A jól bevált kettős mérce működik…

2021. 12 16. 08:22

Győri Enikő: hazudik az Európai Bizottság a magyar helyreállítási terv jóváhagyásáról

Győri Enikő: „A brüsszeli bizottság enged a politikai nyomásnak.”
Fotó: MTI/Kosszticsák Szilárd

Az Európai Bizottság nem mond igazat a magyar helyreállítási terv jóváhagyásáról, a magyar terv minden részletét illetően korábban teljes körű egyetértés jött létre a brüsszeli testület és a magyar kormány képviselői között, azonban a gyermekvédelmi törvény kapcsán kialakult politikai hisztéria miatt ez a folyamat megállt – jelentette ki Győri Enikő, a Fidesz európai parlamenti képviselője Strasbourgban, a magyar közmédiának adott szerda esti nyilatkozatában.

tovább olvasom...

Zalai kóboráram…

2021. 12 16. 08:12

Jutalékért tekert vissza árammérőket két villanyszerelő

A kár meghaladja a 20 millió forintot.

Sokmilliós kárt okozott, harmadát jutalékként elkérve az a két villanyszerelő, akik ellen azért emeltek vádat, mert hosszú éveken keresztül vállalkozások és magánszemélyek villanyóráit tekerték vissza Keszthelyen és környékén – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

tovább olvasom...

Magasan képzett kormánytisztviselők segítik az ügyintézést Zalában is

2021. 12 15. 13:47

Huszonketten tettek sikeres vizsgát…

Huszonketten vettek át kormányablak-ügyintéző oklevelet december 14-én a zalaegerszegi Megyeházán. A Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Miniszterelnökség egész országra kiterjedő projektjének célja az államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése volt.

tovább olvasom...

A szabadság és a hazafiság Magyarország két tartóoszlopa

2021. 12 15. 08:55

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Hűség napja ünnepi megemlékezésen Sopronban, a város Fő terén a Hűségkapu előtt.

A szabadság és a hazafiság a magyar politika két nagy hagyománya, „az ezeréves Magyarország két nagy tartóoszlopa, ezt a két tartóoszlopot pedig a hűség gerendája köti össze” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Sopronban.

tovább olvasom...

Már akkor is voltak aljas politikusok…

2021. 12 15. 08:44

A nemzeti színekkel kivilágított Tűztorony a Hűség napja ünnepi megemlékezésen Sopronban 2021. december 14-én.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

December 14-én, a Hűség napján, a Hűség városában, Sopronban egy példátlan történelmi eseményre emlékeztek.

tovább olvasom...

Ki is ez a Márki-Zay Péter? (5.)

2021. 12 15. 08:18

Az „amerikai álom” Magyarországon válik valóra?

Márki-Zay Péter Zalaegerszegen is kampányolt. Dr. Csidei Irénnel, Zala megye 1.sz. választókerületének ellenzéki képviselőjelöltjével december 10-én tartottak fórumot az Európa téren.
Fotó: Facebook

A Pesti TV folytatja igen népszerű sorozatát, amit a PestiSrácok.hu oknyomozó portálon Kik vagytok ti? Külföldiek a magyar politikai életben címmel indítottak el, még 2018-ban. Az akkor nóvumnak számító információk jelentősen meghatározták a Berg Dánielről, Szabó Tímeáról, Fekete-Győr Andrásról, Cseh Katalinról alkotott közvélekedést. A PestiSrácok.hu rántotta le ugyanis elsőként a leplet és hívta fel a figyelmet a különös életrajzi összefüggésekre. Ezúttal egy olyan embert mutatnak be, akivel kapcsolatban szintén a PestiSrácok.hu kongatta meg azt a bizonyos vészharangot – hiába. Kiáltó szó volt a pusztában az a figyelmeztetés is, amit a 2019-es önkormányzati választás előtt prognosztizáltak: kilencvenezer külföldi szavazat dönti majd el a főváros sorsát. Igazuk lett, mint ahogyan azt is, hogy nem figyeltek eléggé azokra az írásaikra sem, amelyekben Márki-Zay Péterről írtak meg, különös életútját vették górcső alá. Ezúttal az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét vették célkeresztbe.

tovább olvasom...

Kanizsa és Egerszeg…

2021. 12 14. 13:56

Üzenet egykori diákvárosomnak (10.)

A nagykanizsai Zrínyi Miklós fiúkollégium kapuja bezárult előttünk.
Fotó: Zalatáj

Azzal bocsátott el szigorú igazgatónk, hogy a téli szünet után már nem vagyunk kollégisták. Tizenhat évesen fogalmam sem volt arról, hogy mi bűnt követhettem el, hiszen csak azt tettem, amit a természet követelt.

tovább olvasom...

Egészen véletlenül…

2021. 12 13. 12:08

 

Egy vitatható büntetővel nyert a vörösben lévő Liverpool.
Fotó: AFP/Oli Scarff

Az angol Premier League legutóbbi fordulójában egy érdekes dologra figyeltem fel. Négy mérkőzésre szeretnék kitérni.

tovább olvasom...

Egy politikai szélhámos a traumatológia nélküli megyében

2021. 12 11. 12:09

– avagy Márki-Zay Péter zalaegerszegi utcafóruma egy téren

Dr. Csidei Irén fogadja Márki-Zay Pétert.

Nagy napra virradt december 10-én Zalaegerszeg. Egy messziről, Amerikából hazatelepült politikai szélhámos érkezett a megyeszékhelyre, hogy Zala megye 1-es választókerületének ellenzéki  képviselőjelöltjével, dr. Csidei Irénnel utcafórumot tartsanak az Európa téren (a képzavar nem tőlem származik, a Tiéd a Város nevű honlapon szerepel így).

tovább olvasom...

Helyi Termék Karácsonyi Vásár Zalaegerszegen

2021. 12 10. 12:07

Balról Pácsonyi Imre, jobbról Tolvaj Márta a vásár megnyitóján.

Ma délelőtt a zalaegerszegi Piacnál felépült Göcseji Tudásközpont-Helyi Piac előtti téren megnyílt a Helyi Termék Karácsonyi Vásár, amely december 10-én (pénteken) és 11-én (szombaton) 9 és 16 óra között várja a vásárlókat.

tovább olvasom...