Zala Megye Címere Emlékplakettet kapott Egri Gyula

2022. 06 10. 08:43

Egri Gyulának dr. Pál Attila adta át az elismerést.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közelmúltban nyugállományba vonult igazgatója részére a Zala Megyei Közgyűlés 2022. június 9-i ülésén a katasztrófavédelem területén több évtizeden keresztül hivatástudattal végzett kiemelkedő szakmai és példaértékű munkájáért Zala Megye Címere Emlékplakettet adott át dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

tovább olvasom...

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkájáról is tárgyaltak

2022. 06 10. 08:34

Ülést tartott a Zala Megyei Közgyűlés

Takács Ottó Alajos (balról) szóbeli kiegészítést adott. Mellette (balról) Ruzsics Ferenc, Pácsonyi Imre, Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnökei, dr. Pál Attila és dr. Mester László főjegyző.

2022. június 9-én, csütörtökön tartotta soron következő – idei harmadik – ülését a Zala Megyei Közgyűlés. A testület egyperces néma felállással emlékezett meg elhunyt egykori tagjára (2002-2006), Targuba Árpádra.

tovább olvasom...

Majtényi szelektív emlékezete

2022. 06 09. 13:39

Majtényi László is tagja volt a Demszky-féle maoista körnek.
Fotó: MTI/Mónus Márton

A magyar értelmiség és a közbeszéd hajlamos az állami hazugságokat közösségi hazugságokká transzformálni, az Orbán-rendszer hazugságait is így tesszük magunkévá valamiféle kollektív gyávaságtól vezérelve – magyarázta minap Majtényi László a Klubrádióban.

tovább olvasom...

Segédanyag a mai európai helyzet megértéséhez

2022. 06 08. 10:03

A segédanyagot a leendő történész hallgatóknak ajánljuk, ha lesz jövő. És sör…

Egy német bemegy egy bárba, és sört rendel. A csapos azt mondja neki:

– 100 euró.

tovább olvasom...

A plébánia mellett is árultak drogot

2022. 06 08. 09:48

Immár jogerős a döntés.
Fotó: Zalatáj

A Zalaegerszegi Törvényszék másodfokon eljáró tanácsa jogerős döntést hozott azzal a férfivel szemben, aki a párjával együtt több mint egy éven keresztül úgynevezett herbál értékesítéséből biztosította a megélhetésüket.

tovább olvasom...

„Nagyon motivált vagyok!”

2022. 06 03. 13:18

Balról: Bencze Tamás, Sebastjan Krasovec és Baki Gergely.

Sajtótájékoztatón mutatták be a Zalakerámia ZTE KK új vezetőedzőjét, a szlovén Sebastjan Krasovecet, aki négy oroszlányi év után döntött a váltás mellett.

tovább olvasom...

Az el nem évülő fájdalom

2022. 06 03. 08:28

A Nagy-Magyarország emlékmű Nagykanizsán.

1920. június 4-én, a versaillesi Kis-Trianon kastélyban aláírták azt a békeszerződésnek titulált diktátumot, amely végérvényesen megpecsételte a háborúból vesztesen kikerülő Magyarország sorsát. Az ország elveszítette területének kétharmadát és lakosságának több mint felét.

tovább olvasom...

Ma reggel még nem működött a fénysorompó

2022. 06 03. 07:54

Még dolgoznak a hiba elhárításán.
Fotó: Zalatáj

Június 2-án írtunk arról, hogy a Zalaegerszeg-Sümeg közötti út Zalaszentivánon áthaladó szakaszán nem működik a vasúti fénysorompó.

tovább olvasom...

Bántalmazó szociális gondozó ellen emeltek vádat Zalában

2022. 06 02. 13:44

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség bántalmazás bűntette miatt emelt vádat.
Fotó: Zalatáj

Közfeladatot ellátó személyként elkövetett bántalmazás miatt emeltek vádat egy 22 éves gondozó ellen, aki Zalaegerszegen többször megütött és megrúgott egy gondozottat – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

tovább olvasom...

Ha mertünk volna kicsik maradni

2022. 06 02. 10:58

Szent-Iványi, a szakértő…

Szent-Iványi István visszanyöszörög a politikai elfekvőből.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Határozottan bosszantja a hazai ellenzéket Orbán Viktor Brüsszelben aratott olajembargós sikere. Némelyikük még a politikai elfekvőből is visszanyöszörög, csak hogy bagatellizálja a magyar bravúr mértékét. Szent-Iványi István, az SZDSZ egykori külügyi államtitkára a Hírklikk.hu-n mondta meg a frankót. Szerinte miközben most mindenki elégedett lehet, győztesnek senki sem hiheti magát. Azt ugyanis még nem tudni, hogy a Magyarországnak, Csehországnak és Szlovákiának szóló engedmény meddig tart.

tovább olvasom...