Vadpörkölt és borfesztivál Zalaegerszegen

2022. 08 25. 09:08

A felvétel egy korábbi fesztiválon készült.
Fotó: Seres Péter

A fesztiválnyitó ünnepi felvonulás útvonala változik, ezúttal a Kazinczy téri nagyszínpadtól indul augusztus 26-án, pénteken, 16 órakor. Útvonal: Kazinczy tér, Kossuth Lajos utca, Dísz tér, Városháza előtti tér.

tovább olvasom...

„Erőt ad az összefogás, a segítőkészség”

2022. 08 25. 08:35

Zalaegerszeg jövője a régiót is érinti – interjú Balaicz Zoltánnal

2019-ben a Balaton-felvidéken, a Tóti hegy tetején. 2019 volt az utolsó normális esztendő, az utolsó „békeév”.

Embertpróbáló hónapok, évek vannak mögöttünk, s az előrejelzések szerint hasonlók várnak ránk. A kialakult helyzet átrendezte a terveket, a fejlesztési elképzeléseket. Nincs ez másképp Zalaegerszegen sem, annak ellenére, hogy a zalai megyeszékhelyen korában még nem tapasztalt fejlesztések valósultak meg az elmúlt években, sőt tovább tart ez a kedvező folyamat.

tovább olvasom...

Kacsa volt a gazdatüntetés

2022. 08 25. 08:18

Bálint gazda, az átverés-show hápogó sztárja

Szabó Bálint méltó követője Jakabnak, Hadházynak, Márki-Zaynak, Tordainak (a sort hosszasan lehetne folytatni)…
Fotó: Facebook

Pillanatra sem billent ki a járásából Szabó Bálint tüntetésszervező, amikor kiderült: a beharangozott 1800 traktorból és 2200 személyautóból egy megveszekedett darab sem futott be az augusztus 20-i budapesti demonstrációra. (Illetve dehogynem… Négy napra rá egy Kecső József nevű traktoros csak befurikázott – még 20-án indult el, de, mint mondta, menet közben lerobbant.)

tovább olvasom...

Zalaegerszegtől Kispáliig tartott az üldözés

2022. 08 24. 10:56

Embercsempész okozott balesetet Zala megyében

Nem állt meg Zalaegerszegen a rendőri jelzésnek, tovább közlekedett, majd Kispáliban árokba hajtott a sofőr. A rendőrök 2022. augusztus 24-én, éjjel 1 órakor Zalaegerszegen, a Kaszaházi úton akartak intézkedés alá vonni egy tehergépkocsit, azonban a gépjármű vezetője a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta, és továbbment, majd Kispáli, Kossuth Lajos utcában árokba hajtott. A járműből két személy elmenekült, felkutatásukat nagy erőkkel megkezdték a rendőrök.

tovább olvasom...

Csak a szokásos

2022. 08 24. 09:50

Katona Tamás, az obsitos elmélkedő…
Fotó: Youtube/ATV Magyarország

Jobb dolguk nem lévén, továbbra is Orbán Viktor gazdaságpolitikáján rugóznak az ellenzék obsitos tótumfaktumai. Hagyomány ez arrafelé, és férfiasan be kell lássuk, ebben utolérhetetlenek. Bár egy kaptafára készülnek a kinyilatkoztatások, előadóik azért igyekeznek színezni az ökörségeiket. Minap Katona Tamás fanyalgásainak adott teret a Hírklikk.hu.

tovább olvasom...

Titkos záradék

2022. 08 23. 08:50

Érdeklődők a kommunizmus áldozatainak emléknapján ingyenesen látogatható Terror Háza Múzeumban 2020. február 25-én
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az állami terrorizmus csimborasszója volt az a nyolcvanhárom évvel ezelőtti nap (1939. augusztus 23.), amikor a Szovjetunió és Németország külügyminisztere Moszkvában aláírta a hírhedt Molotov–Ribbentrop-paktumot. Azt a szégyendokumentumot, amelynek titkos záradékában a két elvadult állam Lengyelország lerohanása mellett fél Európa felosztásáról döntött.

tovább olvasom...

Gombóc a torkunkban

2022. 08 22. 11:07

Attila szobrának avatása.
Fotó: Havran Zoltán

Attila hun király öt méter magas mészkő szobra péntek óta az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark bejárata előtt áll. Régi adósságunk a monumentális alkotás, Attila emlékezete. Pár száz méterrel odább, a romkert melletti magaslaton Árpád és vezérei is várták már a nagy elődöt.

tovább olvasom...

Kövér László Pákán

2022. 08 22. 10:34

Az állam és az egyházak együttműködése a mindennapokban is tapasztalható

A Szent Péter és Pál apostolok plébánia Szent Pio közösségi háza.

Magyarországon az állam és az egyházak együttműködésének eredménye nemcsak a statisztikai számokban, hanem a mindennapokban is tapasztalható – mondta Kövér László augusztus 21-én a Zala megyei Pákán.

tovább olvasom...

„Az emlékezés a szövetség megerősítése őseinkkel”

2022. 08 22. 10:02

Gulyás Gergely a nagykanizsai ünnepségen

Nagykanizsán is Gulyás Gergely volt az ünnepi szónok.

Az emlékezés a szövetség megerősítése őseinkkel; ha felismerjük, hogy örökösök vagyunk, van mit folytatnunk, fel tudjuk fedezni ennek az évezrednek a tapasztalatait, és különösen azt, amit a jövőbe átvinnünk érdemes – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter augusztus 20-án Nagykanizsán.

tovább olvasom...

A nemzet köszönetet mond

2022. 08 22. 09:37

Miklósa Erika és Rofusz Ferenc kapta a Magyar Szent István Rendet

Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar koloratúrszoprán opera-énekesnő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja (j) átveszi a legmagasabb állami kitüntetést, a Magyar Szent István Rendet Novák Katalin köztársasági elnöktől.

Miklósa Erika operaénekes és Rofusz Ferenc rajzfilmrendező kapta az idén a Magyar Szent István Rendet a nemzeti ünnep alkalmából, a kitüntetéseket Novák Katalin köztársasági elnök adta át augusztus 20-án Budapesten, a Sándor-palotában.

tovább olvasom...