Manninger Jenő lett Keszthely polgármestere

2022. 06 27. 08:07

Manninger Jenő polgármester, Bánhegyi Renáta képviselő lett.

Az egyetlen jelöltként induló Manninger Jenő (Fidesz-KDNP), a térség korábbi fideszes országgyűlési képviselője lett vasárnap Keszthely polgármestere.

tovább olvasom...

Időközi polgármester-választás három zalai faluban

2022. 06 23. 08:23

Hottón négy független jelölt közül választanak polgármestert.

Lemondás és halálesetek miatt választanak polgármestert három zalai településen. Hottón a korábbi polgármester lemondása, Zalaköveskúton és Pusztaapátiban a településvezetők halála miatt választanak polgármestert vasárnap.

tovább olvasom...

A nemzetközi magánpénzhatalom zsoldjában

2022. 06 23. 08:13

Nem a mi háborúnk (4.)

Az élőerőt az ukránoknak kell állniuk.
Fotó: twitter

Ami a február 24-én kezdődő háború nemzetközileg beverklizett formai kritériumait illeti, minden rendben van. Oroszország megtámadta Ukrajnát, azaz agressziót hajtott végre egy független állam ellen. Az orosz fél azonban már a hadművelet elnevezésén keresztül is kifejezte, hogy ezzel nem ért egyet. Nem volt hadüzenet, és az orosz terminológia szerint különleges katonai műveletekről van szó. Függetlenül a fegyveres konfliktus különböző megítéléseitől, ez háború a javából két hadviselő fél között. Ilyen két háborúzó felet érintő konfliktus a közelmúltban is volt néhány, elég az India és Pakisztán közöttit vagy éppen egy korábbit, az Egyesült Királyság és Argentína közöttit megemlíteni, ami a Falkland-szigetekért folyt.

tovább olvasom...

Múzeumok éjszakája Zala megyében

2022. 06 23. 08:05

Tárlatvezetés, nyitott restaurátorműhelyek és fényjáték

Gazdag program várja látogatókat a felújított Göcseji Múzeumban.

Rendhagyó tárlatvezetéssel, nyitott műhelyekkel, kalandjátékokkal, koncertekkel, lovasprogramokkal és fényjátékkal várják a látogatókat Zala megyében a Múzeumok éjszakáján.

tovább olvasom...

Külügyminisztert alakított a Városháza fantomja

2022. 06 23. 07:57

Karácsony Gergely és Ljubov Nepop ukrán nagykövet. Most külügyminiszternek hitte magát a főpolgármester.
Fotó: Facebook/karacsonygergely

Változatlanul kóros szereptévesztésben szenved Karácsony Gergely. A főpolgármester, aki eredetileg Budapest vezetésére vállalkozott, de eddig inkább csak biciklisávfestéssel, méhlegelő-tervezéssel és szivárványzászló-lengetéssel múlatta az idejét, minap külügyminisztert alakított; városházi rezidenciáján fogadta Ljubov Nepop ukrán nagykövetet. (Emlékezetes, ez a tűzrőlpattant asszonyka volt az, aki március idusán imigyen szólt be Orbán Viktor miniszterelnöknek:

tovább olvasom...

Újabb utánpótlás-válogatott játékos érkezett a ZTE-hez

2022. 06 22. 13:16

Klausz Milán Zalaegerszegen folytatja pályafutását

Dragóner Attila sportigazgató az új játékossal, Klausz Milánnal.

A ZTE FC továbbra is igyekszik hazánk tehetségeit felkutatni, így egy újabb jó képességű, gólerős támadót sikerült Zalaegerszegre csábítani. Az U17-es válogatott alapembere Győrből teszi át a székhelyét Zalaegerszegre. A 2005-ös születésű középcsatár fiatal kora ellenére már hat alkalommal pályára léphetett az ETO felnőtt csapatában és ezeken a találkozókon két alkalommal eredményes is volt.

tovább olvasom...

Újabb helyszínre érkezett a WomEn-Puls Roadshow

2022. 06 22. 09:39

Ruzsics Ferenc mondott köszöntőt.

Az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló WomEn-Puls – „Women Enhancing Public Sector” – című, ATHU116 azonosítószámú projekt rendezvénysorozatának 8. állomásaként a zalaszentgróti Városi Könyvtár és Művelődési-Felnőttképzési Központban tartottak a napokban programot.

tovább olvasom...

Megtartották a capCROSSplan projekt utolsó zalai workshopját

2022. 06 22. 09:34

Pácsonyi Imre mondott köszöntőt.

Június 20-án került megrendezésre az Interreg V–A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program forrásaiból támogatott „Fejlesztési szervezetek kapacitásainak erősítése a határon átnyúló regionális együttműködés terén” című projekt Zala megyei utolsó workshopja, amelyre a megye települési önkormányzatai és területfejlesztésben, különösen a szlovén határ menti térségben munkálkodó szereplők kaptak meghívást.

tovább olvasom...

D’Mitrik Trice az első légiós

2022. 06 22. 09:21

A lengyel bajnoktól érkezik az új légiós.

A magyar játékosok leigazolásával párhuzamosan a Zalakerámia ZTE KK menedzsmentje és szakmai stábja a külföldi kosárlabdázók kiválasztásán is dolgozik. Ennek eredményeként az irányító posztra D’Mitrik Trice személyében találta meg a klub első új légiósát a következő szezonra.

tovább olvasom...

Polgármestert és képviselőt választanak vasárnap Keszthelyen

2022. 06 22. 08:39

Manninger Jenő gyakorlatilag már polgármester…

Lemondás miatt új polgármestert, haláleset miatt pedig önkormányzati képviselőt is választanak vasárnap Keszthelyen.

tovább olvasom...