A ló túloldalán

2022. 09 07. 08:41

Bánó András a dátumokkal is hadilábon áll.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

 Orbán Viktoron keres fogást Bánó András a Hírklikk.hu-n. A kormányfő azon kijelentésével nincs kibékülve, amely Mihail Gorbacsov moszkvai búcsúztatása kapcsán hangzott el: – Sok minden kellett ahhoz, hogy vér és emberáldozat nélkül szabadulhassunk meg a kommunizmustól. „Tudjuk, hogy a Fidesznek nincs ínyére, hogy ezt a fontos lépést nem ők harcolták ki – írja Bánó. – Mire Orbán a Hősök terén elmondta, hogy »ruszkik, haza«, a szovjetek hazamenetele már letárgyalt dolog volt.”

tovább olvasom...

Megújult a zalaegerszegi Eötvös-iskola

2022. 09 02. 14:12

Több mint kilencszáz helyen valósultak meg iskolafejlesztések hazánkban

Fotók: Zalatáj

Az utóbbi években több mint 900 helyszínen 350 milliárd forintot meghaladó értékű fejlesztések, jelentős részben energiahatékonysági beruházások valósultak meg a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében – mondta a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára szeptember 2.-án, pénteken Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Gáz helyett meleg büszkeség

2022. 09 02. 14:05

– avagy csak erre képes az EU?

Egy korábbi meleg felvonulás Belgrádban.

Miközben az európai országok lakossága a közelgő téltől, a hideg lakásoktól, a gázhiánytól, a gazdasági válságtól, a munkahelyek elvesztésétől, a növekvő bűnözéstől, a fokozódó migránsáradattól, a járványtól tart, az idióta európai uniós vezetők egyik legnagyobb problémája ma az, hogy egy agresszív, provokatív, a békés többséget irritáló meleg (azért, ha már ennyire erőszakosak, a meleg jelző helyett a valódi, őket jellemző elnevezést használhatnák) kisebbség felvonulásával foglalkozzon.

tovább olvasom...

Magyarország a legbiztonságosabb országok között

2022. 09 02. 09:53

Gripen vadászrepülőgépek a Duna felett a fővárosban.
Fotó: Lakatos Péter

Két helyet javítva tizenharmadik helyre sorolta Magyarországot az egyes országok békés jellegét vizsgáló éves jelentésében a Gazdasági és Békekutató Intézet (Institute for Economics and Peace) nevű kutatóintézet. Hazánk az idei Global Peace Index című tanulmányban olyan államok előtt végzett, mint Németország, Norvégia, Belgium vagy Ausztrália.

tovább olvasom...

Kisiklott a sztrájkkezdeményezés

2022. 09 02. 09:37

Piros jelzés a Mozdonyvezetők Szakszervezetének

Vészfék a mozdonyvezetők kisebbségi szakszervezetének…
Fotó: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

A bíróság döntést hozott a Mozdonyvezetők Szakszervezetének sztrájkkezdeményezése kapcsán. A testület döntése értelmében a jelenlegi helyzetben a munkabeszüntetés jogellenesnek minősülne, ugyanis súlyosan veszélyeztetné a gazdaság működését.

tovább olvasom...

Csak a szokásos

2022. 09 02. 09:25

Vegye fel az iszlámot, és oktasson az igazhitűeknél

Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke és Hiller István, az MSZP országos elnökségi tagja.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Új tanév, régi nóta: jó-e a Nemzeti alaptanterv? A 444.hu-nak nyilatkozó Miklósi László szerint nem. A Történelemtanárok Egyletének elnöke úgy véli, az vele az alapprobléma, hogy a nacionalizmus és a hazafiasság kötelező értékrendként jelenik meg benne. Az mondja, az alaptörvény szerint „büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette. Büszkék vagyunk az országunk megmaradásáért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő őseinkre.” Igen ám, de mi van, ha valaki nem büszke rájuk? – kérdi. – Rossz jegyet kéne kapnia? Miért kellene örülnie, mondjuk, egy nálunk élő, az iszlám világból érkezett gyereknek Hunyadi János nándorfehérvári győzelmének?

tovább olvasom...

Több ember meghalt egy balesetben Kapuvárnál

2022. 09 01. 12:55

Valószínűleg embercsempész szállított migránsokat

A tragédia Kapuvár külterületén történt.
Fotó: Kisalföld

Négy ember meghalt és többen megsérültek csütörtök reggel Kapuvár külterületén, miután egy személygépkocsi a Répce-hídról a folyómederbe hajtott – közölte a rendőrség honlapján a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

tovább olvasom...

Az orosz–ukrán konfliktus

2022. 09 01. 11:27

Szinte minden tervezett és bevezetett szankciót elutasítanak a magyarok

Az orosz gázról való leválás tervezett szankciójának is igen nagy az elutasítottsága.
Fotó: Olga Macseva/AFP

Az orosz–ukrán válsággal összefüggésben az Európai Unió szankciók kivetése mellett döntött Oroszországgal szemben, és további tervei vannak arra vonatkozóan, hogy nyomást gyakoroljon az orosz vezetésre. Mindeközben kiderült, hogy a már bevezetett szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, ehelyett válságba sodorták az uniós tagállamokat, mivel az orosz energiaforrásokról történő leválás kísérlete akadályokba ütközött és rendkívüli bizonytalanságot, olaj-, áram- és gázáremelkedést eredményezett. A Századvég megvizsgálta, hogy a felnőtt magyar lakosság miként vélekedik az Európai Unió Oroszországgal szemben bevezetett és tervezett szankciós politikájáról.

tovább olvasom...

Van még egy ilyen ellenzék a világon?

2022. 09 01. 09:28

Egy kis idézetgyűjtemény, hogyan lobbizik évek óta a hazai baloldal a magyaroknak járó uniós források folyósítása ellen

Hazaárulásban már egységbe forrtak.
Fotó: MTI

Mivel hamarosan a LIBE Bizottság ismét arról tárgyal, hogyan érhetnék el, hogy Magyarország ne kaphassa meg a gazdasági újraindítási alapot, amelyet a lengyeleket és bennünket kivéve minden más tagállam megkapott már, az Origo.hu összegyűjtötte, hogyan lobbizik a hazai baloldal, hogy hazánk semmilyen uniós forrást se kapjon.

tovább olvasom...

Zabszemnyi bátorság

2022. 09 01. 09:06

A haragvó Láriferi napiparancsokat osztogat a többi pártnak.
Fotó: Kurucz Árpád

Ahogyan megírtuk, egyetlen ellenzéki párt sem reagált lapunk megkeresésére: elfogadhatónak tartják-e, hogy Gyurcsány Ferenc beszólt nekik, amiért egyes politikusaik részt vettek a Tranzit-vitán a kormánypártok képviselőivel. Egyikük sem válaszolt. Nyilván beszorult a zabszem. Pedig csak azt szerettünk volna megtudni, demokratikusnak gondolják-e, hogy az egyik párt megmondja a másiknak, mit tegyen, kikkel és miről ülhet le vitázni. (Az árokbetemetésről papoló Demokratikus Koalíció­tól is hiába vártuk a választ, vajon ők eltűrnék-e fordítva mindezt.)

tovább olvasom...