Novák Katalin és Orbán Viktor részvétnyilvánítása

2022. 09 09. 08:56

A nőtől, az édesanyától, a királynőtől, az európai államfőtől búcsúzunk – közölte a köztársasági elnök II. Erzsébet királynő, az Egyesült Királyság uralkodójának halálhírére reagálva csütörtök este a Facebook-oldalán.

tovább olvasom...

Elhunyt II. Erzsébet királynő

2022. 09 09. 08:45

Életének 97., uralkodásának 71. esztendejében érte a halál.

Elhunyt II. Erzsébet királynő, az Egyesült Királyság uralkodója – közölte csütörtökön a Buckingham-palota.

tovább olvasom...

A szalma becsülete régen és ma

2022. 09 08. 11:43

tovább olvasom...

Osztályozott országok…

2022. 09 08. 11:32

Enrico Letta egykor (2013-2014) miniszterelnöke is volt Olaszországnak. Most már csak visszafelé fejlődik…
Fotó: Biografie online

Bocsánatkérést követelt Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (Fdl) elnöke a baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkárától az olasz közszolgálati televízióban, miután Enrico Letta másodosztályú európai államnak nevezte Lengyelországot és Magyarországot. Végül is igaza van Letta úrnak, hiszen Európában jelenleg nincs elsőosztályú ország. Amelyik az volt, azt annak jelenlegi vezetői a züllés útjára vezették.

tovább olvasom...

Parkolópályán a józan ész

2022. 09 08. 11:23

Ferenczi István nem aprózná el a parkolási díjat. Ha lúd, hát legyen kövér!… Nincs az a pénz, amit el ne nyelne a Városháza.
Fotó: Pesti Srácok

Ferenczi István, a Lehet Más a Politika (LMP) budapesti elnöke, Kispest önkormányzati képviselője a drasztikusan felsrófolt budapesti parkolási díjat még tovább emelné, javaslata szerint 3 óra parkolásért akár 6 000 forintot is lehetne kérni.

tovább olvasom...

Harminc százalékkal növelte eredményét a Zalaco

2022. 09 08. 09:44

Berta László kedvező adatokról számolt be.

Csaknem harminc százalékkal 367 millió forintra nőtt az első félévben a Zalaco Sütőipari Zrt. adózott eredménye az elmúlt év azonos időszakához képest – közölte a cég vezérigazgatója szeptember 7.-én, szerdán az MTI-vel.

tovább olvasom...

„A feladatunk felerősíteni az Európai Unió hangját”

2022. 09 08. 09:28

Novák Katalin Bukarestben tárgyalt

Tizenkét év után tárgyalt hivatalosan román államfő Klaus Johannis (bal oldalon a harmadik) személyében a magyar köztársasági elnökkel Bukarestben. Novák Katalin államfőt elkísérte a román fővárosba Ekler Gergely (jobbról a második), a Köztársasági Elnöki Hivatal vezetője is.

Az a célunk és feladatunk, hogy az Európai Unió hangját felerősítsük, befolyását növelni tudjuk – mondta Novák Katalin köztársasági elnök Klaus Johannis román államfővel tartott sajtótájékoztatóján szeptember 7.-én, szerdán Bukarestben.

tovább olvasom...

Zalaegerszegen csaptak le a nyomozók

2022. 09 07. 09:57

Őrizetben a katalizátortolvajok

Szeptember 5-én hajnalban indították az akciót.
Videófotó: TEK

A zalai rendőrök több hónapos nyomozást követően a Terrorelhárítási Központ segítségével ütöttek rajta a feltételezett elkövetőkön.

tovább olvasom...

Közel az összeomlás?

2022. 09 07. 09:20

II. Erzsébet és Liz Truss… A királynő uralkodása alatt a 15. miniszterelnöknek adott kormányalakítási megbízást.
Fotó: Jane Barlow/POOL/AFP

Liz Truss, az új angol miniszterelnök egykor a monarchia eltörlését sürgette, szeptember 6-án, kedden pedig kormányalakítási megbízást kapott II. Erzsébet királynőtől. Nem volt tehát gondja, hogy a monarchia képviselőjétől átvegye a hatalom „kulcsát”.

tovább olvasom...

A ló túloldalán

2022. 09 07. 08:41

Bánó András a dátumokkal is hadilábon áll.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

 Orbán Viktoron keres fogást Bánó András a Hírklikk.hu-n. A kormányfő azon kijelentésével nincs kibékülve, amely Mihail Gorbacsov moszkvai búcsúztatása kapcsán hangzott el: – Sok minden kellett ahhoz, hogy vér és emberáldozat nélkül szabadulhassunk meg a kommunizmustól. „Tudjuk, hogy a Fidesznek nincs ínyére, hogy ezt a fontos lépést nem ők harcolták ki – írja Bánó. – Mire Orbán a Hősök terén elmondta, hogy »ruszkik, haza«, a szovjetek hazamenetele már letárgyalt dolog volt.”

tovább olvasom...