D’Mitrik Trice az első légiós

2022. 06 22. 09:21

A lengyel bajnoktól érkezik az új légiós.

A magyar játékosok leigazolásával párhuzamosan a Zalakerámia ZTE KK menedzsmentje és szakmai stábja a külföldi kosárlabdázók kiválasztásán is dolgozik. Ennek eredményeként az irányító posztra D’Mitrik Trice személyében találta meg a klub első új légiósát a következő szezonra.

tovább olvasom...

Polgármestert és képviselőt választanak vasárnap Keszthelyen

2022. 06 22. 08:39

Manninger Jenő gyakorlatilag már polgármester…

Lemondás miatt új polgármestert, haláleset miatt pedig önkormányzati képviselőt is választanak vasárnap Keszthelyen.

tovább olvasom...

Végre dolgozni kellene!

2022. 06 22. 08:22

Üzenet Karácsony Gergelynek, Budapest impotens főpolgármesterének

Karácsony Gergely alkalmatlan a főváros vezetésére. S még sok másra is.
Fotó: hirado.hu

Nem családbővítési képességét kétségbe vonva, inkább (fő)városvezetési tehetségét megkérdőjelezve arra vagyok kíváncsi, hogy ennek az alapvetően gyönyörű városnak a lakossága meddig tűri még a szerencsétlenkedését.

tovább olvasom...

A falon át akartak bemenni egy zalaegerszegi áruházba

2022. 06 21. 13:42

Hamar nyomára akadt a rendőrség a két férfinek.
Fotó: Zalatáj

Elfogtak két fiatalt, aki a falat takaró fémlemezek felfeszítésével akart bejutni egy zalaegerszegi áruházba, hogy ellopja egy széf tartalmát – közölte a police.hu oldalon a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

tovább olvasom...

Kéksisakosok idegi alapon

2022. 06 21. 13:25

Holland ENSZ-katonák Ratko Mladics ezredessel Srebrenicában, 1995. július 15-én
Forrás: Twitter/Wild.rooster.com

Bocsánatot kért a holland miniszterelnök azon honfitársaitól, akik a boszniai Srebrenicában történt népirtás idején az ENSZ kötelékében teljesítettek békefenntartó szolgálatot, ám a holland kormány utóbb nem állt ki kellőképp mellettük. Mark Rutte közölte: az 1995-ös tragédiáért a szerbek, nem pedig a hollandok a felelősek. Ismeretes, Ratko Mladics elállatiasodott katonái 8300 bosnyák férfit és fiút gyilkoltak le, miközben az ott ténfergő holland kéksisakosok csak néztek, mint a moziban.

tovább olvasom...

Egy nagykanizsai autómosó parkolójában buktak le

2022. 06 21. 13:04

Több mint két kiló kábítószert szállítottak egy luxusautóban

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

Kábítószer-kereskedelem miatt vádat emeltek három férfi ellen, miután egyikük luxusterepjárójában több mint két kilogramm drogot találtak – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: válságálló közigazgatásra van szükség

2022. 06 21. 11:36

Dr. Sifter Rózsa Orbán Viktor miniszterelnökkel és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel.

Átadta a kinevezési okiratot a fővárosi és a megyei kormánymegbízottaknak Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban, a kormánymegbízottak ezután letették hivatali esküjüket – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

tovább olvasom...

Novák Katalin a béke mellett állt ki Rigában

2022. 06 21. 11:24

Novák Katalin magyar (b2) és Rumen Radev bolgár köztársasági elnök (j) tárgyal a Three Seas Summit (Három Tenger Kezdeményezés) csúcstalálkozón Rigában, az ATTA Centerben 2022. június 20-án. Mellettük Altusz Kristóf, a Sándor-palota diplomáciai igazgatója (b) és Ekler Gergely, a Sándor-palota hivatalvezetője (b3).
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az ukrajnai béke és Magyarország érdekei mellett állt ki Novák Katalin köztársasági elnök a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozóján hétfőn Rigában.

tovább olvasom...

A nemzetközi magánpénz-birodalom régóta folytat proxy-háborúkat

2022. 06 21. 07:49

Nem a mi háborúnk (3.)

Egy 1914 körüli képeslap Ferenc József (jobbról) és II. Vilmos német császár közös portréjával.

A nemzetközi magánpénz-birodalom legfontosabb jellemzője a rejtőzködés. Akik létezésüket felvetették, végleg kiírták magukat a kanonizált véleményformálók táborából. A magánpénz birodalma is különbözik minden korábbi birodalmi szerveződéstől. Korábban az ilyen szerveződések mindig egy nép vagy népcsoport bázisáról indultak el hódító útjukra. A Római Birodalom központi népe a latin, Attiláé a hunok, Dzsingisz kán birodalmáé a mongolok voltak. Mind a nagy birodalmaknak, de a királyságoknak is közös jellemzője volt, hogy a pénzt, a pénzforgalmat a hatalom (uralkodó) tartotta szorosan a kezében, annak hasznai (re­gálék) is az uralkodót illették.

tovább olvasom...

Gurmai-humor és Jakab-futárszolgálat

2022. 06 20. 10:31

Gurmai Zita csak a riporter elől fut el. A magyar egészségügy „reformját” bátran vállalná elvtársaival.
Képernyőfotó: YouTube

Jól el van látva a magyar ellenzék humoristákkal és udvari bohócokkal. Utóbbira talán a legjobb példa a „parizeus” Jakab Péter, aki – miután gyakorlatilag feloszlatta a Jobbikot – szántó-vető-arató földművessé változott (a Parlamentben felmutatott krumpliszsák már utalt ezen a téren is kiváló képességeire), az utóbbi napokban pedig ételfutárként csillogtatja nem mindennapi tehetségét.

tovább olvasom...