A háborúnak és a szankcióknak véget kell vetni!

2022. 07 07. 09:37

Balaicz Zoltán tájékoztatása a Megyei Jogú Városok Szövetsége üléséről

Balaicz Zoltán Navracsics Tiborral egyeztet.

Budapesten ülésezett a Megyei Jogú Városok Szövetsége, ahol az ország 25 megyei jogú városának, illetve megyeszékhelyének polgármesterei egyeztetéseket folytattak az előttünk álló nehéz időszakról Varga Mihály pénzügyminiszterrel, Lázár János építési és beruházási miniszterrel, valamint Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel. Az eseményről Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere közösségi oldalán számolt be:

tovább olvasom...

Zalaegerszeg ipari és technológiai központtá válik

2022. 07 07. 08:55

Magyarország a gyártásban és kutatás-fejlesztésben régiós védelmi ipari központtá válhat

A csarnok bejárásán…

A kormány kiemelt nemzeti és gazdaságstratégiai célja, hogy Magyarország a gyártásban és kutatás-fejlesztésben Közép-Európa meghatározó védelmi ipari központjává váljon – mondta a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) államtitkára szerdán Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Eltángálták a riszálókat

2022. 07 06. 09:11

Képernyőfotó a videofelvételről.

Minapi hír szerint migránsok támadtak a linzi Pride felvonulóira; a felajzott előemberek csapatostul rontottak rá a büszke melegekre. Bár nászra nem került sor, kiadósan eltángálták a riszálókat, három lányt (vagy azt alakító demonstrálót) kórházba kellett szállítani.

tovább olvasom...

Nem unják

2022. 07 05. 09:58

Csak az öngólokat lövik

Bojár Gábor, akiből árad az önteltség, az arrogáns gőg…
Fotó: MTI/Kovács Attila

 Minél kevésbé képzett a magyar társadalom, annál többen szavaznak a Fideszre, nyilatkozta Bojár Gábor liberális megmondóember minap a Hírklikknek. Csak a szokásos.

tovább olvasom...

A takonygerincű és az igazságosan elosztott gáz

2022. 07 05. 09:39

Manfred Weber, a gázelosztó. Csődbe viszik Európát, s még ők akarnak dirigálni.
Fotó: pestisracok.hu

Olvassák majd el figyelmesen az alanti írást. Egy bizonyos Manfred Weber nyilatkozatát szemlézi, amit ez a jóember a Der Tagesspigel lapnak adott.

tovább olvasom...

Eladó az önkormányzat Skodája

2022. 07 04. 11:04

A fotó illusztráció

Lenti Város Önkormányzati Képviselő-testülete értékesíti a tulajdonát képező 2008. évben üzembe helyezett, Skoda Octavia 1,4 típusú személygépkocsiját jelenlegi állapotában. A személygépkocsi minimum vételárát bruttó 1,1 millió forintban állapítja meg.

tovább olvasom...

„Elrendeljük, hogy a magyarok kiirtassanak!”

2022. 07 04. 08:19

Nagy volt a páncélmellény

Részlet a Pozsonyi csata című animációs filmből.

Győztes csatáinkról kevés szót ejtenek a történészek, holott némelyik Euró­pa históriáját is alapjaiban befolyásolta. Ilyen volt a magyar honfoglalást lezáró első honvédő háborúnk Pozsony alatt.

tovább olvasom...

Orbán: a háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni

2022. 07 01. 11:05

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt című műsorában bejelentette, hogy a kormány felgyorsítja a haderőfejlesztést.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget – mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, ahol azt is bejelentette, hogy a kormány felgyorsítja a haderőfejlesztést.

tovább olvasom...

„Fordítva ül a vízilovon”

2022. 07 01. 08:58

Tüttő Kata életvezetési tanácsai

Tüttő Kata „európai” megoldásokat javasol. A példamutatásra azonban még várni kell.
Fotó: Facebook

Életvezetési tanácsokkal állt elő a minap Tüttő Kata. Nem kellett volna. Budapest MSZP-s vice-főpolgármestere arról győzködte a lakosságot, hogy hűtsenek, fűtsenek, főzzenek és autózzanak kevesebbet, így ugyanis nem fogyasztanak annyi energiát.

tovább olvasom...

Semmelweis-napi ünnepség Zalaegerszegen

2022. 07 01. 08:45

Palkovics: minőségi változások elérése a cél az egészségügyi ellátórendszerben

Az egészségügy dolgozóira embert próbáló feladatok vártak az elmúlt időszakban.

A kormány elkötelezett abban, hogy a betegbiztonság növelésével minőségi változásokat érjen el az egészségügyi ellátórendszerben – mondta a technológiai és ipari miniszter június 30-án Zalaegerszegen, a ZalaZONe Tesztpálya Konferencia Központban tartott Semmelweis-napi ünnepségen.

tovább olvasom...