„A kormány gazdaságpolitikája végérvényesen megbukott”

2021. 12 20. 09:13

Barkóczi Balázs baromsága

Barkóczi Balázs (jobbról) pártelnökével, Gyurcsány Ferenccel, aki miniszterelnökként a szakadék szélére vezette az országot.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormány gazdaságpolitikája végérvényesen megbukott – kommentálta a forint árfolyamának alakulását a Demokratikus Koalíció szóvivője minap online sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Már Brüsszelben sem nyerő Dobrev Klára

2021. 12 20. 09:00

Most biztosan szomorú Klára asszony.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP) képviselője lemaradt az EP szocialista frakcióvezető-helyettesi pozíciójáról – közölte Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője közösségi oldalán.

tovább olvasom...

Átadták a Zalaegerszegért díjakat

2021. 12 20. 08:37

A lokálpatriotizmus az erős helyi közösség alapja

Csoportkép a díjátadó után (balról): Ülnek: Tolvaj Márta, Szabó Gyuláné, Őriné dr. Bilkei Irén, Prokné Tirner Gyöngyi, Cziborné Vincze Amália, Horváth Zoltánné. Mögöttük: Héjj Dávid miniszterelnöki biztos, Darabos Géza, Fabio Gentile, Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Varga Judit igazságügyi miniszter, Balaicz Zoltán polgármester, Kereki Zoltán, dr. Sáska József, dr. Pál Attila megyei közgyűlési elnök.
Fotó: Seres Péter

A lokálpatriotizmus az erős helyi közösség alapja, ezek az erős helyi közösségek pedig biztos oszlopai az országnak és annak az Európának, amely erős nemzetekre és az erős nemzetek sokszínűségére épít – jelentette ki az igazságügyi miniszter december 17-én, pénteken Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Jog és rend nélkül nem létezhet szabadság

2021. 12 20. 08:19

Szoboravató Zalaegerszegen

Farkas Ferenc szobrászművész alkotása, Mihály deáknak, a város első ismert városbírójának szobra.

Jog nélkül, rend nélkül nem létezhet szabadság, erre emlékeztessen Mihály deáknak, a város első ismert városbírójának szobra – jelentette ki december 17-én, pénteken Zalaegerszegen az igazságügyi miniszter.

tovább olvasom...

Jelentős fenntartási kérdésekről tárgyalt Zalaegerszeg közgyűlése

2021. 12 17. 11:54

A csütörtöki közgyűlés témáiról tartott tájékoztatót ma Balaicz Zoltán.

A város iparűzési adójából befolyó bevételének több mint 20 százalékát jelenti összesen a jövőre átadandó új uszodakomplexum fenntartásának, valamint a városi buszközlekedés veszteségének finanszírozása, amelynek rendezéséről csütörtöki ülésén tárgyalt a város önkormányzata – közölte pénteki sajtótájékoztatóján Zalaegerszeg polgármestere.

tovább olvasom...

Az elefánt és a bolha

2021. 12 17. 10:41

Ujhelyi István és Tóth Bertalan szórakoztató meséje

Az MSZP betonerős csapata Ujhelyi Istvánnal és Tóth Bertalannal, kiegészülve a félmilliárdos csődtömeg Karácsony Gergely főpolgármesterrel.
Fotó: Facebook

Az MSZP-nek van csapata Európában, míg Orbán Viktor „egyedül focizik”, de „onnan is csak öngólt rúg” – mondta Ujhelyi István szocialista EP-képviselő, aki Tóth Bertalannal, az MSZP társelnökével közösen, az európai szocialisták csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóját követően tartott online közvetített sajtótájékoztatót.

tovább olvasom...

Elkészült a Rezi úti körforgalmú csomópont Keszthelyen

2021. 12 17. 10:28

Jobbról: Vizi Norbert, Manninger Jenő és Nagy Bálint.

Befejeződött a 71. számú főút Keszthely, Rezi úti csomópontjának körforgalmú csomóponttá átépítése. A kivitelezés az ütemtervnek megfelelőn lezárult, így az elkészült körforgalmat az autósok már birtokba is vehették.

tovább olvasom...

Megköszönték a zalai polgárőrök áldozatvállalását

2021. 12 16. 12:04

Fotó: Zalai Hírlap

 A felkérés után szinte azonnal szolgálatba álltak a polgárőrök, hogy a kormány által meghirdetett oltási akcióhetek alatt segítsék az oltópontok munkáját. Ezt az áldozatvállalást köszönték meg december 14-én, a zalaegerszegi Megyeházán tartott rendezvényen.

tovább olvasom...

Újabb oltási akció Zalában

2021. 12 16. 09:38

Csütörtök délutántól szombatig…

Az orvos átadja egy hölgynek az oltási igazolást, miután beoltották a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik adagjával a zalaegerszegi Zala Megyei Szent Rafael Kórházban 2021. december 14-én.
Fotó: MTI/Varga György

Az oltási akcióhetek sikerére és az omikron vírus magyarországi megjelenésére tekintettel újabb oltási akció lesz december 16. csütörtök és december 18. szombat között a kórházi oltópontokon. Ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval fel lehet venni akár az első, akár az elmaradt második, akár a megerősítő harmadik oltást. A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg előző oltásait.

tovább olvasom...

Márki-Zay és Mekk mester

2021. 12 16. 09:20

Majd elfelejtettük: Márki-Zay Péter a fényevéshez is ért. Igazi szemfényvesztő…
Fotó: Facebook

Amerikából érkezett megváltónk, Márki-Zay Péter igazi ezermester: polgármester, villamosmérnök, közgazdász, történelemtanár, marketingszakember, politikus, s legfőképp az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

tovább olvasom...