Elhunyt Mihail Gorbacsov

2022. 08 31. 08:49

Mihail Gorbacsov magyarországi látogatáson Szűrös Mátyás ideiglenes államfő társaságában.
Fotó: MTVA archívuma

Hosszan tartó betegség után, életének 92. évében kedden elhunyt Mihail Gorbacsov, a két világrendszer közötti hidegháború vérontás nélküli lezárásához döntő mértékben hozzájáruló reformer politikus, a Szovjetunió első és utolsó elnöke, a Szovjetunió Kommunista Pártjának utolsó főtitkára. Halálhírét az orosz hírügynökségek a moszkvai Központi Klinikai Kórházra hivatkozva közölték. A volt államfőt a sajtóértesülések szerint várhatóan a felesége, Raisza mellé fogják eltemetni a moszkvai Novogyevicsje-temetőben. A kérdésben a család dönt majd.

tovább olvasom...

Horn igen, Horthy nem

2022. 08 31. 08:32

A Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselői felavatják a Horthy-szobrot Dúró Dóra házalelnök parlamenti irodájában.
Fotó: Kurucz Árpád

Szobrot állított Horthy Miklósnak a Mi Hazánk Dúró Dóra házalelnök parlamenti irodájában, mire a Momentum Kövér Lászlóhoz szaladt: világért se engedje a szoborállítást! A hétvégi Tranzit-vitán nagyot égő Gelencsér elnök helyett Lőcsei Lajos honatya fogalmazta meg az aggodalmukat: „Aki ma Magyarországon Horthy-szobrokat állít, az a kirekesztés politikáját akarja normalizálni.”

tovább olvasom...

Epebántalmak

2022. 08 30. 08:54

– avagy a hatalomból kiszorultak fröcsögő dühe

Vásárhelyi Mária három évtizede őrzi, konzerválja a szabad demokraták szellemiségét.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Régi tapasztalat, ha az ember az ellenzék legfantáziadúsabb Orbán-pocskondiázásaira kíváncsi, Vásárhelyi Mária kirohanásai közt szemezget. Itt látható legmarkánsabban a hatalomból kiszorultak fröcsögő dühe. Az SZDSZ-alapító asszonyka, aki jelenleg a József Attila Színház felügyelőbizottságát elnökli (ahhoz is ért), minden rezdülésében ott az elvakult gyűlölet valamennyi alkotóeleme.

tovább olvasom...

Tabukról is beszél, hallatlan!

2022. 08 29. 11:40

Most már nem is mérgelődni, hanem csak röhögni lehet ezeken a nyugati sztárpublicistákon.
Forrás: Pexels

Ha a Frankfurter Allgemeine Zeitung Orbán Viktorról szóló írását a HVG ajánlja a figyelmünkbe, nem kell sok fantázia megtippelni: már megint fogást keres a német lap Magyarországon, netán magán a miniszterelnökön. (Annyira el van szigetelve a magyar kormányfő, hogy mélyelemzést ír róla Wibke Becker, a patinás médium munkatársa. Hadd lássa csak ország, világ, ki ez a kezelhetetlen fenegyerek, Európa rendbontója…)

tovább olvasom...

Felszentelték Pölöske plébániáját

2022. 08 29. 08:35

Másfél ezer egyházi épület újult meg vagy épült Magyarországon

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (k) beszédet mond a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve templom plébániájának felújítás utáni átadásán és felszentelésén.

Az elmúlt évtizedben 1500 közösségi ház és plébánia épült vagy újult meg szerte a Kárpát-medencében – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára augusztus 28.-án a Zala megyei Pölöskén.

tovább olvasom...

Sajátjai is lehazaárulózzák

2022. 08 26. 08:35

Az önbizalma vagy az arroganciája nagyobb?
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Közösségi oldalán kapkodja a levegőt Cseh Katalin, a Momentum uniós képviselője, amiért Novák Katalin állami kitüntetésben részesítette Geert Wilders holland politikust. Szerinte az államfő egy olyan embert tüntetett ki, aki egész karrierjét az EU szétverésére tette fel. A harcos asszonyka úgy látja, a köztársasági elnök az állami kitüntetéseket arra használja, hogy a Fidesz Európa-ellenes, szélsőjobboldali kapcsolatait építse. Merthogy ugye Geert Wilders szélsőjobboldali – ez afféle axióma Momentuméknál (talán maga a politikai hovatartozás szortírozására felkent Cseh Katalin alkotta).

tovább olvasom...

Novák Katalint fogadta Ferenc pápa

2022. 08 26. 08:21

Elkezdődhet a jövőre esedékes magyarországi pápalátogatás előkészítése

Novák Katalin magánaudencián Ferenc pápánál.

Elkezdődhet a magyarországi pápalátogatás előkészítése, miután a katolikus egyházfő magánaudienciáján megerősítette, hogy szándékában áll a látogatás – mondta el a köztársasági elnök augusztus 25-én, csütörtökön Rómában a közmédiának.

tovább olvasom...

Egyszerre lett HIV-pozitív, koronavírusos és majomhimlős egy olasz férfi

2022. 08 25. 11:11

Komplex orvosi eset (is)…
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Filippo Venezia

Egy 36 éves olasz férfi lehet a világon az első, akit egyidejűleg fertőzött meg a majomhimlő, a koronavírus és a HIV is – számolt be az Independent.

tovább olvasom...

Zalaegerszegtől Kispáliig tartott az üldözés (2.) Frissített

2022. 08 25. 10:43

Elfogták az egyik embercsempészt

Kispáli volt a végállomás.
Fotó: facebook

Mint arról tegnap beszámoltunk, augusztus 24-én egy migránsokat szállító tehergépkocsi Kispáliban az árokba borult. A rendőrség Zalaegerszegen, a Kaszaházi úton éjjel 1 órakor akarta ellenőrizni a gépkocsit, de a vezetője nem állt meg. A közeli Kispáliban ért véget az illegális fuvar, ahol az árok állította meg a kocsit.

tovább olvasom...

Vadpörkölt és borfesztivál Zalaegerszegen

2022. 08 25. 09:08

A felvétel egy korábbi fesztiválon készült.
Fotó: Seres Péter

A fesztiválnyitó ünnepi felvonulás útvonala változik, ezúttal a Kazinczy téri nagyszínpadtól indul augusztus 26-án, pénteken, 16 órakor. Útvonal: Kazinczy tér, Kossuth Lajos utca, Dísz tér, Városháza előtti tér.

tovább olvasom...