emberek nézték, sőt.

tovább olvasom...

A „bagoly mondja verébnek” is enyhe kifejezés

2022. 05 27. 10:50

Soros György szenilitása és aljassága már-már Joe Bidenével vetekszik

Soros György úgy érzi, hogy van erkölcsi alapja kategórikus kijelentéseket tenni mással kapcsolatban.
Fotó: Fabrice Coffrini / AFP

Soros György, a milliárdos tőzsdespekuláns bár általában „be szokta tartani saját szabályát, hogy nem beszél nyilvánosság előtt Orbán Viktorról”, a davosi fórumon mégis kivételt tett.

tovább olvasom...

Sajtóközlemény

2022. 05 27. 10:14

tovább olvasom...

Közel nyolcszáz álláskeresőnek segített a zalai foglalkoztatási paktum

2022. 05 27. 08:58

Pácsonyi Imre részletesen ismertette a paktum eredményeit.

Öt év alatt közel 800 álláskeresőnek segített a Zala Megyei Önkormányzat vezetésével több mint 1,1 milliárd forintból megvalósult zalai innovatív foglalkoztatási paktum.

tovább olvasom...

Falu és tanyagondnoki képzés

2022. 05 27. 08:29

A Zala Megyei Önkormányzat szervezi

Vezetéstechnikai gyakorlaton vettek részt a hallgatók.

A negyedik hete tartó, elméleti és gyakorlati képzés keretében csütörtökön vezetéstechnikai gyakorlaton vettek részt a hallgatók. A tréninget Pummer Csaba r. alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának alosztályvezetője tartotta.

tovább olvasom...