Ki is ez a Márki-Zay Péter? (5.)

2021. 12 15. 08:18

Az „amerikai álom” Magyarországon válik valóra?

Márki-Zay Péter Zalaegerszegen is kampányolt. Dr. Csidei Irénnel, Zala megye 1.sz. választókerületének ellenzéki képviselőjelöltjével december 10-én tartottak fórumot az Európa téren.
Fotó: Facebook

A Pesti TV folytatja igen népszerű sorozatát, amit a PestiSrácok.hu oknyomozó portálon Kik vagytok ti? Külföldiek a magyar politikai életben címmel indítottak el, még 2018-ban. Az akkor nóvumnak számító információk jelentősen meghatározták a Berg Dánielről, Szabó Tímeáról, Fekete-Győr Andrásról, Cseh Katalinról alkotott közvélekedést. A PestiSrácok.hu rántotta le ugyanis elsőként a leplet és hívta fel a figyelmet a különös életrajzi összefüggésekre. Ezúttal egy olyan embert mutatnak be, akivel kapcsolatban szintén a PestiSrácok.hu kongatta meg azt a bizonyos vészharangot – hiába. Kiáltó szó volt a pusztában az a figyelmeztetés is, amit a 2019-es önkormányzati választás előtt prognosztizáltak: kilencvenezer külföldi szavazat dönti majd el a főváros sorsát. Igazuk lett, mint ahogyan azt is, hogy nem figyeltek eléggé azokra az írásaikra sem, amelyekben Márki-Zay Péterről írtak meg, különös életútját vették górcső alá. Ezúttal az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét vették célkeresztbe.

tovább olvasom...

Kanizsa és Egerszeg…

2021. 12 14. 13:56

Üzenet egykori diákvárosomnak (10.)

A nagykanizsai Zrínyi Miklós fiúkollégium kapuja bezárult előttünk.
Fotó: Zalatáj

Azzal bocsátott el szigorú igazgatónk, hogy a téli szünet után már nem vagyunk kollégisták. Tizenhat évesen fogalmam sem volt arról, hogy mi bűnt követhettem el, hiszen csak azt tettem, amit a természet követelt.

tovább olvasom...

Egészen véletlenül…

2021. 12 13. 12:08

 

Egy vitatható büntetővel nyert a vörösben lévő Liverpool.
Fotó: AFP/Oli Scarff

Az angol Premier League legutóbbi fordulójában egy érdekes dologra figyeltem fel. Négy mérkőzésre szeretnék kitérni.

tovább olvasom...

Egy politikai szélhámos a traumatológia nélküli megyében

2021. 12 11. 12:09

– avagy Márki-Zay Péter zalaegerszegi utcafóruma egy téren

Dr. Csidei Irén fogadja Márki-Zay Pétert.

Nagy napra virradt december 10-én Zalaegerszeg. Egy messziről, Amerikából hazatelepült politikai szélhámos érkezett a megyeszékhelyre, hogy Zala megye 1-es választókerületének ellenzéki  képviselőjelöltjével, dr. Csidei Irénnel utcafórumot tartsanak az Európa téren (a képzavar nem tőlem származik, a Tiéd a Város nevű honlapon szerepel így).

tovább olvasom...

Helyi Termék Karácsonyi Vásár Zalaegerszegen

2021. 12 10. 12:07

Balról Pácsonyi Imre, jobbról Tolvaj Márta a vásár megnyitóján.

Ma délelőtt a zalaegerszegi Piacnál felépült Göcseji Tudásközpont-Helyi Piac előtti téren megnyílt a Helyi Termék Karácsonyi Vásár, amely december 10-én (pénteken) és 11-én (szombaton) 9 és 16 óra között várja a vásárlókat.

tovább olvasom...

Folytatódik a kerékpáros úthálózat fejlesztése

2021. 12 10. 08:20

Balról Ruzsics Ferenc, Pácsonyi Imre, Bene Csaba (alelnökök), dr. Pál Attila elnök és dr. Mester László főjegyző.

A Zala Megyei Közgyűlés dr. Pál Attila elnök vezetésével 2021. december 9-én, csütörtökön közmeghallgatást és ülést tartott.

tovább olvasom...

Csaknem húsz kutyakölyök egy hévízi szállodai szobában

2021. 12 09. 12:58

Egy német nő rejtegette az állatokat

Zala Megyei Ügyészség tájékoztatott a furcsa esetről.
Fotó: Zalatáj

Egyebek mellett állatkínzás miatt emeltek vádat egy német nő ellen, aki egy hévízi szállodai szobában 18, ellátás nélkül tartott kölyökkutyát rejtegetett – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

tovább olvasom...

Lezárták a teherforgalom elől a magyar-szlovén határátkelőket

2021. 12 09. 12:51

A havazás közbeszólt…

A havazás miatt a szlovén hatóságok lezárták a teherforgalom elől csütörtök délelőtt a magyar-szlovén határt Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

A Wall Streettől a Great Wallig?

2021. 12 08. 12:01

Korunk globalizmusa (4.)

A 35 dollár/uncia beváltási arány már rég illuzórikus, hiszen az arany piaci ára a 2 000 dollár/uncia magaslatot ostromolja.
Fotó: depositphotos.com

Elérkeztünk a korunk globalizmusát taglaló írássorozat befejező részéhez. Az eddigi részekben tisztáztuk, hogy korunk globalizmusa minden korábbi globalista törekvéstől alapvetően tér el. A korábbiakat konkrét vezetőjével is fémjelzett államhatalmak indították, (Napóleon, Hitler stb.) míg korunk globalizmusa a pénz, éspedig a magánpénz erején hízik.

tovább olvasom...

Okos mérőórák a Zalavíznél

2021. 12 08. 10:52

Már nem kell személyesen végezni a leolvasást.
Kép: zalaviz.hu

A hibák jelzését és a számlázást is segítik azok a mobilhálózaton kommunikáló okos mérőórák, amelyeket már 1500 fogyasztónál szereltek fel a Zalavíz szolgáltatási területén.

tovább olvasom...