A bolhának köhögési rohama van

2022. 04 13. 10:48

A Momentum nem lesz ott az alakuló ülésen. Óriási csapást mért a Fidesz-KDNP-re
Fotó: 24.hu/Házsár Tamás

Napok óta rémálmaim vannak, felriadok, nem tudok visszaaludni. Folyik a víz rólam. Ha sikerül is elszenderedni, látom az új Országgyűlés alakuló ülését, az üresen kongó termet, ahonnan hiányoznak a Momentum képviselői: Fekete-Győr András, Tompos Márton, Lőcsei Lajos, Gelencsér Ferenc, Sebők Éva, Bedő Dávid, Hadházy Ákos, Hajnal Miklós, Orosz Anna, Szabó Szabolcs és Tóth Endre. Tizenegy jóember a 199-ből.

tovább olvasom...

Hétfőtől részleges gyárleállás a Tungsramnál

2022. 04 11. 08:56

Nagykanizsán a LED-terület az érintett

A Tungsram kanizsai gyára.
Fotó: www.google.com

Hétfőtől részleges gyárleállások miatt szabadságra küldik a Tungsram érintett dolgozóit, mert a céget megoldhatatlan helyzet elé állították a gazdasági körülmények – írta a Zalai Hírlap szombati száma a társaság elnök-vezérigazgatójának tájékoztatására hivatkozva.

tovább olvasom...

„Legyetek Gyurcsányok!”

2022. 04 11. 08:45

A megoldás egyszerű: még több Gyurcsány kell…
Fotó: Mandiner.hu

Április 9-én a választási eredményeket értékelve politikai tanácskozást tartott Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. Kihangsúlyozta: amíg van esély megfordítani a történelem kerekét, addig küzdeni kell.

tovább olvasom...

Soproni aranyérem Isztambulban

2022. 04 11. 08:27

– a női kosárlabda Euroligában

Sporttörténeti sikert ért el a Sopron Basket.
Fotó: fiba.basketball

A Sopron Basket első magyar csapatként megnyerte a női kosárlabda Euroligát, mivel az isztambuli négyes döntő vasárnapi fináléjában, végig vezetve, 60-55-re legyőzte a házigazda Fenerbahcét.

tovább olvasom...

Hogyan lesz a romából cigány?

2022. 04 08. 13:28

Nem előválasztást, hanem választást kell nyerni

Márki-Zay Péter Lakatos Béla romaügyi szakértővel. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje előbb sértegette a cigányokat, aztán békülni akart.
Fotó: Mandiner

Ha a Zalatáj cikkeiben cigánynak nevezte a cigányokat, a kényes és abszolút európai zalai szocliberális bölcsek rasszizmust kiáltottak. (Szerencsére odáig nem jutottak el, hogy a cigányzene romazene, a cigánymeggy romameggy, a cigányút romaút legyen.)

tovább olvasom...

Kérdések a sportriportereknek

2022. 04 08. 11:15

Néhány riporter szerint itt éppen búbolás történik.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

No, kedves meccsközvetítők, tennék fel néhány kérdést nektek. Megtisztelnétek a válaszokkal! Előre is köszönöm.

tovább olvasom...

Kár lenne harmadszor is a németeket követni

2022. 04 08. 10:57

A magánpénz proxy háborúi

Tüntetés Kijevben, 2014-ben. Ukrajna pénzbirodalmi segédlettel lépett le a demokratikusan választott útról egy jól szervezett puccsal.
Fotó: Europress/Getty

A magánpénzek világgazdasági méretű használata a brit magántulajdonú Bank of England 1694-es alapításával vette kezdetét. A szerepet 1913-tól fokozatosan az amerikai – szintén magánbankrendszerként működő – Federal Reserve System (Fed) vette át. Hatóköre mára az európai „közös” pénzre, az euróra is kiterjedt. Ezen központi bankok tényleges tulajdonosi körei máig rejtve maradtak.

tovább olvasom...

Zalalövő: 70 százalék fölött!

2022. 04 08. 10:15

Zalalövőn kimagasló eredmény született.

A megyei jogú városokban a Fidesz-KDNP listára leadott szavazatok alapján kialakult sorrendet április 6-án közöltük.

tovább olvasom...

Kutatási projektek aláírása Zalaegerszegen

2022. 04 08. 08:41

Alfons Dintner, Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria Zrt. járműhajtásokért felelős igazgatósági tagja, Palkovics László, Knáb Erzsébet és Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke (b-j) aláírja a programindító nyilatkozatokat az alternatív üzemanyagok fejlesztésével és a szén-dioxid megkötésének módjaival foglalkozó kutatási projektek programindító rendezvényén a zalaegerszegi ZalaZone Járműipari Tesztpálya fogadóépületében 2022. április 7-én.

A nemzetközi elemzések azt mutatják, hogy Magyarország zöld ország, a 2050-es európai karbonsemlegességi célok elérésében jelenleg a 13. helyen áll – közölte Palkovics László csütörtökön Zalaegerszegen, alternatív üzemanyagok fejlesztésével és a szén-dioxid megkötésének módjaival foglalkozó projektek indítása kapcsán.

tovább olvasom...

Drónkutató központot alakítanak ki Zalaegerszegen

2022. 04 08. 08:25

Balaicz Zoltán újabb fontos bejelentést tett.
Fotó: Seres Péter

Drónkutatási és -fejlesztési központot alakítanak ki Zalaegerszegen 20 milliárd forintos beruházással, mintegy 200 munkahelyet teremtve – közölte a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

tovább olvasom...