Politikus műtőssegédek akarnak professzorok lenni

2022. 02 15. 10:22

Egerszegi röntgenfelvétel a traumatológiáról

Fontos bejelentésre került sor Zalaegerszegen.

Zalában nincs traumatológia – mondta nemrég Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzéki koalíció (EEK) miniszterelnök-jelöltje.

tovább olvasom...

Erősödő Egerszegi Kapocs

2022. 02 14. 10:58

Balról Ekler Gergely családokért felelős stratégiai és koordinációs államtitkár, Balaicz Zoltán, Vigh László, Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár, Palkovics László, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Dömötör Csaba államtitkár, Mosóczi László államtitkár és Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke.
Fotó: Seres Péter

Egy év szünet után, február 10-én, csütörtökön este ismét megrendezték az Egerszegi Kapocs elnevezésű találkozót Budapesten, melynek keretében a Zala megyéből és Zalaegerszegről elszármazott polgárok, szülővárosunkhoz kötődő közéleti személyiségek, cégvezetők, művészek, sportolók, újságírók és további neves személyiségek találkoztak, és erősítették a megyeszékhelyhez való kötődésüket.

tovább olvasom...

Elhunyt Bogár Imre, Zalaegerszeg rendszerváltás utáni első polgármestere (1990-1994)

2022. 02 14. 10:05

Bogár Imre maradandót alkotott a város oktatási és kulturális életében.

2022. február 12-én, szombaton hajnalban elhunyt Bogár Imre, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város rendszerváltás utáni első, 1990-1994 közötti polgármestere, a Báthory István Technikum jogelőd intézményének egykori igazgatója.

tovább olvasom...

Példaértékű felajánlás Zalaszentgróton

2022. 02 14. 09:34

Előbb az óvodánál adták át az ajándékot.

Új sportszereket és játékokat kaptak a zalaszentgróti kézilabdás fiúk és a Zalaszentgróti Napköziotthonos Óvoda-Bölcsőde lakói, Vargáné Szabó Henrietta, Baranyai Zsolt, Rádli József és Veress János képviselő-testületi tagok jóvoltából.

tovább olvasom...

Kiemelkedő szerepe elvitathatatlan

2022. 02 14. 08:42

Búcsú dr. Lackner Edétől

Óriási szerepe van abban, hogy NB I-es lett a ZTE.

Kilencvenéves korában elhunyt dr. Lackner Ede, akinek elévülhetetlen szerepe van abban, hogy élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata lett Zalaegerszegnek. A ZTE egykori sportolójára és sportvezetőjére egy három évvel ezelőtt készített riporttal emlékezünk.

tovább olvasom...

Újabb bokrétaünnep Zalaegerszegen

2022. 02 11. 13:20

Működik a tudományos parkok modellje

Palkovics László: – Elindult a „valaha volt legnagyobb” felsőoktatási fejlesztési program.

Magyarországon még nincs igazi tudományos és innovációs park, de ennek a modellje működik, a győri Széchenyi István Egyetem az elsők között értette meg a létjogosultságát és kezdte el építeni zalaegerszegi kutatás-fejlesztési bázisát – fogalmazta meg Palkovics László pénteken Zalaegerszegen, az egyetem két épületének bokrétaünnepségén.

tovább olvasom...

Befejeződött a gyenesdiási általános iskola fejlesztése

2022. 02 11. 12:47

Kásler Miklós és Nagy Bálint a sajtótájékoztatón.

 Befejeződött a gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fejlesztése, a beruházásra 1,5 milliárd forintos uniós forrás állt rendelkezésre – ismertette az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten.

tovább olvasom...

Másfél millió forint zsebbe?

2022. 02 11. 09:11

Terhelő vallomást tett Czeglédy Csabára a Human Operator Zrt. volt bérszámfejtője

Vannak a vádlottak között, akik lassan már ki is jönnek a börtönből. Czeglédy Csaba viszont aktív közéleti szerepet tölt be.
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Elhangzott az első terhelő vallomás Czeglédy Csabára a hatmilliárdos költségvetési csalási ügyében a Kecskeméti Törvényszék előtt. A Human Operator Zrt. volt bérszámfejtője már a nyomozati szakban beismerő vallomást tett, egyezséget kötött az ügyészséggel, és vállalta a harminc hónapos börtönbüntetést.

tovább olvasom...

„Zöld Zala-part és Gébárt”

2022. 02 11. 08:53

Megkezdődött a munka.

Újabb, nagyszabású projekt keretében jelentős mérföldkőhöz érkezik Zalaegerszeg kerékpárosbarát várossá történő fejlesztése.

tovább olvasom...

Miért akar vitázni, aki nem vitaképes?

2022. 02 11. 08:37

A legjobb műsor az lenne, ha Márki-Zay Péter önmagával vitázna. Talán meg is tudna egyezni néhány kérdésben önmagával, s még elégedett is lenne.
Montázsfotók: MTI

Márki-Zay Péter nagyon szeretne vitázni. Legfőképp Orbán Viktorral. Ez a pszichopata azt hiszi, hogy egy szinten van a miniszterelnökkel.

tovább olvasom...