A kétharmadok kovácsa

2022. 05 26. 11:23

– avagy a „Fidesz lottóötöse”

Gyurcsány Ferenc még ma is abban a hitben él, hogy epeömlése a politikai retorika csimborasszója.
Fotó: Dunántúli Napló/Löffler Péter

Tizenhat éve azon merengünk, mit keres még mindig a magyar politikában Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök. Az a visszataszító ember, aki egy hónappal pártjának választási győzelme után, 2006. május 26-án, a szocialista frakció balatonőszödi ülésén elszavalta hírhedt monológját, amely azóta a politikai trágárság alfája.

tovább olvasom...

III. Kerka-Mura Vízimuri

2022. 05 26. 09:19

tovább olvasom...

Ricardo Moniz a ZTE vezetőedzője

2022. 05 26. 08:24

Balról Végh Gábor, Ricardo Moniz és Dragóner Attila sportigazgató.
Fotó: ztefc.hu

A Ferencváros korábbi trénere, a holland Ricardo Moniz lett a Zalaegerszeg élvonalbeli labdarúgócsapatának vezetőedzője.

tovább olvasom...

Orbán: megvédjük a rezsit és elvesszük az extraprofitot

2022. 05 26. 08:13

Orbán Viktor fontos bejelentést tett.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán.

tovább olvasom...

Nagy Bálint letette az esküt

2022. 05 25. 13:24

Kinevezték Orbán Viktor ötödik kormányának államtitkárait

Nagy Bálint (balról) Lázár János miniszterrel a Parlamentben.
Fotó: Facebook

Novák Katalin köztársasági elnök – Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében – szerda reggel a Karmelita kolostorban átadta az új államtitkárok kinevezési okiratát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

tovább olvasom...

Összeveszett a DK és a Momentum

2022. 05 25. 12:19

Elmaradt a Fővárosi Közgyűlés

Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Városházán 2022. május 25-én.

Összeveszett a Demokratikus Koalíció (DK) és a Momentum, határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés szerdára összehívott ülése. Karácsony Gergely főpolgármester újságíróknak ezt a fővárosi koalíciót alkotó pártok vezetői között lévő konfliktussal indokolta.

tovább olvasom...

Szamizdat…

2022. 05 25. 10:01

Demszky ismét filozofál

Demszky Gábor volt főpolgármester beszél a Budai Liberális Klub Alapítvány rendezvényén, amelyet az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a budapesti 4-es metró beruházásáról szóló jelentéséről tartottak Budapesten 2017. február 13-án.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Valójában nem tudom, miért, de elolvastam Demszky Gábor cikkét az Élet és Irodalomban. Sokáig merengtem A Mariupol, az ukrán Guernica című írás megfejtésén, sikertelenül. Már a legelején, a gondolatébresztőnek szánt mondatnál elakadtam: „Oroszország, Ukrajna és Fehéroroszország 1991 utáni történelme jól mutatja, hogy »egy rendszer bukása nem teremt tiszta lapot, amelyen a természet piacot, a piac pedig jogokat hoz létre«. Ez a »szükségszerűség« eszméjének lényege.” Kételyei­men az sem segített, hogy a szerző megnyugtatott, „a jövő csak a jelen kiterjesztése, és valójában nincsenek alternatívák, ezért nincs is semmi tennivalónk, mert úgyis a szükségszerűség érvényesül”.

tovább olvasom...

Az új Orbán-kormány

2022. 05 25. 09:46

Orbán Viktor kormányfő; miniszterek: Semjén Zsoltot általános miniszterelnök-helyettes, nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős tárca nélküli miniszter; Nagy István agrárminiszter; Pintér Sándor belügyminiszter; Lázár János építési és beruházási miniszter; Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter; Varga Judit igazságügyi miniszter; Csák János kulturális és innovációs miniszter; Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter; Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter; Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter; Varga Mihály pénzügyminiszter; Palkovics László technológiai és ipari miniszter; Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter; Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter

tovább olvasom...

Sajtóközlemény

2022. 05 25. 09:24

tovább olvasom...

Háborús veszélyhelyzetet hirdetett a kormány

2022. 05 25. 08:29

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond, miután ötödik kormányának tagjai esküt tettek az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 24-én. Mögötte Kövér László házelnök.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebookon közzétett videóban.

tovább olvasom...